Jump to content

kadetti

Üye
  • Posts

    1214
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

Posts posted by kadetti

  1. WOFF ( Web Open Font Format )

    Bu TrueType ve OpenType yazı biçimleri aittir ve depolar rendering teknolojisi, analog sıkıştırma vardır. Woff o yazı bilgi ile bireysel meta verileri depolamak mümkün. Depolama ve internette yazı aktarılması ana amaç için 2010 yılından bu yana kullanılan oldu.

    TrueType Font ( Ttf )

    Bu hak piksele kadar 1989 yazı ekran kontrolü artık olmuştur yüksek seviyesine kadar TTF avantajı Apple Computer tarafından geliştirilen bir standart TrueType yazı tipi biçimidir. o ölçek kolay yüzden bir vektör biçimi vardır. 

    woff uzantılı fontlarınızı ttf'ye çevrimiçi ve ücretsiz olarak dönüştürün

    a.thumb.gif.b6e749c8bd15b969ffc971d28873e72b.gif

  2. WonderFox Photo Watermark 8.3 Ömürboyu Ücretsiz

    Spoiler

    https://tr.giveawayoftheday.com/wonderfox-photo-watermark-3/#

    3103351f998c484bdd558162f7f157d9.png

    WonderFox Photo Watermark, insanların fotoğraflarınızı filigranla çalmasını engelleyen ve fotoğraflarınıza birkaç tıklamayla rötuş yapan yeni tasarlanmış bir filigran yazılımıdır. Filigran fotoğraflarını toplulaştırabilen, EXIF bilgilerini düzenleyebilen / silebilen ve görüntünün biçimini de dönüştürebilen basit ve birçok özellik dolu fotoğraf ince ayar uygulamasıdır.

    l.gif.abb98634f9ce053ea4d8147761bdad36.gif

     

     

     

    • Like 2
  3. Mrtkx, 7 saat önce yazdı:

    Ayarı yükseltip alçaltsam da değişmiyor.

    Evet kurulu.

    Mobility Center'a ulaşabiliyorum fakat ekran parlaklık ayarıyla oynasam da değişim olmuyor. Ayrıca paylaştığınız linkler için teşekkür ederim fakat herhangi bir değişiklik olmadı. Köylü'nin Win 11 ini indirmiştim. Şimdi başa bir tane indiriyorum bunu dosyalar silinmeden yükleyebilir miyim?

    Önce ekran sürücüsünü yükleyip tekrar başlatın sistemi, sonra ayar değiştirilebilir olur.

    • Brave v1.32.115 değişenler :
    • Özel ağlar eklenirken ondalık zincir kimliği desteği eklendi. #19583 )
    • Ethereum Name Service (ENS) ve diğer birkaç jeton eklenerek token listesi güncellendi. #19774 )
    • Gaz ücretinin hem Polygon hem de Binance Smart Chain'de yanlış hesaplanması düzeltildi. #19706 )
    • ETH transferleri için sabit gaz limiti 21000 olarak kodlanmıştır. ( #19835 )
    • "Alıcı adres bir belirteç sözleşme adresidir" düzeltildi, yalnızca ERC20 ve NFT transferlerine uygulanmalıdır. #19745 )
    • Gaz ücretinin fiat değeri 0 olduğunda işlem onay panelindeki onay düğmesinin devre dışı kalması düzeltildi. ( #19821 )
    • Chromium, 96.0.4664.93'e yükseltildi. #19950 ) ( 96.0.4664.93 için değişiklik günlüğü )
  4. O sürümden uzak durun kmspico tehlikeli. Tekrar forumdan güzel bir çalışma kurun, naçizane önerim.

    Etkinleştirmede forum da tüm dünyaca kullanılan güzel yazılımlar var tavsiye ederim.

    • Thanks 1
  5. Son çare tehlikeli ama anakart üreticisinin bios güncellemesi sizdekinden daha yeni sürümse indirip biosu tekrar yazdırıp bakılmalı. Anakart biosunu yazarken kesinlikle elektriğe bağlı olmalısınız, kesintide bios zarar görür ve anakart pert olur. Pili dolu laptop güzel olur. @aychupkar çok mantıklı öneri sunmuş onu da deneyin.

  6. VSDC Pro Lisansı Ücretsiz

    Spoiler

    kampanya :

    https://www.videosoftdev.com/chip

    Bugün CHIP web sayfası, 19,99 $ değerinde VSDC Video Editor Pro lisansını ücretsiz olarak veriyor.

    Bu hediye yalnızca bir gün veya 10.000 lisans kodu verilene kadar geçerlidir.

     

    Sayfanın en altına gidin, küçük bir form bulacaksınız.

    Adınızı, e-posta adresinizi girerek, captcha'yı doldurarak formu doldurun ve “Erhalten” (al) düğmesine tıklayın.

    VSDC Pro Eşantiyon

    Ardından, birkaç dakika içinde VSDC'den ( [email protected] ) size lisans kodunu veren bir e-posta alacaksınız . E-posta gelen kutunuzu kontrol edin.

    VSDC Video Editor ücretsiz sürüm yükleyicisini geliştirici sayfasından indirin[99.2 MB] .

    Kurun ve programı başlatın.

    Uygulamanın ana penceresinde “Etkinleştirme” sekmesine tıklayın ve “Etkinleştir” seçeneğini seçin.

    Aldığınız lisans kodunu girin ve “Etkinleştir” düğmesine basın.

     

    VSDC Pro , Windows kullanıcıları için güçlü, hafif ve kullanıcı dostu bir video düzenleyicidir.

    Bu kullanımı kolay yazılımla videolar oluşturabilir, düzenleyebilir ve dışa aktarabilirsiniz. Çok sayıda güçlü düzenleme aracının yanı sıra video yakalama ve disk yazma seçeneklerine sahiptir.

    Karmaşık videolar oluşturmak veya mevcut videoları geliştirmek istediğinizde, bunu mümkün olduğunca az güçlükle yapmanıza yardımcı olabilecek basit bir uygulama arıyorsunuzdur. VSDC Video Editor bu şeyler için kullanılabilir.

    Çekiminizi hızla düzeltmek veya yeni bir film yapmak için bu aracı kullanın. Maskeleme, renk düzeltme ve hareket takibi için birçok güçlü araca sahiptir. VSDC kullanan 5 milyondan fazla kişiden oluşan küresel bir topluluğa katılın ve hayal gücünüzü serbest bırakın.

    Uygulamanın özelliklerini kullanabilmek için öncelikle bir proje yapmanız gerekiyor. Ardından proje türünü seçebilirsiniz: boş, resimlerinizi ve videolarınızı içe aktarın, video çekin veya masaüstü ekranınızı yakalayın.

    Multimedya dosyalarını içe aktarırken ihtiyaçlarınıza en uygun geçiş türünü seçmek de mümkündür.

    Diğer video düzenleyicilerin aksine , bu yazılım, sonuçtan memnun kalana kadar seçtiğiniz dosyaların uzunluğunu ve boyutunu taşımanıza ve değiştirmenize olanak tanır. Ayrıca, eklediğiniz şeyleri beğenmediyseniz, yeni sahneler oluşturabilir ve bunları projenize ekleyebilirsiniz.

    Özellikleri:

      • Hareket takibi.

    Hareket izleme özelliği, bir videodaki herhangi bir hareketli nesnenin yörüngesini analiz etmenize, kaydetmenize ve aynı yörüngeyi sahneye eklediğiniz diğer herhangi bir nesneye atamanıza olanak tanır: görüntü, metin veya maske. Bu, videodaki hareketli nesneleri sansürleyebileceğiniz, memleri yeniden oluşturabileceğiniz ve yalnızca şık, dinamik altyazılar ekleyebileceğiniz anlamına gelir.

      • Ritmi düzenleyin.

    Bu aracı kullanarak herhangi bir efekt parametresini vuruşun sesiyle senkronize edebilirsiniz. Dinamik bir ses spektrumu, güzel müzik görselleştirmesi, ritme göre “dans eden” metin veya hayal edebileceğiniz diğer herhangi bir müzik animasyonu oluşturmak için uygulayın.

    • AI Sanat oluşturucu

    Videonuzu bir sanat eserine dönüştürmek için yapay zekanın gücünü kullanın.

      • HSL Renk Anahtarı

    Çekimden istenmeyen renkleri kaldırın: anında ve kesin olarak.

      • Donanım ivmesi

    VSDC'nin Pro sürümü, varsayılan olarak donanım hızlandırmayı etkinleştirir. Bu, karmaşık efekt işlemenin yanı sıra proje dışa aktarmanın önemli ölçüde daha hızlı hale geldiği anlamına gelir

      • Maske aracı

    Kırpma maskesi, ters çevrilmiş maske ve metin maskesiyle yeni kompozisyonlar oluşturun.

      • Doğrusal olmayan etkiler

    Oynatma sırasında efekt yoğunluğunu manuel olarak ayarlayarak dinamikleri elde edin.

    Compare-VSDC-Free-and-VSDC-Pro.webp?resi

    VSDC-Pro-User-Interface-UI.webp?w=800&ss

    1.jpg

     

    • Like 2
  7. Alıntıdır. 

    Orjinal Makalesi :

    https://www.maketecheasier.com/install-deb-package-in-arch-linux/

     

    Arch Linux'ta Deb Paketi Nasıl Kurulur

    Yazan  Miguel Leiva-Gomez 

    Linux'u herhangi bir süre kullandıysanız, üçüncü taraf uygulamaları yüklemek için en yaygın yöntemlerden birinin bir .Deb paketi olduğunu fark etmişsinizdir. Geliştiriciler, Linux platformunun sunduğu düzinelerce farklı formatta paketleme sürecinden geçmekle uğraşamayacaklarından, çoğu zaman bu yazılımı edinmenin tek yolu budur.

    Debian tabanlı olmayan birçok Linux dağıtımının bu sorunu aşmak için kendi yolları vardır. Ancak, tüm Linux dağıtımları arasında Arch Linux, bir Debian paketini çalıştırmanın en ilginç yollarına sahiptir. Bu makalede, bunu başarmanın üç yolunu özetleyeceğiz ve hangisinin en iyi olduğunu tartışacağız.

    Not : Aşağıdaki adımlar, herhangi bir Arch tabanlı dağıtım için çalışacaktır.

    AUR aracılığıyla yükleme

    AUR, Arch Linux'ta resmi olarak desteklenmeyen yazılımları ararken kontrol edilecek ilk yerdir. Her zaman önce burayı kontrol edin. Herhangi birinin çeşitli yerlerden otomatik olarak yazılım almak, bunları çalıştırmak için gerekli bağımlılıkların bir kısmını veya tamamını indirmek ve yerel bir Arch Linux paketi derlemek üzere tasarlanmış bir PKGBUILD betiği yüklemesine izin veren bir hizmettir.

    AUR'yi kullanırken, bunun için iki yol vardır:

    1. AUR Yardımcısı kullanın :

    Çemberlerin arasından atlamak zorunda kalmadan işleri çabucak halletmek istiyorsanız, yay veya yaourt gibi bir AUR yardımcısı kullanın. Bu, bir .deb dosyası yüklemenize izin vermez, ancak paketi, arch kullanıcıları tarafından oluşturulan arch formatında bulabilirsiniz.

    AUR yardımcıları ve bunların nasıl kurulacağı hakkında daha fazla bilgi için, beş harika AUR yardımcı listemize bakın Bir taneye sahip olduğunuzda, sadece AUR'yi arayın, kurun ve gidin.

    Manjaro, Endeavour, Garuda veya diğer Arch tabanlı dağıtımlardan herhangi birini kullanıyorsanız, bir AUR yardımcınız kurulu olacaktır. Nelerin dahil olduğunu kontrol etmek için dağıtımınızın belgelerine bakın. Hem Garuda hem de Endeavour yay kullanıyor.

    Grafiksel bir ortama sahip olmayı tercih ediyorsanız, pamac-aurpaketi her zaman AUR yardımcınızla kurabilirsiniz – henüz kurulu değilse. Kurulumdan sonra “Tercihler -> Üçüncü Taraf” altında AUR desteğini etkinleştirmeniz gerekeceğini unutmayın.

     

    Linuxdebarch Pamakaur

    2. AUR Paketlerinin Manuel Kurulumu :

    Resmi olmayan paketleri almanın başka bir yolu da AUR web sitesine gitmek , arama çubuğunu kullanmak ve "anlık görüntüyü" indirmektir. Bu daha az otomatik bir süreçtir, ancak paketlerin nasıl yapıldığı veya kurulduğu üzerinde daha ayrıntılı kontrol istiyorsanız buna değer. Paketi anında kurmak yerine, kendi amaçlarınız için değiştirebileceğiniz yere çıkaracaktır.

    Bu, özel bir kişisel depo kurulumunuz varsa, kolay kurulum için bu yeni oluşturulmuş paketleri depoya kolayca yerleştirebileceğiniz anlamına gelir.

    Not: Arch'ın temel depolarını ve AUR'yi kullanmayı planlıyorsanız, paketleri bir AUR yardımcısı ile kurmak, manuel derlemelerden çok daha iyi bir seçenektir.

    arch-linux-google-chrome-aur-anlık görüntü

    Yalnızca DEB biçiminde gelen programların çoğu (tümü değilse de) AUR'de bulunacaktır. Birini sıfırdan Arch paketi olarak nasıl derleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

    1. git Yazarak Arch için temel geliştirme paketlerinin kurulu olduğundan emin olun.
    sudo pacman -S --needed git base-devel
    
    1. İndirmek istediğiniz paketin AUR sayfasındaki “Git Clone URL”sine dikkat edin ve kurun ve kopyalayın. Bu URL'yi ana dizinde açılan terminalde şu şekilde kullanın:
    git clone [pasted URL]
    PKGBUILD makepkg
    
    1. cd [package name]
     

     

    4. makepkg -si

    paketi oluşturmak ve otomatik olarak yüklemek için.

    Merak ediyorsanız, -s( --syncdeps) bayrağı resmi Arch Linux depolarındaki mevcut paketle ilgili tüm bağımlılıkları otomatik olarak yakalar, -i( --install) bayrağı ise sisteminize sadece paketi derlemesini değil, aynı zamanda onu sisteminize entegre etmesini söyler (örn. , menü öğeleri oluşturun, varsa çekirdek argümanlarına gerekli entegrasyonu yapın vb.).

    Debtap ile yükleyin

    Herhangi bir nedenle, ihtiyacınız olan bir paket AUR'de yoksa , Debtap'ı yükleyin . Bir Debian paketini parçalayan ve onu paket yöneticinizin "anlayabileceği" bir Arch paketine dönüştüren bir programdır.

    Uyarı: Bu yöntemi kendi takdirinize bağlı olarak kullanın. .debO olsun güncellemeler kaldır öne çıkardığına ve fonksiyonlardan paketleri memba Paket bakıcılarına bağlıysa yüklemek paket kırabilir. Bu her zaman olmaz, ancak bu yöntemin her zaman fevkalade çalışmayabileceğini bilmelisiniz.

    Önceki bölümdeki talimatları izleyerek AUR aracılığıyla Debtap'ı kurarak başlayın.

    Kurulduktan sonra, 

    sudo debtap -u

    paketin kendi depolarını güncellemek için bir kez çalıştırın . Aksi takdirde uygulama çalışmayacaktır.

    Dönüştürmek istediğiniz .deb dosyasını 

    cd ( indirdiğiniz dizine girin ) ve aşağıdaki komutu kullanın:

    debtap packagetoconvert.deb

    Debtap'ın sizden veri girmenizi istediği herhangi bir noktada, bunu görmezden gelebilir ve klavyenizdeki tuşuna basabilirsiniz Enter.

    Bittiğinde, Debtap, paket yöneticinizin çevrimdışı kurulum prosedürlerini kullanarak yorumlayıp kurabileceği bir “pkg.*.zst” dosyası oluşturmuş olacaktır.

    cd  ( az önce dönüştürdüğünüz deb paketinin dizini ) gidin ve şunu yazın:

    sudo pacman -U [package-name]

    Manuel Olarak Yükleme

    Uyarı: Bu yöntem oldukça güvensizdir ve yalnızca başka bir seçenek olmadığında ve belirli paketlerin nasıl çalıştığına ve Arch'ın beklediği belirli davranışlara ilişkin gelişmiş bir anlayışa sahip olduğunuzda kullanılmalıdır. Örneğin, bazı uygulamalar (Plymouth, Virtualbox vb. gibi) çekirdeğe yalnızca yapılandırma dosyalarını düzenleyerek ve bu kancalarla çekirdeği yeniden oluşturarak yapılabilecek kancalar gerektirebilir. Daha da, bu yöntemi kullanarak değil aynı zamanda paketin bağımlılıklarını yükleyin.

    En şık çözüm olmasa da, bir .deb dosyasını Debtap ile dönüştürmenin veya bir AUR pkgbuild ile derlemenin bir yolu olmadığında, en iyi yöntem Debian paketini çıkarmak ve dosyaları gitmeleri gereken yere koymaktır.

    Bu, önceki yöntemlerden çok daha fazla can sıkıntısı içerse de, platformdan daha bağımsızdır, yani bu yöntemi Void Linux, Fedora ve openSUSE gibi diğer birçok dağıtımda kullanabilirsiniz. Bunu Gentoo ve Slackware'de test etmedim, bu nedenle her iki dağıtımın da paketleri yüklemeyi nasıl sevdiğine bağlı olarak değişebilir.

    Debian paketleri, içinde ikili dosyalar bulunan arşivlerdir, bu nedenle derlemeye gerek yoktur. Herhangi bir Deb paketindeki dosyaları Arch'a yüklemek için önce bir klasöre çıkarın. Bu klasörün içindeki “veri” olarak bilinen arşivi de çıkarmanız gerekeceğini unutmayın.

    Örneğin, Google Chrome'u yüklemek için önce cd, içinde "data.tar.xz" dosyasının ayıklanan içeriğinin bulunduğu ayıklanan Deb klasörüne girersiniz.

    cd ~/Downloads/google-chrome-stable_current_amd64

    Ardından, ls komutunu Deb paketinin içindeki veri arşivinde bulunan tüm klasörleri ortaya çıkarmak için çalıştırın . Bu klasörlerin adlarını aklınızda bulundurun. cd ( her dizine girin ) ve bu dizinlerin içeriğini sistemde ait oldukları yere taşıyın.

    Örneğin:

    cd ~/Downloads/google-chrome-stable_current_amd64/etc sudo mv * /etc/

    cd ~/Downloads/google-chrome-stable_current_amd64/opt sudo mv * /opt/

    Sıkça Sorulan Sorular

    1. Debtab Neden Bu Kadar Uzun Sürüyor?

    Debtap, sorunları en aza indirmek ve paketin kendisine ek olarak pacman'ın hangi bağımlılıkları kurması gerektiğine dair ilgili bilgileri sağlamak için mümkün olan en sadık Arch paketini oluşturmak için .deb dosyasında bulunan meta verileri alır. Bu, bir tarball'ı basitçe açmanın ötesinde önemli miktarda can sıkıntısı içerir.

    Buna ek olarak, Debtap betiği dosyaları yalnızca bir CPU çekirdeği kullanan dosyaları dönüştürür ve tek çekirdek performansını, sisteminizin işlemi tamamlamasının ne kadar süreceğini etkileyen belirleyici faktör haline getirir. Büyük paketlerin birkaç dakika kadar sürmesini bekleyin.

    2. Debtap'i Çalıştırdıktan Sonra Grafik Yükleyici Kullanabilir miyim?

    Evet! Yüklü herhangi bir pamac sürümüne sahipseniz, dosya yöneticiniz aracılığıyla Debtap'in oluşturduğu tar-zst dosyasını çalıştırabilirsiniz. Dosyayı çalıştıracak program olarak pamac'ı seçerek, dosyayı ve tüm bağımlılıklarını otomatik olarak yüklemek için Debian'daki herhangi bir .deb paketinde yaptığınız gibi dosyayı çift tıklatabilirsiniz.

    3. Debtap, AUR ile Nasıl Karşılaştırılır?

    Debtap'i gerçekten ihtiyacınız olan ve bir şekilde AUR'de bulamadığınız bir şeyi kurmak için son çare "kirli" bir yöntem olarak görmelisiniz. AUR'de bir şey bulabilirseniz, o paketi kurmak bir .deb dosyası kullanmaktan her zaman daha iyi bir seçenek olacaktır.

    • Like 1
  8. Windows 11 için Yeni Not Defteri, Windows insiderlara dağıtılıyor

    Spoiler

    Duyurusu :

    https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/12/07/redesigned-notepad-for-windows-11-begins-rolling-out-to-windows-insiders/

     

    Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 için yeniden tasarlanan Not Defteri'ni Geliştirme Kanalındaki tüm Windows Insider'lara sunmaya başlıyoruz.

    Not Defteri uygulaması logosu.

    Hepinize, topluluğun beğeneceğini düşündüğümüz bir dizi değişikliği içeren yeniden tasarlanmış Windows 11 Not Defteri'ni tanıtmaktan büyük heyecan duyuyoruz! İlk olarak, yuvarlatılmış köşeler, Mika ve daha fazlası dahil olmak üzere Windows 11'in yeni görsel tasarımıyla uyumlu, tamamen güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü göreceksiniz. Günlük iş akışlarınızın çoğu için Not Defteri'nin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu nedenle klasik uygulamadaki bu modern dönüşü taze ama tanıdık hissetmek için tasarladık.

    Windows 11 için hafif temayla yeniden tasarlanmış Not Defteri. Windows 11 için hafif temayla yeniden tasarlanmış Not Defteri.

    En sevdiğimiz yeni özellik karanlık mod. Bu, topluluk tarafından en çok sorulan sorulardan biri oldu ve umarız siz de bu muhteşem yeni temayı bizim kadar seversiniz. Varsayılan olarak, Not Defteri, sistem tema tercihlerinize uyum sağlar, ancak bu seçeneği, yazı tipi seçenekleri için de yeni ana sayfa olan yepyeni ayarlar sayfasında kendiniz değiştirebilirsiniz.

    Tamamen yeni karanlık temada Windows 11 için yeniden tasarlanmış Not Defteri. Tamamen yeni karanlık temada Windows 11 için yeniden tasarlanmış Not Defteri.

    Daha üretken olmanıza yardımcı olmak için, yeniden tasarlanmış bir bul ve değiştir deneyimi sunuyoruz ve ayrıca çok düzeyli geri alma desteği ekliyoruz - başka bir üst düzey topluluk özelliği isteği.

    Windows 11'de Not Defteri için yeniden tasarlanmış bul ve değiştir deneyimi. Windows 11'de Not Defteri için yeniden tasarlanmış bul ve değiştir deneyimi.

    Verimlilik, performans ve güvenilirlik Notepad'de çok önemlidir. Notepad'i iş akışlarınıza nasıl dahil ettiğinize bakılmaksızın, Notepad'in bu alanlarda mükemmel olmaya devam etmesini sağlayacağız. Bugün yayınladığımız önizleme sürümünde, gelecekteki güncellemelerde ele alacağımız bir dizi bilinen sorun var. Buna, farklı giriş dilleri arasında geçiş yaparken veya Japonca IME kullanırken klavye erişim tuşları kullanımını etkileyen sorunlar dahildir ve belirli koşullar altında, metni seçmek için üst karakter tuşunu kullanırken veya kaydırma yaparken beklenmeyen davranışlar fark edebilirsiniz. Ayrıca çok büyük dosyaları açarken performansı iyileştirmeye devam ediyoruz.

    Yeniden tasarlanan Not Defteri deneyimi hakkında geri bildiriminizi almak isteriz, bu nedenle lütfen önerilerinizi Geri Bildirim Merkezi'nde (Uygulamalar > Not Defteri altında) paylaşın  .

    Teşekkürler,
    Dave Grochocki, Baş Program Yöneticisi Lideri – Windows Gelen Kutusu Uygulamaları

    Karanlık mod gerçekten hoş olmuş.

     

     

  9. wino7, 13 saat önce yazdı:

    Aynısı yaptım gene sonuc aynı.Resimde gösterdigim gibi microsoft edge yazıları duruyor.Uygulama özelliklerine girdigimizde bile gözukuyor.

    659360069_Ekrangrnts2021-12-07191153.png.2ed36e443be9b66c9e6ffd80d20d3bf9.png

    Sanırım uninstaller yolu kalmış onu gösteriyor, yönetici olarak çalıştırdığınız geek uninstaller den tekrar kaldırın bu sefer zorla kaldır seçeneğinden kaldırın kalan tüm artıkları silecektir.

    Gene olmuyorsa bu yazılımlarıda deneyebilirsiniz :

    https://www.majorgeeks.com/files/details/debloat_tool.html

    https://www.majorgeeks.com/files/details/privacy_sexy.html

    https://github.com/hellzerg/optimizer/releases/download/10.8/Optimizer-10.8.exe

    abdullahTR, 12 saat önce yazdı:

    https://prnt.sc/226qcoi

    Merhaba arkadaşlar böyle bir problem yaşıyorum. Netteki birçok çözümü denedim bir işe yaramadı. Ayarlar -> Güncelleştirme ve güvenliğe tıkladığımdaa windows update gözükmüyor resimde  görebilirsiniz format vs. atmadan bu sorunu nasıl çözebilirim. Windows 10 pro sistem

    Kullandığınız sistem Lite ise ilgili ayar kaldırılmış olabilir, çözüm için sunumunu okuyun. Yok eğer değilse temiz format ve sağlam windows tavsiye ederim.

    • Like 1
    • Thanks 1
  10. Normalde çalıştırdan mobilctr yazarak çalıştırabiliyor olmanız lazım. Önce  tüm driverlarını kurmanız gerekiyor. Kurunca zaten ekran parlak ve çözünürlük iyi olur anlarsınız. Sonra saatin yanından güç seçeneklerinden ilgili ayara ulaşırsınız. Eğer lite sistem kullanıyorsanız sistemden mobil özellikler silinmiş olabilir. Onları nasıl açacağınızı indirdiğiniz isonun sunumundan okuyup açın. 

    Yada alttaki adresteki makaleyi okuyup yapın ( gerçi W10 için yazılmış ama sanırım W11 de de işe yarar ) :

    https://www.sordum.net/50762/windows-10-ekran-parlaklik-ayari-calismiyor/

    https://www.sordum.net/58917/ekran-parlakligini-bir-komut-ile-degistirin/

     

    Mrtkx, 06.12.2021 - 11:21 yazdı:

    Merhabalar,

    Görsellerde de fark edeceğiniz gibi yüklü olan Windows 11 sürümünde parlaklık ayarı mevcut değil. Ayarlar menüsünde seçenek mevcut olmadığı için program indirip denedim fakat yine de parlaklık değişmiyor. Konuyla alakalı olarak destekleriniz rica olunur.

    Saygılar,

    Edisyon    Windows 11 Pro
    Sürüm    21H2
    Yüklenme tarihi    ‎14.‎09.‎2021
    İS derlemesi    22000.318
    Deneyim    Windows Özelliği Deneyim Paketi 1000.22000.318.0

     

    parlak.jpg

    sistem.jpg

    image.png

     

    • Like 1
  11. nadiren, 8 saat önce yazdı:

    herkes istediğini indirip kullanmakta ve tercih etmekte tabi ki özgürdür, burada paylaştığım sistemler kendimin de eski laptopumda denediğim ve güvendiğim sistemler. mesela işim icabı ben İngilizce kullanıyorum zaten laptopu, her zaman alternatif olması iyidir yoksa forumdaki arkadaşların çalışmalarına ve emeklerine hiç bir lafımız olmaz.

    Evet özgürüz tabii ben de fikrimi belirttim sadece.

    • Like 1
  12. Photo Background Remover 7 Ömürboyu Ücretsiz

    Spoiler

    Kampanya :

    https://sharewareonsale.com/s/softorbits-photo-background-remover-giveaway-coupon-sale

    BKG-box-188x200.png?8169

    Arka plan fotoğraflarını dijital görüntülerden kolaylıkla kaldırın!

    Photo Background Remover , toplu olarak istenmeyen arka plandaki dijital çekimleri temizlemeye yardımcı olur.

    Elle kaldırma, iki işaretleyici amacı ile gerçekleştirilir: kaldırılacak arka plan alanını tanımlamak için kırmızı bir işaret kullanılır, yeşil işaretçi dokunulmadan kalacak alanı seçer. Otomatik arka plan kaldırma herhangi bir manuel ayar gerektirmez, program bir görüntüyü kendi kendine temizleyecektir. Program ayrıca filigran korumasına da sahiptir.

    Şartlar ve koşullar

    • Bu, ticari veya ticari olmayan kullanım için 1 bilgisayar ömür boyu lisanstır.
    • Ücretsiz güncelleme yok; programı güncellerseniz, kayıtsız hale gelebilir
    • Ücretsiz teknik destek yok
    • Bu teklif sona ermeden önce lisans anahtarını kullanmalısınız
    • yeniden satılamaz

    Teknik detaylar

    • SoftOrbits tarafından geliştirildi
    • Sürüm v7
    • İndirme boyutu 13,5 MB
    • Windows 7, 8/8.1 ve 10'u (32 bit ve 64 bit) destekler.

    main-en.1220w.jpg

     

    Elegant Script Fonts Yazı Tipleri-150 yüksek kaliteli Ücretsiz Komut Dosyası Yazı Tipi

    Spoiler

    Kampanya : 

    https://www.techno360.in/elegant-script-fonts-150-high-quality-script-fonts-free/

     

    Elegant Script Fonts , 150 yüksek kaliteli ve en iyi script fontunun seçkin bir koleksiyonudur. Şık kartvizitler, zarif antetli kağıtlar, eğlenceli parti davetiyeleri ve çok daha fazlası için bu birinci sınıf 150 yazı tipini kullanabilirsiniz.

    Bu harika akıcı komut dosyası yazı tipleri koleksiyonuyla belgelerinize tam olarak doğru dokunuşu verin.

    Parti davetiyeleri ve antetli kağıtlardan posterlere ve kartvizitlere - 150 yazı tipi size sınırsız tasarım özgürlüğü verir: Eğlenceli, hayali, etkileyici veya zarif? Sen karar ver!

    Dahil edilen çok çeşitli komut dosyası yazı tipleri, en sevdiğiniz yazı tiplerini herhangi bir metne tek bir tıklamayla uygulamanıza olanak tanır.

    Zarif Komut Dosyası Yazı Tipleri - Windows Installer

    Koleksiyondaki tüm yazı tipleri, Euro para birimi işareti ve tüm Batı Avrupa aksanlı karakterler dahil olmak üzere eksiksiz bir karakter kümesi içerir. Yazı tiplerinin birçoğunda Orta Avrupa ve Türkçe karakterler de yer almaktadır.

    Paket, yazı tiplerinin kolayca ön izlemesini ve yüklenmesini sağlayan , Windows için son teknoloji 3B yazı tipi yükleyicisini  içerir.

    On  Apple Mac  ve  Linux , sadece yazı dosyası üzerinde çift tıklayarak fontları yükleyin.

    Sistem gereksinimleri

    • Windows 11, 10, 8, 7, Vista, Windows XP
    • Herhangi bir macOS sürümü
    • Linux'un herhangi bir sürümü

     

    Ücretsiz Olarak 19,95 $ Değerinde Zarif Komut Dosyası Yazı Tiplerini Alın:

    Normalde bu 150 yazı tipi koleksiyonunun maliyeti 19.95 USD'dir, ancak şimdi bu paketi ücretsiz olarak alabilirsiniz.

    Yazı tipi koleksiyonu zip dosyasını bu doğrudan bağlantıdan [20.1 MB] indirebilirsiniz .

    VEYA

    Bu promosyonu veya teklif sayfasını ziyaret edebilirsiniz (Almanca).

    Sayfanın en altına gidin, “Sipariş” düğmesine tıklayın ve hediye dosyasını almak için ekrandaki talimatla devam edin.

    Almanca bilmiyorsanız bu işlem uzun ve sıkıcıdır, benim önerim çekiliş sayfasına gitmeyi atlayıp yukarıdaki doğrudan bağlantıdan yazı tipi koleksiyonu zip dosyasını almanızdır. Tüm kullanıcılara aynı bağlantıyı gönderiyorlar.

    Ücretsiz Zarif Komut Dosyası Yazı Tipleri

    Yukarıdaki doğrudan bağlantı çalışmıyorsa, bu alternatif bağlantıdan alın.

     

    • Like 2
  13. Filter Forge 7 Pro Ömürboyu Ücretsiz

    Spoiler

    Kampanya :

    https://tr.giveawayoftheday.com/filter-forge/

    l.gif.3be437995b0c8bb7959dc2cd434c5257.gif

    15c4390f6f79ca8cfae53f6c6bc9b9cc.png

    Binlerce fotoğraf efekti ve filtre oluşturma özelliğine sahip güçlü grafik yazılımı.

    Filter Forge, binlerce fotoğraf efekti ve kusursuz dokuya sahip güçlü bir grafik yazılımı ve kendi filtrelerinizi oluşturmak için bir düzenleyicidir. Bilgisayar sanatçılarının filtreler kullanmasına ve oluşturmasına olanak tanır - kesintisiz dokular, görsel efektler, bozulmalar, desenler, arka planlar, çerçeveler ve daha fazlası. Filter Forge'ın temel özellikleri arasında görsel düğüm tabanlı bir filtre düzenleyici ve herkesin katkıda bulunabileceği 12.800'den fazla kullanıcı tarafından oluşturulmuş filtreden oluşan ücretsiz bir çevrimiçi kitaplık bulunur.

     

    45f51e2fd531849fb0cbc78d41fd8e72.jpeg

    69653dc2dd943dd7822da382f5d04037.jpeg

    d63bd6cb667df594f9221920015fcc6d.jpeg

    615212cabd9c5497dbe435ad46143327.jpeg

     

    Sistem Gereksinimleri:

    Windows 7 (x64)/ 8/ 10; Core 2 Duo or better CPU, 4 GB RAM;,1 GB free disk space, Screen resolution of 1024x768 or higher, Internet connection to access the Filter Library and submit filters, Host application to use Filter Forge in the plugin mode; Mac OS X 10.8 – Mac OS X 10.14, Multi-core Intel CPU, 4 GB RAM, 1 GB free disk space, Screen resolution of 1024x768 or higher, Internet connection to access the Filter Library and submit filters, Host application to use Filter Forge in the plugin mode

    Yayıncı:

    Filter Forge, Inc.

    Web sayfası:

    https://filterforge.com/features/

    Dosya boyutu:

    185 MB

    Licence details:

    Destekli ve güncellemesiz ömür boyu lisans

     

     

     

     

    • Like 2
  14. Regeditten aldığınız reg dosyasını notpadle açın. İlgili anahtarların değerlerini değişip kaydedip uygulayın yada direk anahtarı kopyalayıp regedit açıp anahtara gidin ve silin, silinmeyenlerin sahipliğini almalısınız. En kolayı powerrun indirip çalıştırıp ordan açılan regeditte silme va kayıt yaptırmadır.

    l.thumb.gif.f728dcb7b614e60dd87bfb0c6dd9b4f2.gif

    • Like 2
  15. Sayarınız donanım olarak iyiyse W11 değilse W10 kurun. Konularda paylaşım yapan tüm arkadaşların windowsları güzel ve özel. Konuları okuyun beğeninize göre kurun. Hepsini de öneririm. Özeliklerinize göre W11 tavsiye ederim.

    W11

    W10

    • Like 1
  16. Eskiden imleçlerimi arşivlemişim belki size de lazım olur. Birçok install.inf dosyasını kendim yazdım. ( ki çoğu cursorfx içindi windowsa yüklemek için tek tek gözattan seçmek gerekiyordu. )

    Klasörlere bakın beğendiğiniz olursa .inf dosyasına ( genelde install.inf ) sağ tıklayın yükle ye tıklayın, klavyeden windows+r tuşuna beraber basın çıkan kutuya main.cpl yazıp enter tuşuna basın. İmlecinizi seçin ve kullanın.

    https://disk.yandex.com.tr/d/ZJvAXL_a9l63AQ

    MocuR.zip

    b.gif.f34f712833e639bf1d63d2861aab46d6.gif

    1031799461_2021-12-78-20-23.jpg.55fb29a3a215b83d04eb14f3fa57d51b.jpg

    a.gif.e1e7bcfaf1c816af2d4d953603b500ec.gif

    • Like 1
    • Thanks 2
  17. WinToUSB Professional 6.5 ömür boyu

    Spoiler

    Kampanya :

    WinToUSB Professional – ücretsiz lisans

    WinToUSB Professional, harici bir sabit sürücüde veya USB sürücüde taşınabilir Windows To Go medyası oluşturmak için bir yardımcı programdır.

    Kullanımı kolay araç, doğrudan ISO, WIM, ESD, SWM, VHD, VHDX görüntü dosyalarından doğrudan ISO, WIM, ESD, SWM, VHDX görüntü dosyalarından veya bir CD / DVD sürücüsü kullanarak taşınabilir bir Windows 10, 8.1, 8 ve Windows 7 sistemi oluşturmanıza olanak tanır.

    Ücretsiz WinToUSB Profesyonel Lisansı

    Windows 10, 8.1, 8 ve Windows 7'nin varolan yüklemesini Windows taşınabilir sistem olarak bir USB sürücüsüne klonlamak için WinToUSB'yi kullanabilirsiniz.

    Ücretsiz WinToUSB Profesyonel Lisansı

    WinToUSB, hızlı ve kolay sistem kurulumu için bir Windows ISO dosyasından Windows USB yükleme medyası oluşturmayı da destekler.

     

    WinToUSB Professional'ın ana özellikleri

    • ISO/WIM/ESD/SWM/VHD görüntüsünden taşınabilir Windows To Go'yu yükleyin.
    • Taşınabilir Windows To Go'yı CD/DVD sürücüsünden yükleyin.
    • Görüntü dosyalarından bir USB yükleme ortamı oluşturun.
    • Geçerli sistemi (Windows 7 ve üzeri) bir USB sürücüsüne kopyala.
    • Bilgisayarı yeniden başlatmadan sistemi yeniden klonlama.
    • Thunderbolt depolama desteği.
     

    Ücretsiz WinToUSB Profesyonel Lisansı

    Ücretsiz winToUSB Professional lisansı almak için aşağıdaki eylemleri gerçekleştirin:

    • Windows programını bilgisayarınıza indirip yükleyin:

    İndir WinToUSB 6.5

    Sistem Gereksinimleri

     
    • Windows 10, Windows 8.1, 8 ve Windows 7 (32 bit ve 64 bit)
    • Programı Hakkında menüsünde etkinleştirin > Lisansı aşağıdaki lisans koduyla etkinleştirin:
    M33AV4D4-BZHQAQ4U-VDQJL2BR-NXMDPCG5-MY5G2JT4-224JSJ9G
    

    Ücretsiz WinToUSB Profesyonel Lisansı

    • Etkinleştirmeyi tamamlamak için uygulamayı yeniden başlatın.
    • Windows PC için WinToUSB Professional 6.5 ömür boyu lisans alırsınız.
    • Yeni sürümlerde ücretsiz güncellemeler mevcut değildir.
    • Teklif tamamlandıktan sonra programı yeniden yüklemek kullanılamaz.
    • Lisans sadece ev (kişisel) kullanımı için tasarlanmıştır.
    • Ücretsiz teknik destek mevcut değildir.

     

    • Like 1
  18. Haber

     https://winfuture.de/videos/Internet/Sternentod-durch-schwarzes-Loch-Kosmische-Simulation-beeindruckt-23364.html

    Kara delikte yıldız ölümü, kozmik similasyonu :

    Sayfadan smilasyonu izleyin.

    Kara deliklerin bilim için büyülü bir parlaklığı vardır. Şimdi, karmaşık bir simülasyon serisiyle, bir ekip yıldızlar bu kozmik girdaplara girdiğinde ne olacağı sorusunu ele aldı. Çalışma etkileyici görüntüler sağlar.

    Kozmik öğütücü muhteşem yıldız ölümü sağlar

    Kara delikler fikrimiz bilim kurgu hikayelerinden ve Hollywood filmlerinden güçlü bir şekilde etkilenmiştir, bu yüzden herkesin kafasında gizemli kozmik girdapların kendine özgü bir görüntüsü vardır. Son yıllarda, yeni bulgulara ek olarak, bilim nihayet bu fikri gerçeklikle karşılaştıran ilk görüntüleri sağlayabildi. Bir dizi karmaşık simülasyon ve bir çalışma ile, bir ekip şimdi kara deliklerin anlaşılması için başka bir yapı taşı sağlıyor. NASA'nın raporunda yazdığı gibi, Garching'deki Max Planck Astrofizik Enstitüsü'nde (MPA) araştırmacı olan Taeho Ryu ve ekibi böylece ilk kez karmaşık kozmik mekaniklere bir göz atıyor: Yıldızlar süper kütleli bir kara deliğe çok yaklaştığında ne olur?

    Özel özellik: MPA'ya göre, simülasyonlarda ilk kez "Einstein'ın genel görelilik teorisinin fiziksel etkileri gerçekçi yıldız yoğunluğu modelleriyle bir araya geliyor".
    Süper Bilgisayar Simülasyonları: Kara Delik ve Yıldız Karşılaştırması

    Kara delik ve gezegen arasındaki karşılaşma hiç bu kadar doğru simüle olmamıştı.

    NASA tarafından sağlanan simülasyonun etkileyici bir videosunda görüldüğü gibi, süper bilgisayardaki bilim adamları Güneş'in 1 milyon katı kütleye sahip bir kara delikte toplam sekiz yıldız çekiyorlar. Öte yandan sanal yıldızlar, Güneş'in kütlesinin onda biri ila on katı ağırlığındadır. "Yaklaştıkça, hepsi kara deliğin yerçekimi tarafından gerilir ve deforme edilir. Bazıları tamamen uzun bir gaz akışına bölündü." dedi.
    Farklı kütle yapılandırmalarından, mesafelerden, yıldız yoğunluğundan ve diğer faktörlerden, ekip daha sonra farklı yıldız kaderlerinin nedenleri hakkında sonuçlar çıkarabildi: "Tamamen çürüyen
    yıldızlar ile hayatta kalanlar arasındaki ayrım sadece kütleye bağlı değildir. Bunun yerine, hayatta kalmak daha çok yıldızın yoğunluğuna bağlıdır."

    • Like 3
  19. StartBack (StartIsBack/StartAllBack) AiO 1.0.45

    1638566917_startback.jpg

    StartBack (StartIsBack/StartAllBack) AiO Özellikleri:
    StartIsBack'in tek dağıtım sürümlerinde birleştirilmiş: 2.1.2 (Windows
    8 için), 1.7.6 (Windows 8.1 için), 2.9.17 (Windows 10
    için yükleme 2.9.9.0 sürümünü itme
    yeteneğine sahip 1) ve StartAllBack 3.1.2 (Windows 11
    için) Windows 10 (en son güncelleştirmelerle) Windows 11 olarak tanımlanırsa ve StartAllBack varsayılan olarak yüklüyse, StartIsBack 2.9.17'yi yüklemek de mümkündür. 2. Kayıt gerekmez (StartIsBack için pawel97 düzeltme eki /
    StartAllBack için BTCR düzeltme eki) 3.
    Çok dilli arayüz (Rusça dahil)
    4. Başlat düğmelerinin ek görüntülerini ayarlama yeteneği (80 adet.) 5. Dört ek stil yükleme
    yeteneği (Windows 10/11
    için) 6. Settings.reg'den ayarları içe aktarma yeteneği (yükleyicinin yanında bulunuyorsa)

    UYARI!!! StartIsBack
    2.9.x'i Başlat menüsüne yükledikten sıkıntı çıkıyorsa, sistemi YENIDEN BAŞLATIN.

    https://oxy.cloud/d/PUFe

    https://turbo.to/4dvyaka8g94u.html

    https://katfile.com/cbhxfja2ygx5

    https://up-load.io/e19g01jpw8cq

    https://uploadrar.com/bcrzw43w8xnr

    50326476_Ekrangrnts2021-12-04212840.thumb.jpg.0b13d89ae8805978e7b3d0f83879b534.jpg1991242427_Ekrangrnts2021-12-04213018.thumb.jpg.2f85f2fbdd65758618ee7b947bb60dcd.jpg

×
×
  • Create New...