Jump to content

veysel can

Üye
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by veysel can

  1. ustadım dediklerin haklı geldi ilk okuyunca ama sonra dedim ki kendime biz bunlara ana dilinde okul açarsak ülkede kaç etnik grup var herkes kendi oklunu istese osmanlnın yıkılma dönemini hatırlayalım.. yalan mı yani.. o okular 1. dünya savaşında ne yaptılar.kapatmak için ne kadar ugrasıldı.. hadi diyeim kürtlere istedğini verdik rumlardan da mı ders almadık. admalar ka gün içerinde ankara ya kadar girdiler?


    ''Bugünkü Türk milleti siyasi ve içtimai camiası içinde kendilerine Kürtlük fikri, Çerkezlik fikri ve hatta Lazlık fikri veya Boşnaklık fikri propaganda edilmek istenmiş vatandaş ve millettaşlarımız vardır. Fakat mazinin istibdat devirleri mahsulü olan bu yanlış adlandırmalar, birkaç düşman aleti mürteci, beyinsizden başka hiçbir millet ferdi üzerinde üzüntüden başka bir tesir yapmamıştır. Çünkü bu millet fertleri de umum Türk camiası gibi aynı müşterek maziye, tarihe, ahlaka, hukuka sahip bulunuyorlar. Bugün içimizde bulunan Hristiyan, Musevi vatandaşlar, mukadderat ve talihlerini Türk milletine vicdani arzularıyla bağladıktan sonra kendilerine yan gözle, yabancı gözüyle bakılmak, medeni Türk milletinin asil ahlakından beklenebilir mi?''
    ''Mustafa Kemal Atatürk''
  2. allah rahmet eylesin de arkadaşlar biraz da mısır yaşanan acıyı paylaşsanız Sabahtan beri herkes Defne Joy Foster öldü diye paylaşıyor. Tamam Allah rahmet eylesin ama kaç gündür Mısır devirminden bahsediyor haberler kim bununla ilgili bir şey paylaştı?
  3. Ben konunun başında yazılan tavsiye edilen herşeyi denedim olmadı. Sonrasında zaten kayıt defteri de kullanılmaz hale geldi. Artık o kadar çok yöntem denedim ki ben bile sayısını unuttum çareyi formatta buldum. Lakin hazır buda konuya denk gelmişken birşey var kafama takılan onu sormak isterim sizlere. Güvendiğiniz programları saklı tuttğunuz bir cd/dvd/usb birşey vardır mutlaka. Makinayı sıfırdan kuruyorsunuz ağa takmadan tertemiz kurduğunuza inanıyorsunuz gerekli programları. Sonrasında versiyonu güncel olan orjinal bir virüs programı ile taratıyorsunuz (nod32). Varsa gözüne takılan birşey arayıp buluyor temizliyor. En nihayetinde bazı dosyaları usb ye atmak için usb cihazı makinaya bağlıyorsunuz bi bakmışsın makinadan autorun virüsü atlamış görev yöneticisi yine kitlenmiş makina kasmaya başlıyor kayıt defteri kullanılmaz halde. Sonra o güvendiğiniz programlara dokunmadan sadece format atıp ekran kartı vs yüklüyorsunuz. Aynı olay usb takılınca yeniden başınıza geliyor (usb 0 yani yeni alınmış her ihtimale karşı usb disk security ile taranmış biçimlendirilmiştir.). Ancak usb cihazı bağlanmaz ise hiç sorun çıkmıyor. Flash bellek bağlandığında bu sorun çıkıyor. Bi yerde okumuştum sistem içersinde gizlenen bu virüsler bu tür cihazlar takıldığında aktf oluyormuş vs uzun uzadıya anlatılmış. Peki ben sıfır ve orjinal cdlerle kurmuş olduğum bu sisteme nasıl virüs yiyorum yada bunlardan nasıl kurtulabilirim.
    aynı sorunla ben de karşılaşıyorum ama benim bildiğim kadarıyla bu sorunun çözümü yok..
×
×
  • Create New...