Jump to content

Stones

Üye
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stones

  1. TR_by, 23.05.2024 - 12:47 yazdı:

    Sistemlerime kurulu prograram eklemiyorum, çünkü programlar çok sık aralıklarla güncelleniyor.

    Sistemlerinde katılımsız kurulum desteği mevcuttur. (Mod ve Lite sürümler için geçerli, mini sistemlerde silinen bileşenlerden dolayı bu destek yoktur)

    İso ana dizininde software isimli klasör mevcut, isoyu usb belleğe yazdırdıktan sonra bu klasörün içerisine atacağınız katılımsız programlar formatın son aşamasında kurulmaya başlar ve masaüstü geldikten sonra da kurulumlar devam eder. (Bu yöntemde usb, tüm kurulumlar bitene kadar çıkarılmamalıdır)

    Multiboot yöntemleri ile kurulum yapıyorsanız, kurulum yapacağınız C disk bölümü haricindeki D veya başkaca bir sabit disk bölümüne, içerisinde katılımsız programlarınızın bulunduğu software klasörünü atarsanız yine kurulum sağlayabilirsiniz. (Kurulum için kullandığınız multiboot bulunan usb ana dizininede oluşturabilirsiniz)

    Bu yöntemler, software klasöründeki programları güncel versiyonları ile değiştirerek sürekli güncel programlar ile format atmanızı sağladığı için sisteme gömülmüş ve güncelliğini  kısa sürede yitirecek programlar ile format atmaktan daha sağlıklı ve pratik olacaktır.

    Hocam Güncelleme kapalı olan programlar olabilir. Office mesela. Kurulumdan sonra güncellenmesine gerek yok ki.

  2. forjest, 10.02.2023 - 20:02 yazdı:

    Windows 10 Pro x64 Temel Programlar Ekli 2023

    Uefi Legacy | Tam Güncel | Temel Programlı | ESD'li

    Hakkında?

    Güncellemelerle bareber temel programlar sisteme entegre edilmiştir. Bugün itibarıyla sistem tam günceldir.

    Extreme aracı kullanarak sisteme performans ayarlamaları tanımlanmıştır. Kaynak link

    Masaüstü simgeleriyle bareber programların kısayolları gelir.

    Windows 11 Simge paketi imageres.dll değiştirilmiştir.

    Explorer dosya yöneticisi rahatlatılmıştır. Sayfa tepkime süreleri açılış kapanış bu sayede daha hızlı olacaktır.

    Kurulumda kurulacak disk alanı seçildikten sonra, masaüstü ile karşılar.

    Windows update güncelleme servisi açık bırakılmıştır. Sürücüler içinde güncelleme ayarları açık gelir.

    Windows Defender silinmedi, dileyen sağ alt görev çubuğuna çift tıklayarak korumayı tamamen açabilir. Kapalı bırakılmıştır açılabilir.

    Meşkuliyet yaratan programlar cortana ve telemetry gibi servisler devredışı bırakılmıştır.

    Sistem tam yetkili hesap olan "Administrator" hesabıyla kurulum sağlamaktadır bu sayede hızdan tasarruf edilmiştir.

    Kurulum yazdırma işlemleri bildiğimiz yöntemlerdir Rufus ve multiboot'lara eklenerek rahat şekilde kurulum yapılabilir.

    İşletim sistemi bir kereliğine sanal makinede test edilmiştir. Herhangi bir hata vb. duruma rastlanılmamıştır. Su gibi akıcı rahat çalışmaktadır.

    Göze hoş görünen Wallpaper duvar kağıtlarını sisteme ekledim masaüstünden dileyen istediğini seçer. Sistemde slider otomatik değişmeye ayarlanmıştır.

    Eklenen programlar: Microsoft Ofice 2021 LTSC, Google Chrome (Giriş sayfası Google Türkiye olarak değiştirilmiştir. Reklam engelleyiciside entegre Ublock Origin) Foxit PDF Reader, Klite MeGacodec pack paketi, Hibit Uninstaller (Gelişmiş program kaldırıcı) , Microsoft C++ Kütüphanesi paketleri, WinRAR dosya arşivleme programlarının tamamı eklidir.

    Görev zamanlayıcısına KMS Lisans atanmıştır. Kurulumdan sonra online olduğunuzda sistem otomatik olarak kendini lisanslar. Kendi lisansınız varsa ayrıca kullanabilirsiniz.

    Sistem kurulumundan sonra güncellemelerinizi kontrol ederek sistemin ve sürücülerinizin yüklenmesini sağlayabilirsiniz Arkadaşlar.

    Özellikle windows 10 'nun son pro sürümü tercih edilmiştir. Ltsb,ltsc sürümleriyle son sürüm ve bazı programlar oyunlar çalışmamaktadır tercih edilmemiştir.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar oldu aklıma gelince ilave ederim bilgileri artık. Güle güle kullanınız.

    EKRAN GÖRÜNTÜLERİ:

    asd.thumb.gif.c9e574008777a1dcba01826156700416.gif

    TANITIM VİDEOSU

      İçeriği Görüntüle

     

    njAbqR.png

    Sunum için kullandığım programların kaynak linkleri meraklıları için:
    Ulead Gif animator: https://cloud.mail.ru/public/QNCt/sxqLzDvcB
    BBFlashbackpro: https://cloud.mail.ru/public/x3xm/2m2jBvTUi

    YARARLI OLABİLECEK ARAÇ VE GEREÇLER

      İçeriği Görüntüle

    1- MD5 kontrolü için: Hashtab indir Portable/kurulumsuz uygulama. MD5: Zip'li,Rarlı dosyalar için konularda verilen md5 değerlerini görmek karşılaştırmak içindir.Bu sayede elinizdeki arşivlenmiş (zipli,Rarlı,ISO,7z vb. şekilde olan sıkıştırılmış) dosyaların tam inip inmediğini güvenlik için test edebilirsiniz.

    MD5 Kontrolünü nasıl yaparım? Ekran alıntısı

    2- Yazdırma araçları: "USB,DVD,NT6HDD'ten kurulum"    hepsi bir arada https://cloud.mail.ru/public/3bAF/3oR1ShzAe Portable/kurulumsuz direkt çifttıkla çalışır.

    USB Diske Nasıl Yazdırırım RUFUS?  Ekran alıntısı

    3- RAR ve Zip dosyalarını Nasıl Açabilirim Çıkartabilirim? Ücretsiz ve kullanışlı olduğundan 7Zip uygulamasını kullanabilirsiniz.  64 Bit indir | 32 Bit indir

    4- Nasıl Lisanslama yaparım?  Windows+Office: KMS Lisansı indir Zip_şifresiz! Lisans  bilgisi: Windows ve Office tümünü lisanslama yapar Online+Offline olarak!

    5-Windows kurulum yaptım tek tıkla temel programları nasıl kurarım?: Internetine bağlı olarak NININE adlı AIO hepsi bir yerde kategorize edilmiş olan,windows sistemleri için gerekli olan free ücretsiz temel uygulama ve bileşenleri alta eklediğim ve özelleştirdiğim popüler yaygın uygulamaların dahil edildiği programları bir kaç dakikada kurmanız mümkün.

    Ninite AIO Program kurucusu: https://ninite.com sayfaya ilk girişte çıkan isteğe bağlı programları seçerek bir dosya hazırlanır indirilir programlar online olarak kurulmaya hazırdır. Free ücretsiz programlardır.

    6- Driver ve Sürücüleri Nasıl Yüklerim?: Bir çok yöntem var ancak internetiniz mevcutsa eğer, en son sürüm sürücülerinizi alttaki iki uygulamadan herhangi birini kullanarak otomatik olarak bir kaç dakikada sisteminize ait driver'larını (Ekran kartı,Anakart chipsetleri,Harici donanımlarınız vs.. ) Yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

    Snappy Driver Installer: http://sdi-tool.org/releases/SDI_R2102.zip + IObit Driver Booster Pro : https://cloud.mail.ru/public/wRcd/ghe88KSQj

     

    Hocam yeni versiyon gelecek mi?

  3. Hocam internet cafeciler için bulunmaz nimet. En az 1000 kişi indirir. Linkler patlarsa kızma. Buradan aldığımı belirtiyorum. Müşteri format bilgisayarları için iyi oluyor. 

    Güncel versiyon sanırım. Öncekini de paylaşmıştım bizim grupta.

  4. Hocam internet cafeler için win10 hazırlıyoruz. Mümkün mertebe win10 meşgul eden, işe yaramayan uygulamayı kaldırıyoruz. Tabi biz ev kullanıcı ayarlarını yapamayız. Cafede çalıştığı için. Kendimizce yapmaya çalışıyoruz bir şeyler. Program güzel, teşekkürler. 

    • Like 1
  5. Hocam selamlar. Internet cafe için imaj hazırlayacağım cafede. Ccboot mantığını duymuşsunuzdur belki. Disksiz çalışıyor bilgisayarlar. Sanırım telemetry cafe bilgisayarı için lazım olan bir şey. Dediğiniz gibi bunu uygulamadan önce kalkmasını istemediğimiz komutları sileceğiz. 
     

    Sormak istediğim, oyun oynanan bilgisayarlar için başka kaldırılması veya kaldırılmaması gerekenler nedir? Bunların haricinde defender , edge filan kaldırılacak. Bir de bu reg uygulayacağım. 

  6. Merhaba, internet cafelerde ccboot server yani sunucu için imaj hazırlayacağım. Aslında performans odaklı olacağı için kişisel yapılan Windows’lara yakın aslında. Sanal bellek kapatılacak vs. 
     

    Sorum şu; hangi gereksiz uygulamaları hangi program ile kaldırıp kalan ince ayarları da bildiğim yöntem ile yapacağım. Defender, edge, vb hangi uygulamaları hangi programlar ile kaldırmam gerekir? İlginize teşekkürler.

×
×
  • Create New...