Jump to content

Discovery fırlatılıyor


OulCidoY

Recommended Posts

2542516.jpg

ABD'nin Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), son iki başarılı mekik uçuşunun ardından, Discovery uzay mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonunun (UUİ) inşaatının devamı için uzaya gönderiyor.

Geriye sayma işlemi bugün TSİ 18.00'de başlayacak.

Astronotlar, 12 gün sürecek yolculukları sırasında öncelikle UUİ'yi genişletmek için yeni bir metal kiriş ekleyecek, ayrıca UUİ'nin tüm elektrik ve klima bağlantılarını yeniden yapacak.

NASA Başkan Yardımcısı Bill Gerstenmaier, çok karmaşık olarak değerlendirdiği bu görevlerin yerine getirilmesi için toplam 19 saat sürecek 3 uzay yürüyüşünün öngörüldüğünü belirtti.

Discovery'nin Perşembe günkü fırlatma işlemi, Columbia uzay mekiğinin 4 yıl önce Dünya'ya dönüşünde düşmesinden bu yana yapılacak ilk gece uçuşu olacak. Columbia uzay mekiği faciasından bu yana ilk kez gece uzaya fırlatılması öngörülen Discovery, 12 günlük görevi sırasında UUİ'nin bir üyesini de değiştirecek.

Bu arada, uzay mekiğinin 7 kişilik mürettebatı şimdiye dek uzaya gönderilen en kültürel çeşitliliğe sahip ekip olacak. Mürettebat arasında, iki siyahi Amerikalı, bir Hindistan kökenli, bir İsveçli (uzaya giden ilk İsveçli olacak), bir İngiltere doğumlu, bir Alaska'lı ve bir New Jersey'li bulunuyor.

Astronotlardan beşi ilk kez uzaya çıkarken, mekik komutanı Mark Polansky, 12 yıllık deneyimli bir astronot.

NASA, 2003'te Columbia mekiğinin kalkışında bir köpük parçasının kanada çarparak atmosfere girişinde parçalanmasına neden olmasından bu yana dış yakıt tankındaki izolasyon köpüklerinin düşmesini engellemenin yollarını arıyordu. NASA, UUİ'nin inşasını tamamlamak için 2010'a kadar 16 uçuş planlıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...