Jump to content

Molozların içinde tarihi eser bulundu


mavikiz

Recommended Posts

Edinilen bilgiye göre, bir vatandaşın, Balavca Deresi'nin geçtiği bölgede, molozların arasında tarihi eser bulunduğunu bildirmesi üzerine, Milas Müze Müdürü Erol Özen ve uzman bir ekip bölgede inceleme yaptı.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 500 ve 850 kilogram ağırlında, bir binanın çatısına ait 2 adet mimari eser tespit ettiklerini bildirdi.

Eserler hakkındaki ilk bulgularla ilgili bilgi veren Özen, ''İlk tespitlerimize göre bin 500 veya 2 bin yıllık bir geçmişi olduğunu düşündüğümüz bu 2 mimari eseri, kısa sürede kepçe yardımıyla dereden alacağız ve belediye ile konuşarak uygun bir yerde sergileyeceğiz. Bu mimari eserler, yapılacak bilimsel çalışma sonucu, Antik Milas'ta bir evin, bir tapınağın çatısının yapısının nasıl olduğunu ortaya koyabilir'' dedi.

Söz konusu eserlerin başka bir yerden molozlarla getirilmiş olabileceğini kaydeden Özen, çevrede başka mimari eserlerin de olabileceğine işaret etti. Milas Kaymakamı Bahattin Atçı da konuyla ilgili gerekli olan çalışmaların yapılacağını ifade ederek, ''Bu mimari eserleri dereye atan sorumluları bulmaya çalışacağız. Bu eserlerin nereden ve nasıl geldiğini de tespit etmeye çalışıyoruz. Ortaya çıkan mimari eserleri de en kısa sürede koruma altına alacağız'' dedi.

(aa)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...