Jump to content

m_tuncer

Üye
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

İletişim Bilgileri

Recent Profile Visitors

567 profile views

m_tuncer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Biosun orjinali F.29 elimde mevcut, yolladığın linkteki yöntemde bunu nasıl ve nereye kopyalayacağımı, ya da orda bahsedilen ismi değiştirilecek 'fd' uzantılı dosya orjinal bios dosyasında yok diyeyim. Sıkıntım özetle budur. tuş kombinasyonunu yaptığımda flaş belleğimi dakikalarca tarıyor, flaşın ışığı sürekli yanıp sönüyor, sanırım uygun dosyayı bulamıyor, bulsa hp bios update ekranı gelmesi gerek, ama gelmiyor. pili çıkardım beklemedeyim bakalım nolacak.
  2. [quote name='redsmoke' timestamp='1351291493' post='1250733'] kardeşim bende 6020et modeliydi sanırım ona mac yüklemek için advanced bios yüklemek istedim, biyerden bulduğum biosu'da yükledim ve aynı seninki gibi oldu. daha sonra aklıma bu çözüm geldi ve bende işe yaramıştı. bahsettiğin tuş kombinasyonlarını ilk başta bende denedim ama hiçbir şekilde tepki vermedi bilgisayar. [/quote] Evet ben de mac yükleyemediğim gibi windows 8 de amd ekran kartına geçiş yapmıyor ve hiçbir oyunu oynayamıyordum, ne kadar süre bekledin pili çıkardıktan sonra, olmazsa ben bu gece bırakayım sabaha kadar beklesin sıfırlar ve açılırsa iyi olur, aksi halde yine servise göndermek zorunda kalacağım ve bütün bilgilerimi silip tekrar yollayacaklar. yine bios yüzünden gidecek Allahım ya! Bildiğin bi yol var yada birşeylere ulaşabilir paylaşırsan sevinirim kardeş, Allah razı olsun.
  3. [quote name='redsmoke' timestamp='1351289518' post='1250724'] açabiliyorsan arkasındaki kapağı çıkar ve bios pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra yeniden tak. böylelikle bios'u sıfırlamış olursun fakat sonradan yüklediğin bios'u sıfırlamış olursun. fakat dediğine göre modifiye bios ile de açılış yapıyormuş. büyük ihtimalle açılacaktır. ayarlarını yapar windowsuna ulaşırsın. et modellerde arka kapağı açınca bios pili şak diye karşına çıkması lazım. [/quote] Öncelikle teşekkür ederim. bios ve bilgisayar pilini, ramleri, harddiski çıkardım, bi 5 dakika kadar bekledim, bios pilini güç boşalması olsun diye tersten de taktım sıfırlama yada ekrada açılma olayı olmadı. hp nin tuş kombinasyonlarıyla windows+b4power düğmesi ile usbden bios yükleyeyim dedim, sanırım flaşa attığım dosyayı yanlış yaptım. bilgisayarın üzerindeki orjinal bios sürümü f.29 idi. valla noldu anlamadım, napacam onu da bilmiyorum, bu flaşa atacağım dosyaları bulabilsem düzelecek diyorum ama ona da çok uğraştım bulamadım.
  4. Hp pavilion dv6-3340et dizüstü bilgisayarımın biosunda advanced menüsü yoktu, uygun bi bios yazılımı buldum yükledim advanced menü çalıştı. Bilgisayarım değiştirilebilir grafik donanımına sahip, intel hd grafik ve amd hd graphic. switchable(değiştirilebilir grafik) seçeneğini iptal etmek için bios'tan 'igpu' seçeneğini 'dgpu' ya getirdim ayarları kaydedip çıktım. Bilgisayarım bir daha açılmadı, siyah ekranda kalıyor ve hiçbir işlem yapmış. Usb den hp sitesinin talimatlarına göre kurtarma işlemi denedim yapamadım, çok uğraştım olmadı. (windows tuşu + b ile birlikte power tuşuna bas, usb ye bios romu at vs.) Bios konusunda bilgili olan bir arkadaşımız bana yardımcı olabilirse sevinirim. Selam ve saygılarımla...
  5. burdakilere yılan demek istiyor hatta diyorsun öyle mi? Helal sana
×
×
  • Create New...