Jump to content

eskorhan

Üye
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by eskorhan

  1. forjest, 15 saat önce yazdı:

    Macbuntu , ubuntuxfce ikiside hızlı hepsi hızlı aslında güncellemeleri de sadece güvenlik fixleri alır lts uzun süreli destekli çalışmalarim.Hangi arayüz hoşunuza giderse onu kurun farketmez.

    Ubuntunun genel olarak çoğu dağıtımları da sabit gelen kullanılmayan bir çok uygulaması var zaten,bunlar kalktığında,yerine temel gerekli uygulamalar eklenince boyutta aşağı yukarı orijinal iso boyutuna indirgeniyor.Tabiki güncellemeler kernel ve son aşamada arındırma işlemleride yapıldıktan sonra.yokda boyutta artıyor.🙂

    Seahorse parola aracı ile sistemde tüm key ve anahtarları yönetebilirsiniz.Turkce dilde olduğundan bilinen olarak Chrome ve chromium güvenlik için sormakta ya pas geçin yada program üzerinden ayarlardan chrome/ chromium girdilerini silerseniz hiçbir ileti çıkmaz. Ozetle linuxte güvenlik temeli olduğundan ötürü bu gibi önlemler mevcut olmakta.

    Konsoldan kurulum kodu:

    'sudo apt-get install seahorse'

    Forum içi linux ve genel videolarım icin

     

     

    Seahorse ile videodaki uygulamayı yaptım. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler.

    • Thanks 1
  2. Sayın ustalar, ekran sorunum çözüldü,Şöyleki  Başlangıçtan  ETD CONTROL CENTER 3 programını devre dışı bıraktım. Bir başka usta bu programın windows tan kaldırlmamasını sadece  devre dışı bırakılmasını tavsiye ediyor bilgilerinize.

  3. Yukarıda modelini belirttiğim tabletin ekranında zaman zaman oluşan küçük daireler şeklinde değişik yerlerde oluşumlar var Bu daireler sanki mouse çift tıklama komutu gibi bulunduğu yerdeki bir işlemi çalıştırıyor. Bazen hiç olmuyor. Tecrübeli ustalarımın önerilerine ihtiyacım var. 

     

    Not: Yanlış bölümde konuyu açmış isem özür dilerim.Saygılarımla.

  4. Sayın üstad`lar  win8.1 yükledim, ekrandan kapatılabiliyordu. Çok girildiğinden ve değişik download yapıldığından dolayı deepfreeze uygulaması yaptım.ekrandan kapatamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı ramazanlar..

  5. Arkadaşım, bir akışkanı " + ve - kutuplar " arasından geçirirsen su içindeki kalsiyum karbonatın ve mağnezyum karbonatın toplanma ve yapışma  özelliğini yok eder..Bu şekilde işlenen suyun sertliği yok edilmiş olur ve temiz ise rahatlıkla içilir.

     

    hidrokarbon bileşiklerinde etkisi tartışılabilinir. Benden bu kadar..

  6. Sayısalla arası iyi olmayanın özel sektörde yüksek ücretli iş bulması çok zor..... sözel ile devlet kuruluşlarında görev alabilirsin dikkat et yeni kanun çıkacak oradada işler özel sektör gibi zorlaşacak kanaatindeyim. hangisi olursa olsun iyi derecede bir yabancı dil ( konuşma - yazma- tercüme ) 2000 li yıllarda şart. yabancı dili üniversitede eğitim sırasında halledersin, başarılar
×
×
  • Create New...