Jump to content

Xabyte

Yeni Üye
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

About Xabyte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Xabyte's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Matrix reloaded filminden birkaç saniyelik bir sahne, çevrilmiş olarak buraya yüklendi: http://rapidshare.com/files/392918051/Matrix_3D.gif.html Stereo movie Maker'da da bahsettiğim ayarları yapınca bu linkteki gif gibi görünüyor (Hareket eden herşey hafif gölgeli gibi). Not 1: Gif resmin boyutu 25 mb, programın kendisi 2.5 mb. Gifi indirene kadar programı indirmek daha mantıklı gibi. Not 2: Windows'un kendi resim görüntüleyicisi, gifleri çok yavaş gösteriyor. Daha kaliteli bir resim görüntüleyiciniz varsa sorun olmaz (Mesela İrfan View).
  2. İlk mesajda "görüntü hareket etmelidir" diye belirtmiştim. İki sabit resim birşey kanıtlamaz. Ama, bir filmden alınmış sahneyi gif dosyası olarak ekleyebilirim.
  3. Ben bu yöntemi denedim. Deneyip sonuç almasam yazar mıyım? Normal filmlerde de işe yarıyor ama animasyon filmlerde daha iyi sonuç veriyor.
  4. Normal bir film nasıl 3D izlenir? Öğrenmek isteyen peşimden gelsin (Aşağıda yazılanları aynen yapmalısınız) 1. Önce Stereo Movie Maker programını indiriyoruz (Tabii ki google aramasıyla buluyoruz). 2. Bunu kurup çalıştırdıktan sonra, File sekmesinden "open left/right movies" tıklıyoruz (ya da klavyeden O'ya basıyoruz). 3. İki kez aynı filmi seçiyoruz. 4. Karşımıza üç çerçeve gelecek. Tek çerçeve görmek için F7'ye basıyoruz. 5. Şimdi videonun altında görünen tuşlara bakalım. Altı kırmızı ve mavi çizgili üçgenler var. Bunlardan "sağı gösteren üçgenlerden birine bir kez" tıklıyoruz (işte normal videoyu 3D yapan kısım burasıydı). 6. Şimdi Tam ekran yapmak için "Alt+Enter"a ve videoyu başlatmak içinde F2' ye basıyoruz. İşte bu kadar. Artık kırmızı-mavi gözlüğünüzü takıp videoyu izleyebilirsiniz. Keyifli 3D'ler Not: Bu şekilde yapınca 3D görünmesi için filmde ya kamera ya da kişiler ve nesneler hareket etmelidir. Durağan görüntüler 3D görünmez. PC OYUNLARDA DERİNLİK HİSSİ Bir de tam yeri burası değil ama konu 3D'den açılmışken yazıvereyim. Eğer bilgisayar oyunlarını programsız olarak 3D oynamak isterseniz, sıradan siyah bir güneş gözlüğünün sol camını çıkarın. Bilgisayar oyununu açın ve gözlüğü takın. Bu tek camlı gözlük, oyun sırasında derinlik hissi verecek.
×
×
  • Create New...