Jump to content

KenanK

Üye
  • Posts

    2441
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Posts posted by KenanK

  1. İnternet servis sağlayıcınız kim ? Sanki bu olay onla alakalı gibi geldi bana. 

    Modem önerisi olarak Keenetic diyorum bende. Extra DSL kendim kullanıyorum 2 yıldır. Çok fazla iyi. Yeni evime Extra Router da aldım wifi mesh kurdum. Performans şaşırılacak derece de iyi. Ev komple 5ghz son hız ve pingsiz. Ps5 de multiplayer oyunları dahi mesh üzerinden oynuyorum. 

    • Like 1
  2. Müzik uygulamasını PC ve araba da kullanıyorum genellikle ve Uzun zamandır Spotify kullanıyorum. Premium olarak. 

    YouTube müziği çıktığı günlerde 3 ay deneme ile test ettim. 

    Bana göre asla Spotify olamaz. Ses kalitesi YouTube da çok kötü. Araçta özellikle dinlerken çok fark ediliyor. Bir diğer konuda liste oluşturma. Listeleri aynen taşıdım ve cihaza kalitesi yüksek olarak indiriyorum. Malum her yerde internet düzgün çekmiyor araç ile hareket halinde özellikle. YouTube müzik te indirmiş olduğum listeler 2 veya 3 gün sonra kullanılmaz hale geliyor. Devamlı indirmek zorunda kaldım. Sıkıldım ve sildim. 1 hafta deneyebildim. YouTube içeriği arkadaşlarında dediği gibi daha geniş tabi. 

  3. MrRush, 1 saat önce yazdı:

    Fiyatlar uçmuş D smart sözleşmemin süresi dolmuştu ve uygun fiyatlı başka paketler bulamayınca sözleşmemi yeniledim. 93tl tv+internet zamlı fiyatı. Eski fiyatı 63tl di. Düşük hız harici memnunum şimdilik. Zaten altaypımda 16mbps üzeri desteklemiyormuş.

    Sace internet paketleri 100tl civarı olduğunu görünce aynı paketi kullanmaya devam etmem için sebep oldu.

    Aynen fiyatlar inanılmaz arttı. Benim de alt yapı Max 20mb işte. Şimdi metro fiber ile 16/3 bağladı arkadaşlar sağolsun. 1 ay deneme yapıp sonrasında 80₺ dediler. Şuan problem yok tıkır tıkır işliyor. Akşam ping artması veya hız düşmesi de hiç yaşanmadı daha. 

    • Like 1
  4. forjest, 14 saat önce yazdı:

    KenanK

    Konudışı sayılabilir ya da benzer şekilde kendim v.fone kontörlü hat kullanmaktayım çok konuşan biride değilim doğrusu ancak,bir kaç haftadır bim marketlerinde gördüğüm int.'i yoğun olan paketlerle kıyaslama yapıp alt yapılarının avea,telekom olduğunuda öğrenince bimcell hattına geçişimin, int. kota kapsamında dahamı iyi olur diye düşündürdü beni. Nereden bakılsa bir çok telekom operatörleri birbirlerine benzeyen fiyat satış ve hizmet politikalarının olduğuda bilinen bir gerçek. Biri diğerinden iyi görünsede biryerlerde bir süre sonra sorunlar olabiliyor. Aramızda kullananlar varsa eğer memnun veya değil dile getirip bu konular hakkında bir kaç satır bilgi ve görüş belirtirlerse  benim içinde diğer düşünenler içinse yararlı olabileceğinin kanaatindeyim.

    Örnekleyecek olursam eğer amaç yoğun int. trafiği daha çok kullanmaktayım keza buna müteakiben,konuşma ağırlıklı operatör paketleri bana dayatma gibi geliyor ve de zai oluyor konuşulmadığı için. Int. kapsamında hangi gsm operatörleri tercih edilmeli bahsettiğim bimcell operatörlerini kullanıp memnun olanlar varmı varsa neden daha iyi şeklinde yorum düşerlerse sevinirim. V.fone hattımdan,bimcell 'e geçiş düşünmekteyim önerirmisiniz ya da siz olsanız ne yapardınız?  Söz sizde! :) 

     

    Mobil de Türkcell den bir kere şaştım daha şaşmam. Gerisi size kalmış. Şartlar kullanımlar herşey farklı kişiden kişiye çünkü. 

  5. canavar123, 38 dakika önce yazdı:

    Bugün TürkNet geçişimiz tamamlandı. Google'a ping attığımda geçen ay 31-32-33ms arası gidip geliyordu. :) Bugün ise testimde 76-77-78ms gördüm. Ancak son zamanlarda öyle oyun merakım olmadığı için sorun olacağını sanmıyorum. SpeedTest'te en yakın sunucuda ping 7'den 34'e çıktı. Ping konusunda düşüncelerinize katılıyorum. Bu arada davet kodu olarak sizin kodunuzu kullandım ancak siz iptal dilekçesi vermişsiniz. :) 

    Eğer bu süreçte benim gibi bu konudan etkilenip abone olmak isteyen olursa diye kendi kodumu da paylaşacağım: BVU31SQ23EPV

    Oyuncular için kötü olabilir ancak Geforce Now'daki pingim 73 civarından 81'e çıktı bugün ve benimle kullananlar da vardı. Yani aslında oyunda o kadar fark yaratmayacağını düşünüyorum. Ama kullanmadan yönlendirme yapmak istemem. :)

    Türk Telekom'un 35Mbps'ye 130TL taahhüt fiyatı istemesinden sonra pek umrumda olacak bir durum değil. Aynı hizmete ve 1000 dakika telefon hizmetine 75TL vereceğiz.

    Hayırlı olsun. Ben sabır edemedim kusura bakmayın. 

    Oyunlardaki tek sıkıntı maalesef sadece ping değil. Paket kaybı. Ping düşükte olsa Türk net te şuan kronik paket kaybı sonrunu mevcut. Nerede ise bütün oyunlar için geçerli bu konu. Ping ten daha önemli bu konu. Ping bir nebze çekilebilir oyun içerisinde ama paket kaybı apayrı bir şey. Oyundan kopma, oyunana bağlanamama gibi ciddi hatalara sebep oluyor. 

    Gerekli bütün testler ile bunuda gösterdiğim, gösterdiğimiz halde 1 aydır benim yaşadığım 3 aydır da DH de başkalarının yaşadıkları aynı sorunları çözememekte ısrar ettiler. 

    Umarım sıkıntı yaşamazsınız. 

    • Like 1
  6. forjest, 15.04.2020 - 13:27 yazdı:
    • Nerenin bakırı fazlaysa oraya geçmek gerekli. coğrafi ve bölge keşifleri ve istihbaratlar yapmak_gerekli sonrasında ise, hangi firmaların etkin rol oynadığı ortaya çıkacaktır eksiği fazlası vs. Bu eksenden hareketle operatörlerin değerlendirilmesi kanaatindeyim.
    • Uzun yıllardır forumda da bir dünya benzer konular ara ara yer alıyor. daha da olacağa benziyor gibi.  Operatörler  sanki sırtlarında yük taşıyorlar alt tarafı frekans bağlantısı,buna diğer abonelikli olan tv vb. hizmet veren gruplarda dahil olaraktan piyango kime çıkarsa diye fırsattan istifadeler için teakkuzdalar adeta. Kontörlü kullanıcıyım,bazen v.fone çarkı çeviriyorum günlük hediye vb. için falanca yerden abonelik çıktı bilmem ne zırvalarını koymuşlar gb internet beklerken bunlar bir yerlerden yine çıkıveriyorlar illa aboneliği kilitleyecekler birilerine yine.
    • Olan yine olur bırakında seçimlerimizi biz yapalım değilmi. Hizmeti iyi olmayan ucuz ve hızlı diye üye olmamak gerekli kanımca.Operatör seçimi için, bölgesel memnuniyetlerin yoğunluğu keşif ve araştırma kesin şart.  
    • Keşifle beraber aynı kulvarda diyelim, kullanılan marka model modem wifi,kablo ve santral kaliteleri,verilen frekans değerleri stabilmi değilmi teknik hizmetleri sağlammı sözleşme ve vazgeçme olaylarında ne gibi yaptırımlar uygulanıyor iyicene elemek gerekli.  :) 

    Herşey bakırla alakalı değil sistemde. Sistemler işleyişler. 

    Örnerğin; Türktelekom ve onun alt yapısnı kullanan bir çok firma. Zaten eve saha dolabından gelen hat belli. Uzaklık belli. Kaç MB Hız alabileceğin herşey belli. Apartman hattıda belli. Gerisi şirketlerin yönlendiricileri ve yurt dışı çıkışlarına kalıyor.

    Call Of Duty Warzone vb bir çok oyunun sunucusu yurt dışında ve Genellikle TR den çıkışta Avrupaya bağlıyor. Burda ISS ye göre Paket alış-veriş i ve çıkışlar o kadar farklı ki. Zaten bunu Tracert testi yaparsanız anlarsınız. Ama aslında hepsi aynı kablo ile geliyor. 
    Türknet te Avrupa ya varmak için 9 lokasyondan geçerken senin paket verin, TürkTelekom da 6 lokasyondan geçiyor. Birde bu lokasyonlardaki sistemler dandikse Örn. Türknet gibi Packet loss ve ping den oyunlar oynamaz hale geliyor. 

    Bunların dışında Youtube, Netflix vb servislerin zaten TR de hizmet verdiklerinden çoğu iss de sorunsuz görünüyor. TR içi dolaşım onlar için daha basit çünkü.

  7. Millenicom a başvuru sürecinin 4. Günü bugün ve başvuru harici arayan soran olmadı. Bende bugün başvuruyu iptal ettirdim. 

    Bölgemizde metro fiber internet varmış. Arkadaşlarımın da kullandığı ve memnun olduğu. Gidip bizzat arkadaşlarımda oyunlarda bir kaç test yaptım. Sonrasında Metro Fiber e başvuru yaptım. Umarım artık bu bize çare olur. 4 gündür internet yok evde. 

  8. 34ero, Bir saat önce yazdı:

    Hızla alakalı bir şikayetim olmadı benim. 25mb dediler 25mb de verdiler.  Sorun yurt dışına çıkışlarda çok fazla lokasyondan geçip ulaşması. Bu geçişlerde doğal olarak ping e yansıyıp oyunların içine ediyor. Yaptığım test te benden çıkan veri almanya daki server e ulaşmak için 9 Lokasyon dan daha geçiyor Türknet te.

  9. efe34, 1 saat önce yazdı:

    TTnette kopma yok muydu hiç

    Oyun için soruyorsan Hayır. Yurtdışı olarak farklı yönlendirmeye sahipler. Pinglerden de tracer testlerinde de belli oluyor zaten. Oyun için elverişli değil şuan için türknet. Arada 30-40ms ping farkı var yurtdışın da. Yurt içi de 10ms ping farkı var türk Telekom ile. 

    Aynı alt yapı da olsa maalesef çıkış farklılıklarından dolayı bu şekilde sorunlar mevcut. Ona göre tercih edin şuan için. 

    Ayrıca bu sorun hakkında çalışmalar devam ettiği bilgisi verildi.

  10. Geçiş yapalı 1 ay geçti.  Tekrar değerlendirme yazayım. 

    Global yavaşlama olayını saymaz isek, Bağlandığından bu yana normal kullanımda hiç bir sıkıntı yaşamadım.  Kopma vs. Tek bir sıkıntı var bunu evde kaldığım 2 hafta boyunca karşıma çıktı. Bazı online oyunlarda Ping, lag ve Packet Loss var.  Bu oyunlar gördüğüm kadarı ile; Pubg, Call of Duty Warzone ve Fortnite.  Bu olayın dışında gayet sorunsuz 25mb ile bağlantı var. Oyun benim için 1. nokta da ve bununla ilgili şikayette  de bulundum kendileride bunun farkındalar. 

  11. abdulhey_, 11 saat önce yazdı:

    Kardeşim dediklerinin hiç biri değil. bilgisayardan speed test veya iss yani millenicom un testleri aynı.  33.5 mbps ye sabitlenmiş. Sınırsız hızda indirme sitelerinden İdm ile 4-4.5mb/sn ile indiriyorum. Sorun dediğim gibi 24 mb ten 35 mb a yükselttikten sonra başladı.

    Ve sorun dediğim gibi  ethernet bilgisayarda değil Wifi de. 24 mb iken hız oturma odasındaki tplink r200 menzil genişleticinin yanında 18 mb stabil idi en az.  Şimdi ise 27 mb tı görüyor aynı yerde ama tutarlı değil 27 mb görüp 9 mb falan düşüyor. Tamam lokasyondaki toplam kullanıma göre illaki fark eder kullanma saatlerine göre. Ama Benim lokasyon bundan 5-6 yıl önce 4 mb ı ancak görürken şu anda çok sıkı kabin ağı var ve genelde "hipernet" seviyesinde  lokasyonumdaki bir kaç kamu binası ve sitelerde de fibernet var. Hatta şöyle bir ayrıcalığımda var; bizim sokağa Fiber hattı çekildi. yalnız kablo çekilmedi  borular döşendi. :)  hatta tam benim evin önünede kutu koymak için yine anahattan boru çekildi. sahip olduğum 35 mb hız beni öldürür gibi ama insanız yetinmeyiz belli olmaz :) 

    4-4.5mb ile indirme yapabiliyorken neyin sorunu var ? 35mb zaten bu hıza ulaşıyor Max.

    Wifi 2.4ghz da yüksek hızlarda bant genişliği olmadığı için sapıtıyor. Sorun burada. 5ghz da sorun yoksa sorun yoktur. Benim evimde 25mb var şuan gördüğüm 2.4ghz de 18mb, 5ghz de 23mb hız testinde. Ve cihazların hepsi farklı bağlantıya sahip. Mi reapeter var sadece telefonlar ona bağlı, PS4 kablolu, Amazon firetv 5ghz, TV ve notebook 2.4ghz olarak bağlı. 

    Reapeter da çıkan Max hız 18. Bu olaylardan önce 23 çıkıyordu oda. Etraftaki sinyaller sebebi ile bozulma var. Bu bariz ve net. Sizin geçiş bu soruna denk gelmiş olabilir.dediğim gibi olaylar düzelmeden hiç bir işlem yapmayın. 

    Firetv 5ghz de 23görüyor. 

  12. MrRush, 32 dakika önce yazdı:

    2004 bir ay kadar kullandım abartı bir yenilik yok aynı tas aynı hamam devam ediyor. Birkaç boot esnasında siyah ekran harici hata görmedim. Bunlar da giderilir.

    Ardından Ltsc yedeğimi ve macOs yedeğimi geri yükledim. macOs sistemimde sanalda win10 build 1703 kurmuşum yedeğin içinde kalmış. Neyse açıp bakayım dedim. Sistemi açtım sanaldan, yağ gibi akıyor. Ben gerçek win donanımıyla böyle performans alamıyorum sanal makinede . Adamlar yapmış yani. Sanal yazılımları bile harika bu adamların. Win 8.1 kurulum yapacaktım sanalda. Bunda da iki seçenek verdi sade metro  start menülümü yoksa eski başlat menülümü olsun seçeneği çıktı. Eski başlatı seçtim ve kurulum sonrası StarDock un Başlat menüsünü kurdu.

    macOs yazılımcıları ve yapımcıların eline geçse windows 10 ortaya neler çıkar hayal edemiyorum.

    Macbook ta birde Bootcamp ile gör Windows u :) sanki farklı yazılım gibi çalışıyor. İlginç gerçekten.  Şuan 2004 e güncelledim bende sanki daha net geldi ekran bana. yada render mı değişmiş bir şey değişmiş. Simgeler yazılar daha net duruyor.

    • Like 1
  13. abdulhey_, 31.03.2020 - 14:00 yazdı:

    @hasan835 updateden gelmeyen güncellemeyi yüklemem. Bunun seninle veya Microsoft la ilgisi yok. Makalede olan sorunlar bende yok. 

    Ethernet ile direkt gelen internette pek sorun yok. Ama 24 mb dan 35 mb a hızı yükselttiğimden beri hız artacağına sanki azaldı WİFİ de.  Hız ölçümünde tutarsız 20 mb den 9mb a düşüyor. Telefonda WiFi de siteler yüklenirken bu takılmaya yavaş yüklenmeye neden oluyor. 

    Oturma odasında tplink r200 menzil genişletici var. 2.4 ve 5ghz istasyon var. 5ghz daha hızlı ama ikisindede bahsettiğim aynı tutarsızlık var. Sıfırlayıp r200 ü yeniden kurdum kaç kez ama değişmedi. Şu açık ki hızı 24 mb ten 35 mb a yükselttirdikten sonra ortaya çıktı bu sorun.  Öneriniz varsa almak isterim.

    İnternet olayının sistemlerle alakası yok. Son günler de herkes evde. alt yapılar kaldırmıyor. Bütün servis sağlayıcıları PSN, Netflix vs hız düşürme yoluna gittiler. Her saat veya günün belirli saatlerinden hızlar düşüyor. Herşey yoluna girmeden global olarak internet hız olayı net olarak anlaşılamaz. 

    Net Hız ölçümü içinde Microsoft veya sağlam bir firmanın server in dan dosya indirerek yapın. Speedtest vs hız testleri ortalama sonuç gösterir. 24mb olan hız speedtest te genellikle 21-22 arası çıkarken Download gerçek hızı 2.6 ile 2.8mb arası çıkar.

    2.4ghz frekans ile ölçüm yapaken direk modem üzerinden ölçüm yapın. Arada sinyal yükseltici vs varken hız her zaman düşük çıkar. (şu sıralar apartmanda yaşıyorsanız durum daha vahim. herkes yine evde olduğundan frekans çokluğu elbetteki ortamdaki veri kalitesini düşürüyor. 5Ghz kullamaya veya kablolu kullanmaya çalışın.)

  14. SoNKraL_, 53 dakika önce yazdı:

    Hocam tt altyapısıyla Netspeed firmasını kullanıyorum 3 yılım doldu şuana kadar sıkıntı yaşadığım toplam gün sayısı 4 ve bunlarda 10-15 dklık kesinti ve 30 dklık yavaşlamadan ibaret haricinde son hızda tam gaz kullanıyorum.Sorun yaşamadım.Operatörden operatöre şehirden şehire santralden santrale kadar değişebilen birşey ama şu bir gerçekki turknet kullanan 20ye yakın arkadaşım var daha sorunsuz kullanabilen görmedim şikayet - şikayet o kadar şikayete rağmen kullanmaya devam ediyorlar şaka gibi :) ama beleş olması tatlı geliyor sanırsam.

    Benim çevremdeki arkadaşlarım da Türknet ile gayet mutlular. Bende ilk tercihimi o yüzden Türknetten yana kullandım. Benim beleş olan 1 ay ım var sadece.  Herşey normal e döndükten sonrada böyle devam ederse önce Millenicom ve ardından bende Netspeed i deneyeceğim zaten.  Bunları göze alarak ayrıldım TürkTelekom dan. Sorunlar bitmezse TürkTelekom a geri döneriz en kötü.

    Türknetteki sorun şu yüzden de oluyor olabilir; sonuçta çıkışlar istanbul da tek yerde toplanıyor. Son zamanlarda geçiş yapanların çoğu Türknet e geçiyor. Kapasite arttırmaları gerekirken bunu yapmıyorlar. Türktelekom alt yapısını kendi server i na yönelendirince tıkanıyor. Diğer firmaların abone sayısı daha az olduğundna trafik doğal olarak düşük.

    Bu akşamki olayda SüperOnline ı vurdu. Twitter da binlerce şikayet var bugün e ait. 

    • Like 1
×
×
  • Create New...