Jump to content

aydela

Üye
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by aydela

  1. forjest, 19 saat önce yazdı:
    • Sanal ve gerçek kurulumlar arasında tüm sistemlerde olduğu gibi büyük farklılıklar olması bilinen bir durum. Herkesin donanımsal özellikleri ve yapılandırma kullanma durumu deneyimlerine göre değişiklik gösterebilir. Kullandığınız sistem ve kullanılan sanal makine uygulamasını linux'te nasıl yapılandırdınız bilimiyorum ancak, kendim vmware workstation professional olan versiyonunu kullanırım şu ana dek herhangi bir sorunla karşılaşmadım hız düşük olması normal windows'ta olsa linux'te olsa hız farklılıkları göreceli olarak değişiklerin olması gayet normal real gibi gerçek sistem gibi olmayacağından biraz ağır çalışabilir bununla alakalı olarak yapılacak birşey yok sonuç olarak adı üstünde sanal sistem!.
    • Real gerçek olarak windows üzerinden  , linux sisteminin kurulumu için HDD disk alanı ayırıp gerçek sistem gibi kurarsanız eğer , kurulumda yapılandırılan kullanıcı adı şifreniz vs. bunlarla yapılandırılacağından, sizin belirleyeceğiniz şifre , kullanıcı adı vb. şekilde tanımlanan bilgilerle sistem açılacaktır. Live sanal sistemlerden çok daha farklı çalışacaktır.
    • CCProxy adlı uygulamayı hiç kullanmadım. Linux'ün orijinal yapısında zaten ip ve proxy değişimleriyle alakalı bir çok işlemler konsol üzerinden dahi yapılabilir belki ilk kullanıcılar için biraz deneyim gerektirir. ancak , muadili olan alternatif uygulamalardan istifade etmek mümkündür. Bununla alakalı olarak buradaki uygulamalara göz atarak muadil benzer programlardan istifa ederek çözüm elde etmek mümkün kullandığım bir yöntem ve özellik olmadığından bununla alakalı bir detay sunamıyorum kendiniz  araştırma ve uygulama deneme yaparak çözmeniz daha uygun olacaktır Wine emulatör kullanarak ccproxy ayrı olarak kurup kullanmakta mümkün olduğu bazı forumlarda yazmakta denemek gerekli eğerki muadil uygulamalar sorunu çözmezse wine emülator programını yazılım merkezinden kurarak elinizde exe uzantılı olan proxy programını kurup deneyebilirsiniz çözüm olabilir. Saygılarımla.

    Vakit ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
    İyi çalışmalar,

    • Thanks 1
  2. Öncelikle paylaşım için çok teşekkürler.
    Linux konusuna çok yabancıyım, birkaç şey sormak istiyorum
    -Bu sistemi sanal windows'a kurabiliyor muyuz? (ben deneme yaptım, kurulum sırasında linux,ubuntu seçtim kurulum için test yaptı ve orda kaldı daha ileri gitmedi, windows seçince kurulum yaptı ama bu seferde çok yavaş çalıştı ve birkaç program açmaya çalışınca kullanıcı adı ve şifre isteyen bir ekran geldi buray geçemedim) sanal'a nasıl kuracağım hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
    -İkinci sormak istediğimse sanal'a kurulum yaptıktan sonra 'ccproxy' programını kurup çalıştırmak istiyorum çalışır mı?

    • Like 1
  3. Hocam öncelikle ellerinize sağlık
    Şimdiye kadar çıkardığınız bütün sürümleri kullandım ve artık sizin yaptığımız çalışmalar dışında hiç bir windowsu kullanmıyorum.

    Ancak bu sürümde bazı sorunlarla karışılaştım yardımcı olursanız sevinirim.

    1-Visual studio 2012

    2-Sql server 2012

    3-Eset'in hiçbir versiyonunu sisteme yüklüyemedim.

    kurulumlar sürekli yarım kalıyor ve hata veriyor.

    Bundan bir önce çıkardığınız win10 sürümünde bu programların hepsini sorunsuz yüklemiştim.

     

    sadece eset katılımsız diğerleri normal kurulum.

    fakat ofis dahil katılımsız biçok program kurdum sorunsuzca, sadece yukarıda yazdıklarım sorun çıkardı.

  4. Hocam öncelikle ellerinize sağlık
    Şimdiye kadar çıkardığınız bütün sürümleri kullandım ve artık sizin yaptığımız çalışmalar dışında hiç bir windowsu kullanmıyorum.

    Ancak bu sürümde bazı sorunlarla karışılaştım yardımcı olursanız sevinirim.

    1-Visual studio 2012

    2-Sql server 2012

    3-Eset'in hiçbir versiyonunu sisteme yüklüyemedim.

    kurulumlar sürekli yarım kalıyor ve hata veriyor.

    Bundan bir önce çıkardığınız win10 sürümünde bu programların hepsini sorunsuz yüklemiştim.

  5. Sistemi kurdum kullanıyorum elinize sağlık

    Ancak öğrenmek istediğim bir konu var

    Makinaya "spyhunter 4"  kurdum

    Kmskiller.exe programını malware olarak görüyor ve dışarı ile bağlantısını engelleyimi diye soruyor.

    KMS olunca aktivasyon ile ilgili olduğunu düşünüyorum ondan silmedim size danışmak istedim

    Bu Kmskiller.exe nedir

    Silelim mi?

    Cevabınız bekliyorum

    İyi çalışmalar.

  6. Kurdum ve kulanıyorum.Açıkçası çok beğendim özellikleri düşük bir makinam var xp'de bile bu kadar hızlı çalışmıyordu.Ancak bir problemim var yaklaşık 100 adet kadar programımın olduğu bir klasör var ne zaman bu klasöre girsem programların yanındaki iconlar gelene kadar makina resmen donuyor ve o ikonlar o kadar geç görüntüleniyor ki klasör tıklamaya korkuyorum(daha önceden xp yüklüydü ve böyle bir sıkıntı yoktu).Bu sıkıntı sizde de varmı? çözümü nedir? yardımcı olurmusunuz.
×
×
  • Create New...