Jump to content

Maxhes

Üye
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Maxhes

  1. forjest, 06.05.2023 - 15:07 yazdı:

    Türknet + Turkcell Fiber net her ikiside güzel operatorler. Ben Turknet'i kullanıyorum şu anda çokda memnunum hızı ve kaliteside güzel bu belki bölgelere göre değişiklik gösteriyorda olabilir bunuda bilmek gerekli hız olarak.

    Bende Türkneti düşünüyorum ama bizim burada fiber altyapısını desteklemiyor vdsl destekliyor, vdsl kullananlar var mı varsa memnunlar mı?

     

    Millenicom un fiber desteği var ama o da kullanılır mı bilmiyorum, millenicom kullananlar var mı burada?

  2. Senkron2, 56 dakika önce yazdı:

    @polymorpha bu işte milli gururumuz. Daha önceki editleride yabancılardan daha iyiydi ve olmayada devam ediyor. Beni çok şaşırtan şey şu ki, windows temelinde ingilizce olduğundan en performanslı ve küçük boyutlardaki editlerde haliyle ingilizce olanları. Arkadaşımız türkçe hazırlamasına rağmen bu başarıyı nasıl yakalıyor bilemedim, tool olarak neler kullanıyor merak ettim :D 

    polymorpha gerçekten bu işi çok iyi biliyor başarılarının devamını diliyorum, umarım kendisini daha da çok geliştirir. Bazıları gibi iki üç tane sistem bileşeni silerek, windows 11 ikon ve duvar kağıdı ekleyerek (sanki fabrikasyon ürünü gibi hep birbirinin aynısı) lite mod bilmem ne diye paylaşmıyor, gerçekten emek verip kafa yoruyor.

    • Like 4
  3. KaYRa, 11 saat önce yazdı:

    Mx Linux yunan yapımı. Son zamanlardaki artislikleri sebebiyle zirveye almış olabilirler :)

    Distrowatch da  3-4 senedir  mxlinux birinci sırada görünüyor ama ben sevemedim bu dağıtımı, ayrıca dağıtımın hangi ülkeden olduğuna bakmıyorum ben başka özelliklerine bakıyorum performans kullanışlılık görsellik gibi.

    • Like 1
  4. SENTENZA, 5 saat önce yazdı:

    İyi de sadece tanıyanlara yönelik yapılmış sistemmiş. Sen tanımıyorsan indirmene gerek yok demek oluyor. Mesela ben de tanımıyorum bakıp çıkacakken yorumları gördüm. Sekmedeki x işaretine tıklayıp işine bakacaksın bu kadar basit. . Kişilere özel yapılmış sistemlere yorum yazmamak daha yerinde olur. Bırak yorumu bilen yapsın indirip kullansın senlik benlik sistem değil.

    Konu sahibi beni tanıyanlara yönelik yapılmış bir sistem diye konu içinde belirtsin o zaman :closedeyes:

  5. KiNGHaZe, 41 dakika önce yazdı:

    Evet win11'de sadece x64, win10 çalışmalarımda ise dosya isminde AIO yazıyorsa x86 ve x64 birleşik demektir. Güncelleme notlarında veya orjinal konunun altındaki yorumlara sabitlediğim yazılarda belirtiyorum genelde.

    KiNGHaZe usta sorulara sen değil de konuyu açan arkadaş cevap yazsa iyi olur 😀 Sonuçta konu sahibi qxqx (

    (Ciddi anlamda söylemedim latife yaptım)

    • Like 1
    • Confused 1
  6. MamLeter, 1 saat önce yazdı:

    Chip'in yazması ilginç mesajlar veriyor bana. Hala en güvenli arama motorlarındandır bence. Nette izlenmeyi engelleyebilen bir yer var mı? Sizce. Yada çok paraya "tav" olmayacak kurumlar var mı? Sizce...

    Siz bu arama motorunu kullanıyorsanız eğer kullanmaya devam edin ben sadece haberi burada paylaşmak istedim 

    • Like 1
  7. SON_VATAN, 14 saat önce yazdı:

    Keşke magaza yüklü kalsaymış zira kullandığım whatsapp ve netflix uygulamaları vazgeçilmezim idi genede bizleri güzel sistemlerle tanıştırıyorsunuz teşekkürler.

    Kimi mağaza olmayan ltsb ve ltsc gibi sürümlere mağaza ekler kimi mağaza olan sürümlerden mağazayı siler anlamadım gitti🤔

    • Like 2
    • Haha 1
    • Confused 1
  8. Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo'nun Microsoft ile gizli bir anlaşması mı var?

    DuckDuckGo’nun sistemini inceleyen güvenlik araştırmacıları, Microsoft ile gizli bir izleme anlaşması keşfettiler. Güvenlik ve gizlilik odaklı bir firma olan DuckDuckGo kullanıcıların aramalarını ve davranışlarını izlemediğini, bu verileri özelleştirilmiş reklamlar için kullanmayacağını söyleyerek pazarda pay elde etti. Ve doğal olarak bu son keşif, işleri biraz karıştırıyor.

    DuckDuckGo, arama motoruna ek olarak bir de aynı isimli bir mobil tarayıcıya sahip. Bu tarayıcı üçüncü taraf izleme yazılımlarını engellediğini iddia etse de, güvenlik araştırmacıları Microsoft’un izleyicilerinin bilerek engellenmediğini söylüyor.

    DuckDuckGo, Google ve Facebook izleyicilerini engellerken, Microsoft’unkileri serbest bırakıyor. Bu açığı keşfeden güvenlik uzmanı Zach Edwards, ayrıca bing.com ve linkedin.com alanlarının da serbest bırakılmış olduğunu söylüyor.

    DuckDuckGo'dan Microsoft açıklaması

    DuckDuckGo, bu anlaşmanın sadece mobil tarayıcı için geçerli olduğunu, arama motoru ile ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Ancak yine de kullanıcılar bu haberden pek memnun değiller. Önümüzdeki günlerde bu konuda DuckDuckGo’nun başının fazlasıyla ağrımasını bekleyebiliriz.

    KAYNAK:CHİP ONLİNE

     

     

  9. akillialtay1995, 7 dakika önce yazdı:

     

    Windows Update Hizmeti açıksa sistem zaten kendisi otomatik bir şekilde en son sürüme günceller.

    Bu lite bir sistem bir çok bileşen silinmiş güncelleme yapılırsa (özellikle sürüm güncellemesi) sistem stabilitesi bozulabilir

    • Thanks 1
  10. Microsoft yöneticilerinin bile, Windows 11'in işlemci gereksinimleriyle sorun yaşadığı ortaya çıktı

    Windows 11 hakkında bir web yayını sırasında ortaya çıkan şaşırtan gerçek: Microsoft yöneticileri bile, Windows 11'in işlemci gereksinimlerine uymakta zorluk yaşıyor.

    Nisan ayındaki son Windows Insider Web Yayını sırasında, web yayınının ana bilgisayarlarından birinin sunum sırasında desteklenmeyen bir CPU kullandığının görülmesi ile beraber, Microsoft'un bile Windows 11'in katı CPU gereksinimlerine ayak uyduramadığı ortaya çıktı.

    Microsoft'ta Program Yöneticisi olan Claton Hendricks, yakın gelecekte Windows 11'in Görev Yöneticisine gelecek yeni özellikleri web yayınının izleyicilerine gösterirken, gösterilenlere odaklanmamış bazı izleyiciler, Microsoft için çalışmasına rağmen Hendricks'in aslında Windows 11 tarafından resmi olarak desteklenmeyen bir CPU çalıştırdığını fark etmeye başladılar: Intel Core i7-7660U.

    Windows 11, kullanıcıların yalnızca 2017'de CPU'lara tanıtılan bir bileşen olan Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0'a sahip bir CPU'ya sahip olmasını gerektiriyor. Başka bir deyişle, yalnızca Intel 8. Nesil Coffee Lake veya AMD Zen+ ve Zen 2 veya daha yeni CPU'lar resmi olarak Windows 11 tarafından destekleniyor.

    Ne yazık ki Hendricks ve resmi olarak yükseltme seçeneği olmadan Windows 10'da takılıp kalan sayısız kullanıcı için, Intel Core i7-7660 desteklenen donanım için belirlenen bu aralığın hemen dışında kalıyor. Yani, birçok kullanıcı gibi, Hendricks’in de Windows 11'i desteklenmeyen donanıma yüklemek için bir miktar uğraşması gerekmiş olmalı...

    KAYNAK:CHİP ONLİNE

     

     

    • Like 2
  11. Microsoft sistemin içine entegre ettiği yasal keylogger olan telemetriyi office yazılımının içine de entegre ettiyse🤔 (etmese şaşarım) defenderde o yüzden zararlı yazılım olarak algılamış olabilir belki de defenderin tespiti doğrudur :D sonradan bulutta gerekli ayarlamaları yapmışlar zaten :lol:

    • Like 3
    • Thanks 1
  12. Microsoft Defender, Microsoft'un kendi yazılımı olan Office'i kötü amaçlı yazılım olarak işaretledi...

    Microsoft Defender for Endpoint Security sürümü, sistemdeki Microsoft'a ait Office uygulamalarını fidye yazılımı olarak işaretleyip alarm verdi. Anti virüs programı "OfficeSvcMgr.exe" dosyasını virüs olarak görmeye başladığında kullanıcılar doğal olarak şaşırdı. Microsoft konu ile ilgili hemen bir çalışma başlattı ve kullanıcılara bunun yanlış alarm olduğunu belirten bir uyarı gönderdi.

    Microsoft'un Güvenlik ve Uyum uzmanı Steve Scholz problemi ve kaynağını Reddit'te açıkladı. Scholz, şu açıklamayı yaptı: "16 Mart sabahından itibaren, müşterilerimiz dosya sistemindeki bir Fidye Yazılım davranışı algılamasıyla ilişkilendirilen bir dizi yanlış pozitif algılamayla karşılaşmış olabilir. Microsoft yaptığı araştırma ile bunların yanlış pozitif sonuçlar olduğunu belirledi. Hatanın bir daha ortaya çıkmaması için bulutta gerekli ayarlamalar yapıldı."

    KaynakCHİPONLİNE

    • Like 1
    • Haha 4
    • Sad 1
  13. 85200258, 2 saat önce yazdı:

    Forjest üstadım emeğinize yüreğinize sağlık.

    yorumları okudukça heyacan oldu.

    sadece sorum elimde windows 10 pro digital lisansım var. crackli kullanmak istemediğim için

    windows 10 pro digital lisansımı bu sistemde ürün anahtarı kabul edermi?

    saygılarımla

    @mcEnGin bu konuda bilgi sahibi size yardımcı olabilir belki

    • Like 1
×
×
  • Create New...