Jump to content

mystreous

Üye
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mystreous

  1. forjest, 3 dakika önce yazdı:

    Windows defender microsoft'un kendi kullandığı koruma uygulaması ancak sistemde olağanüstü ram ve işlemci kullanımından kaynaklı olarak, ben ve diğer sistem hazırlayan arkadaşlarımızda genel olarak bu hizmeti sistem kaldırma yönünde veya sistemde daha rahat kullanımı yönünde esneklik sağlamasından kaynaklı olarak, uninstall etmekteyiz. Deaktif etmekle , kaldırmak arasında farklar var tabiki  deaktif edildiğinde sonradan aktif etmek mümkün bir şekilde. Sistemlerde tam özellikli olarak bir yapı kullanmak isterseniz eğer, en mantıklısı sizin için el değmemiş microsoft'un , msdn iso kalıplarını indirerek kurmanız mantıklı olabilir. Modlanmış sistemlerde performans,stabilite odak olarak_ temel alınmaktadır doğal olarakda bazı hizmetlerden de feragat etmek gerekli zaten olmasıda lazım. Sunumlar ve ekran görüntüleri + açıklamalarda da, yapılan işlemler zaten belirtilmektedir. İşine gelen indirir , işine gelmeyense zaten indirmez indiren kullanıcıda bu işlemleri bilerek indirip kullanacağından bir sorun teşkil etmeyecektir doğal olarak. Kolay gelsin...

    Kaynak: El değmemiş msdn iso dosyası indirmek için

    cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben sadece merak ettiğim için sormuştum. Defender yerine başka bir koruyucu program mı kullanmak gerekiyor, yoksa performans için bazı riskleri göze almak mı gerekiyor. 

  2. kardeş ankartın üzerinde sensörler var onlar arızalanmış kendini korumaya alıyor garantisi varsa gönder yoksa yenisini almalısın tavsiye gigabyte degil asus tercih etmelisin hatırlatmak isterim elektronik şans işidir ...

    malesef garantisi bitmiş.

     

    hdd söküp livecd ile sistemi açmayı dene.

    hdd'nin sökülü olduğunu ilk mesajımda yazmıştım. Sistem açılmıyor ki cd ile alakası yok.

     

    Açma düğmesindeki zımbırtı da basılı kalıp pc'yi kapatabilir, bu gün başıma geldi, mekanizmanın yayı bozulmuş, bir bilgisayar tamircisinden çıkma mekanizma buldum değiştirip silikonladım mükemmel oldu.

    Pc kapanmıyor, kendini resetliyor. Tamamen kapansa düğmedendir diyebiliriz. Hem düğmeyi kullanmadan da sistemi açmayı denemiştim.

     

    Velhasıl Kelam,

    Yeni anakart aldım, konu da burada kapanmıştır. İlgilenin tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. 

  3. Açma düğmesine basınca elektrik geliyor, işlemci fanı dönüyor, 3 saniye sonra kendini resetliyor, tekrar kapanıp açılıyor ve böyle devam ediyor.
    Ana karta bağlı tüm donanımları (hdd, dvdrom, ekran kartı) ve reset, usb, powerled, resetled gibi kabloları söktüm, sadece işlemci ve fanı kaldı. (ramleri bile söktüm.) olmadı
    PowerSupply değiştirdim, olmadı.
    Anakartta Phase Led diye bir bölüm var 4 adet lamba var. 1. ve 2. lamba yeşil, 3. lamba sarı, 4. lamba kırmızı yanıyor. Ama ne anlama geldiğini bilemedim. 
    Anakartım şu : http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3440#ov
    Bir bilen çıkar mı acaba?

  4. indirdim, kurdum, kullanıyorum, hızı gayet güzel. Teşekkürler emeğin için.

    Ufak tefek sorunlar yok değil. Sistem derecelendirme çalışmıyor, 5 dakikada bir "Bellek azaldı" uyarısı alıyorum. 

    4 gb bellek var. Formatlamadan önce de windows 7 vardı ve böyle bir sorun yoktu. Muhtemelen ayarlarından bi yer kapalı diye düşünüyorum ama bulamadım o ayarı.

  5. İkinci mesajında belirtmişsin tik koyamadığını neyse uzatmaya gerek yok bu güne kadar  bu forumda kimseyi rencide etmeye veya kırmaya teşebbüs için hiç bir ileti yazmadım isteyerek kimseyi kırmadım kesinlikle kasıt düşünmedim istemeyerekte olsa seni kırdıysam özür dilerim hakkını helal et ikinci olarakta sorununa gelirsek yüklediğin bir programdan veya yazılımdan dolayı bahsettiğin ayarları değiştiremeyebilirsin internet explorer anasayfası ve ayarları kilitlenmiş olabilir ben bu sistemde hiç bir ayara dokunmadım sadece güncelleme entegre ettim

    Tartışmayı devam ettirmeyip, olgunluk gösterdiğin için ben de sana teşekkür ederim kardeşim.

    Başka versiyon kurarak problemimi hallettim ben. 

    İyi çalışmalar...

  6. Üslubumda bir art niyet göremiyorum ilk önce doğru ve anlaşılır sekilde soru sorman gerekiyor sen bana gözatma geçmişindeki tık yok diyorsun ben bunu tık koyamıyorum olarak algılamadım sanki tüm sistemlerde tık varda bunda yok olarak algıladım su an anladığıma göre gözatma gecmişinetık koyamıyorsun?

    Bunun sebebi indirmiş olduğun bir yazılımdan kaynaklıdır internet explorer anasayfanı kilitleyip değişiklik yapmana izin vermiyor olabilir sistem geri yüklemeyapılarak düzeleceğini düsünüyorum

    Doğru ve anlaşılır şekilde yazdığımı sen de cümlelerinle kanıtlamışsın zaten. İkinci kez okuduğunda algılamanın farklı olduğunu kendin dile getirmişsin. Ama gene tam algılayamamışsın. Bir kez daha oku istersen. Anlamadan bilmeden saldırmayı iyi biliyorsun.

  7. Arkadaşım indirip kurduğun sürüme hiç bir ayar yapılmamıştır ekleme çıkarma yapılmamıştır sadece güncelleme eklenmiştir çıkışta göz atma geçmişini sil tıkı hangi sistemde işaraetli geliyor acaba? işaretlideğilse işaretlemek zormu? sistemde hiç bir problem yoktur bahsettiğin diğer sorunlar kendinden kaynaklı sorunlardır

    Bu mudur yani cevabın? uslub böyle mi olmalı? Buradaki problem "işaretli değil, işaret koymak zor geldi" mi demek istedim ben?

    Bir problem yaşadım, bunu çözmek için hem buraya hem de başka forumlara yazdım. Yoksa "neden tık koymadın kardeşim" demek istememiştim.

  8. dostum dell laptop kullanıyorsun, birlgisayarına restart çek ve hemen f12 tuşuna art arda bas, açılan boot ekranının en altında DIAGNOSTIC çıkar, dell bilgisayarlara özel, ileri ileri tarzında sorular sorar devam et, o donanım testinin bitmesini bekle ve donanım testi sonucunda sana rapor verecek onu bizle paylaş, sana yardımcı olalım

    Dediğini yaptım testi başarı ile geçti. Dell'i aradım o da aynısını yaptırdı. 

    Orda testi başarı ile geçti problem yok dedi ama eklediğim resimlerdeki durum nedir sizce? Orda çoğu değerler kötü görünüyor.

    http://www.bilgisayarbilisim.net/download/file.php?id=33462&mode=view

  9. indirdim, kurdum ancak bir problem var.

    Girdiğim bütün kullanıcı adı ve şifrelerini her seferinde istiyor.

    "Çıkışta gözatma geçmişini sil"  tıklı değil, ayarlardan geçici internet dosyalarının tutulacağı klasörün boyutu  "0" olarak ayarlanmış, bu değiştirilemiyor.

    Var mıdır bir yolu ??

  10. dostum dell laptop kullanıyorsun, birlgisayarına restart çek ve hemen f12 tuşuna art arda bas, açılan boot ekranının en altında DIAGNOSTIC çıkar, dell bilgisayarlara özel, ileri ileri tarzında sorular sorar devam et, o donanım testinin bitmesini bekle ve donanım testi sonucunda sana rapor verecek onu bizle paylaş, sana yardımcı olalım

     

    Bu şekilde yaparsam HDD'deki verileri kaybedebilir miyim?

    Risk varsa yedeklerimi aldıktan sonra yapabilirim ancak.

    Teşekkürler cevaplar için.

  11. Bilgisayarımda anlık donmalar yaşıyordum. Ayrıca eskisine nazaran çok yavaş çalışmaya başlamıştı. Virüstendir diye temiz bir format attım. Ancak problemim düzelmedi. HDD'den şüphenmeye başladım DOS ortamında bile dosyaları kopyalaması çok çok yavaş.
    Hdd Tune isimli programda testler yaptım bazı değerler kötü çıktı. Bunların anlamlarını bilen var mı? DELL servisini çağıracam ama problemimin kesinlikle HDD'den olduğuna karar vermem lazım.
    Win7 64 bit, i5, 4gb

       

    Ekran resimlerini buraya koymama müsaade etmedi forum. Aşağıdaki linkten ekran resimlerine bakabilirsiniz.

    http://www.bilgisayarbilisim.net/bts-destek-f52/hdd-nin-bozuk-oldugu-nasil-anlasilir-t106452.html

     

     

     

×
×
  • Create New...