Jump to content

Windows Web Server 2003 İle Kişisel Hosting


vanetian

Recommended Posts

Bu dersimizde sizinle kişisel host nasıl kurulur, daha doğrusu bir server oluşturarak nasıl web sitesi yayınlanır, onu göreceğiz. Kısaca bir server oluşturup server'a dosyalarımızı atıp yayınlamayı öğreneceğiz. Şimdiden size kolay gelsin diyorum...

Böyle dersleri internette anlatan çok, fakat amatörleri, yani yeni başlayanları hiç düşünmemişler, ben de bu konuya son noktayı koymak istiyorum.

Dersimize başlayalım.

İlk olarak IIS (internet informatıon services/internet servis sağlayıcı) kurmamız gerekiyor. Bunun için bize bir XP CD'si gerekecektir.

IIS kurmak için Ayarlar > Denetım masası > Program ekle veya kaldır > Windows bileşeni ekle veya kaldır seçeneğini tıklayın. Karşınıza küçük bir pencere gelecek. O pencerede IIS'yi seçin. Dilerseniz ayrılar seçeneğine tıklayarak istediğimiz bileşenleri ekleyip kaldırabiliriz.

İstediğiniz bileşenleri belirledikten sonra ileri butonuna tıklayın. Sizden en başta bahsettiğim XP CD'si isteyecek. Hemen takın CD'yi ve Tamam'ı tıklayıp devam edin.

Kurulum bittikten sonra IP adresimizi dinamik tutan program lazım. İnternette ben araştırdım. Dusetup adlı programı indirip normal bir program kurarmış gibi kurun. Kurulumu tamamladıktan sonra Bilgisayarım'a sağ tıklayıp Yönet seçeneğini tıklatın. Çıkan pencerede en alt tarafta Hizmetler > ISS > Web siteleri > Varsayılan web siteleri seçeneğine sağ tıklayın ve Özellikler deyin. Çıkan pencerede IP adresi bölümüne bilgisayarınızın otomatik IP adresini yazın. Zaten tıklayın, o bölüme size bir IP çıkar. O IP'yi seçin, portu 80 olarak ayarlayın ve Tamam'a tıklayın.

Şimdi sıra geldi ADSL ayarlarımızı yapmaya. Ağ bağlantılarım > ADSL bağlantınıza tıklayın. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın ve modem merkezine giriş yapın. Nat ayarlamaları var sol menüde, NAT'a tıklayın. Oradan uygulama bölümüne kendı IP'nizi, hedef bölümüne ise de setup programının verdiği IP adresini girin.

Şimdi wwwroot klasörümüze web dosyalarınızı atın ve explorer'i açıp IP adresinizi yazın.

İşte size site... Basitmiş değil mi? :=)

Ben bir de IP değil de, domain almak istiyorum derseniz, onuda anlatayım:

Plesk panelinize, yani host adresinize gidip giriş yapın. Oradan DNS'yi seçin. Yeni kayıt ekle seçeneğine tıklayın ve IP adresinizi yazın ve domain ismini girin.

İşte bu kadar arkadaşlar.

Size nasıl bir server kurulur, yönetilir, nasıl domain oluşturulur göstermeye çalıştım, elimden geldiğince anlattım.

Bir dahaki derste görüşmek üzere esen kalın.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...