Jump to content

ferater

Yeni Üye
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ferater

  1. Konuyu hortlattık kusura bakmayın bende aynını öğrenmek istiyorum. Bilen varsa cevap bekliyoruz Teşekkürler...
  2. Arkadaşım iso alternatif hemde güzel bi alternatif Sen direk Usb Hdd'den mi kurulum yapıyorsun ? ve Usb hdd'nin mbr si değişmiyor öyle mi ?
  3. Denedim Ayrıca zahmetli oluyor bilgisayar açılırken yazmıyor ki Mbr bilgisini. @blue_life http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=129018&st=0&p=732979& konudaki anlatılanları yaptım. Ama iso oluştururken sorun çıkıyo 305Mb olarak kalıyo iso. Gailba install.wim dosyasını atlıyo iso yaparken.
  4. Şöyle düşün ben usb hdd yi söktükten sonra kurduğum 7 normal bir şekilde boot ediyo onda sorun yok. Ama ben usb hdd yi hangi bilgisayara bağlarsam bağlayım Grub açılmıyor. onun yerine bana hiç sormdan windows 7 kurulumu başlıyor
  5. Sorunu tam anlatamadım galiba. Windows 7 kendi Mbr bilgisini doğru harddiske yazıyor. Yani dahili harddiske. Kurduğum 7 ile sorun yaşamıyorum. Sorun Usb hdd'deki Mbr'yi (Grub + Grub4dos ) silip doğrudan windows 7 kurulumu başlatacak şekilde Mbr yazıyor. Biraz araştırma yaptım Mbr yi koruyacak herhangi birşey bulamadım
  6. Verdiğin komutları denerim sağol. Ama isodan yüklemeyi denediğimde Windows yüklenecek dosyaları bulamıyor. Hata alıyorum yani. iso dosyasından yüklemek için kullandığın komutları da alabilir miyizm zahmet olmazsa.
  7. Tabi.. http://shiftdelete.net/usb-bellekten-xp-yuklemek-usb-multiboot-10-programini-indirin_10303-s2.html adresinde anlatılan yöntemle önce harddsikin bir bölümüne Xp'yi usbden kurulacak şekilde ayarladım. Sonra üstüne Grub4dos'u yazdım senin programınla. Anlatılan yöntemle usb hazırlayınca diskte iki dosya oluşuyor; XPSTP ( katılımsız Xp için ) ve XATSP (katılımlı Xp için ). Menu.lst içireğine bu dosyalardan herhangi birini boot etmek için komutunu yazıyorsun o kadar Zaten halihazırda Pardus'um kurulu. Usb Hdd'den başlattığımda önce grub (linux için Grub 1.5) yükleniyor. Ordan Ntfs bölüme geçincede Grub4Dos' boot ediyor. Dediğim gibi Xp kurarken hiçbir sorun yaşamadım. Benim derdim 7 ile --------------------- Unutmuşum özür.. windows 7 için senin konu başında verdiğin title Windows vista - Win7 Kurulumu \n Windows Vista - Win7 kurulumu icin BOOTMGR dosyasini onyukler... chainloader /bootmgr || pause --wait=10 BOOTMGR bulunamadi! kodlarını kullanıyorum.
  8. Slmlar herkese kolay gelsin. önceleikle çalışmalarınızdan dolayı çok tşk ederim. Ben uzun bir süredir Usb Harddiskimde Pardus kullanıyorum. Geçen gün bi arkadaşımın isteği üzerine (USB Hard diskten Xp Win7 v.s. kurmak. Malum Laptoplarda cd sürücüsü tam anlamıyla bir işkence) bu konuyu gördüm. Bi süre uğraştıktan sonra Win Xp (katılımlı yada katılımsız), Win7, birkaç Linux dağıtımını Usb Harddsikten kurmayı başardım. Şimdi karşıma çıkan bir sorun var sizlere sormak istedim Win7 kurulumunu yaptıktan sonra tekrar Usb hdd den başlatmak istediğimde direk olarak Win7 kurulumu başlıyor. Grub4dos'u siliyor yani. Bunun önüne geçebilmek için herhangi bir tavsiyeniz var mı? Teşekkürler..
×
×
  • Create New...