Jump to content

cooldown

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cooldown

  1. Üstad bunun fat bölümünü üst sınır olan 2 gb yapma imkanımız var mıdır? Bazı değişiklikler yapıp dosya atmak istiyorum yer yok diye uyarıyor
  2. Debian live sürümlere calamares installer eklenmeye başlamış, sonradan farkettim. Pardus zaten live olarak loopback.cfg ile boot edilebiliyordu. O yükleyiciyi canlı sürüme eklerlerse problem kalmaz. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
  3. İyi çalışmalar hocalarım. grubfm'yi de indirip denedim. Öncelikle çalışmayı çok beğendim. 5 mb'lık bir dosyaya dünyalar sığmış desem hata olmaz heralde. O yüzden kendi multiboot'umdan komut hatası alıp çalıştıramayacağım bir olası duruma karşı menüme ekledim. Allah paylaşandan razı olsun. Belki yeri değil ama bir sorum olacak linuxlerin nerdeyse tamamını iso üzerinden boot edilebilirken ne hikmetse pardus ve debian dd imajı olarak boot edilebiliyor sadece. AIO BOOT sitesinde partimg mapper var o da aynı şeyi yapıyor zaten. grub2fm ile de denedim, sonuç negatif. Acaba şahsi olarak bu sorunu araştırıp çözen oldu mu? Çözen varsa paylaşbilir mi?
  4. Hocalarım kusura bakmayın yeri değil ama konu bootloader olduğu için sormak istedim. Acaba grub2'nin dokunmatik ekran desteği var mı? örneğin "insmod oga-vga zart zurt" biçiminde bir satır eklenerek veya başka bir yöntemle dokunmatik ekranı önyükletmemiz mümkün mü? Okullarda akıllı tahtalarda dual boot sorunu yaşanıyor. Windowsun bootloader'ı zaten işe yaramaz da acaba grub2 veya alternatif bir bootloader ile yönlendirilerek yapılabilir mi sormak istedim.
×
×
  • Create New...