Jump to content

StalkerReborn

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About StalkerReborn

Recent Profile Visitors

224 profile views

StalkerReborn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Teşekkürler. GNU GRUB Bootloader'i kaldırmakla ilgili işleri akşam yapacağım. Diskin görünmemesi ise kullandığım bir program yüzünden, ismi ise "Universal Shield v4.7" programından dolayı kaynaklı imiş.
  2. Şuan Parrot OS'u kurup iki sistemede giriş yapabilmekteyim ama Parrot OS da Depo diye ayırdığım diski görüp açabilmekte olduğum halde Windows da açamamakta ve "Erişim Engellendi" hatası almaktayım. Yönet ile baktığımda ise diskin boyutunu, biçimini, okunabilirliğini, ve harf ataması vs. yapamamaktayım. Disk Birim olarak Windows'un Yönet kısmında görünmüyor. Şuanki amaçlarım önceki mesajım gibi; -GRUB kaldırmak ve EasyBCD ile Boot eklemek. - Windows ortamında Açılamayan diski Windows ortamında açmak. -Parrot OS ve Linux işletim sisteminde komutları ve sistemi kullanmayı öğrenmeyi amaçlıyorum.
  3. GRUB açılış olduğu için direk olarak Kali Linux'u sileyim dedim. Arşivlerimi Bulundurduğun 365GB ayrılmış disk de görünmez oldu... Arkasından ekranda komut satırları halinde şu yazılar yazmakta; Error: no such partition. Entering rescue mode... grub rescue> Ve windows açılamamakta, sorunumu gidermek için ne yapmam gerekli ? Ek olarak arşivlerimi bulundurduğum yerde 50GB kadar resim bulunmakta kaybetmeden alabilmek için multiboot ile açtığımda ise görülebilmekte ve hiçbir zarar yok. Windows bunu şimdi görememekte NTFS olduğu halde. Kısaca: GRUB'u kaldırıp, Windows ortamından EasyBCD ile iki sistemin boot açılışını ve seçeneklerini yapmak istiyorum.
  4. Diski ayırıp bir kısma Windows 10, diğer kısma ise Kali Linux 2017.3 kurdum. Açılışı EasyBCD ekleyecekken dalgınlıktan, Kali Linux'un Windows işletim sistemini tanıması ve"GNU açılış seçeneği ekleyeyim mi ?" sorusuna "Evet" cevabı vermemle EasyBCD kullanmama gerek kalmadı ama başka bir Linux dağıtımı kuracağımdan bu GNU açılışı bana sorun yaratacağını düşünüyorum. Kuracağım diğer işletim sistemi(Kali Linux'u kaldırdıktan sonra): Parrot OS Bunu nasıl kaldırabilirim ?
×
×
  • Create New...