Jump to content

Uçuş işlemleri parmağınızın ucunda ...


queSs

Recommended Posts

2519059ke3mn9.jpg

Uçuş işlemleri için kullanılan geleneksel manyetik bantlı biniş (boarding) kartı tarihe karışıyor. Siemens Business Services’in (SBS) yeni çözümü yolculara daha hızlı biniş ve daha fazla güvenlik sunuyor. “Check-in” işlemleri için cep telefonu; koltuğunuzu seçmek ve uçağa binmek için ise parmak izi yeterli oluyor.

Türkiye dahil birçok ülkede, güvenlik nedeniyle yolcuların uçağa binmeden önce kapıda kimliklerini göstermeleri gerekiyor. İnsan hatası ve zaman kaybına yol açan bu sistemin verimsiz olduğundan yola çıkan Siemens Business Services (SBS), havayolu şirketlerine yönelik yeni çözümünü Pekin Interairport China’da sergiledi. Bu yeni çözüm sayesinde sık sık uçakla seyahat eden kişiler, “check-in” yapmak ve uçağa binmek için cep telefonlarını kullanarak zamandan kazanabilecekler. Parmak izi tabanlı biniş işlemlerini, mobil telefonla check-in yapma kolaylığıyla birleştiren SBS, havayolu şirketlerine ve havaalanlarına, güvenlik ve rahatlık konularında artan talepleri karşılayan ideal bir çözüm sunuyor.

SBS’in sunduğu bu yeni çözümde yolcunun parmağı anahtar rolü oynuyor. Havayolu şirketinde ya da havaalanında yolcunun parmak izi bir kez alınıyor ve bu biyometrik veri veritabanına kaydediliyor. Yolcular, sadece parmak ucuyla dokunarak ve İnternet üzerinden kayıt olarak cep telefonlarına check-in programını indirebiliyorlar. Havayolunun rezervasyon sistemine bağlanmak için cep telefonlarını ya da el bilgisayarlarını (PDA) kullanan yolcular, uçuşlarını ve koltuklarını seçebiliyorlar.

Bu işlemleri gerçekleştiren yolcuların cep telefonlarına birkaç saniye içinde, elektronik biniş kartı olarak işlem gören ve parmak izi şifrelenmiş formatta bir barkod gönderiliyor. Yolcular, uçağa binerken bu “elektronik biniş kartını” bir tarayıcının önünde tutuyor ve okuma cihazlarının üzerine baş parmaklarını basıyorlar. Mobil cihazlar için tarayıcı kurmamış havaalanları ya da biyometrik verilerinin kaydolmasını istemeyen yolcular için alternatif bir yol olarak parmak izi, barkod şeklinde geleneksel bir biniş kartı üzerine basılabiliyor. Her iki durumda da yolcular uçağa eski sisteme oranla daha hızlı bir şekilde binebiliyorlar.

SBS, tüm çözümü Avusturya’lı Siemens şirketi PSE’nin kimlik (ID) merkezi platformunu kullanarak geliştirdi. Mobil check-in ve biyometrik veri çözümü birbirlerinden bağımsız olarak kullanılabiliyor.

Hürriyet İnternet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...