Jump to content

exposio

Yeni Üye
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by exposio

  1. 2004 güncellemesini beklerken var olan güncelleştirmeleri yapıyordum bir kaç gün önce, KB 4560960 güncellemesini "Error 0x800f0988" hatasıyla bir türlü yükleyemedim, üzerine 2004 güncellemesiyle ilgili bilgiler de update kısmından kalktı.

     

    kFlxPV.png

     

    Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

  2. 4. konudaki Superlite Compact Gaming Edition'ı kurmak istiyorum fakat şüphelerim var. Photoshop, Illustrator, After Effects gibi Adobe programları, Vegas, Maya gibi programlarla ilgileniyorum, oyunlar için Steam, Origin, Battle.net vs. kullanıyorum. Bana herhangi bir sorun çıkartma ihtimali nedir? Eski bir oyunun (atıyorum 2011 yılından) net framework'ten ötürü çalışmama durumu olur mu? Duruma göre aynı kişinin yaptığı compact versiyonu deneyeceğim.

  3. Premier7, 12.12.2019 - 17:55 yazdı:

    Arkadaşlar merhaba. Bazı konuda sizi bilgilendirmek istedim. Ben çok fazla araştırdım. 1909 güncellemesi ile Microsoft çekirdek kullanımında farklı bir yenilik yaptı. Artık işlemler tüm çekirdeklere aynı şekilde dağıtılmak yerine en güçlü çekirdeklere veriliyor. Mesela ThorttleStop uyğulaması ile tüm çekirdeklere baktığınızda bazılarının daha sıcak bazılarının daha soğuk olduğunu göreceksiniz. Bu olayın altında aslında Core Parking olayı yatıyor. 1909 ile bu Core Parking olayı ortadan kalkıyor. Yazdığım bu 2 şey nedeniyle tek çekirdek kullanan uyğulamalarda performans artıyor.

    Peki çoklu çekirdek kullanımında?

    Çoklu çekirden kullanan uyğulamarda ve oyunlarda güç beraber dağıtılmıyor. Bu performans kaybına neden olmuyor, amma ısı artışına neden oluyor. Desktop PC-lerde bu fark az olduğu için pek fazla hiss edilmiyor. Laptoplarda özellikle 8 ve 9-cu nesil İntel cpu-lar daha sıcak çalışıyor. Ben 9750H kullanıyorum. Kyronout gibi termal macunla 1903 kullanırken repaste yaptım. Testleri yaptım, oyun oynadım. 1909-a geçtikden sonra undervolt yapmama rağmen yine 90 dereceleri gördüm. 1903-e geri dondum temiz kurulum ile ( 1909 guncellemesini silerek 1903-e dönseniz bile işe yaramıyor. temiz kurulum şart). 1909 özellikleri 1903-içinde de var ama aktiv değil. Enablement Package yukleyerek aktivleşiyor. O yüzden 1903-e temiz kurulum geçmeniz şart.  evet konuya geri dönersek eğer laptoplarınızda sıcaklık artışı gözlemlediyseniz bunun nedeni 1909 ile gelen çekirden kullanımınin değişimi. 

    Eski laptoplarda, az çekirdekli işlemcilerde pek bi fark olmuyor. Sayğılar. 

     

    Format atma zamanım çoktan geldi (1809'dayım halen) ve mevcut sürüm ile ilgili bilgilere bakıyorum malum windows'un sağı solu belli olmuyor. i5-7400 işlemciyi çift fan sıvı soğutma ile kullanıyorum, bahsettiğiniz ısınma durumu beni pek etkilemez diye düşünüyorum. Doğru mudur? Öyleyse yakın zamanda formatlayacağım.

    • Like 1
×
×
  • Create New...