Jump to content

Profesyonel veri kurtarma hizmeti


trendmark

Recommended Posts

Profesyonel veri kurtarma hizmeti

2556810.jpg

Artık ülkemizde de uluslararası sertifikalı veri kurtarma hizmeti veren firma var. Kadrosu yurtdışında eğitim alan Helyum Bilişim, özel laboratuarı ile Üst Göztepe'de hizmet vermeye başladı. Helyum Bilişim bu alanda öncülük yaparak uluslar arası veri kurtarma sertifikasıyla profesyonel bir hizmet sunuyor.

Hard diskler, fabrikada üretildiği andan itibaren zamanlar üzerlerinde “bad” sektörler oluşturmaya başlıyorlar. Bu bozuk sektör bilgileri, diskin bir yerine, önce üretim sonunda , sonra da disk kullanıldıkça bir tablo şeklinde yazılıyorlar. Başka bir ifadeyle, disk üzerinde bulunan bir bilginin bir parçası diskin başka yerinde olabiliyor. Buna da “Bad Sector Table” deniyor. Eğer siz arızalı diski, özel yazılım ve donanım ile kopyalamazsanız bu listelere ulaşamıyor ve dosya yapısını görebilseniz dahi kurtardığınızı sandığınız bilgiler bozuk oluyor.

Ayrıca her diskin kendine ait özellikleri bulunuyor. Mesela ayni tarihte, ayni seride üretilen disklerin bile yazma/okuma kafalarının özelliği farklı olabiliyor. Eğer siz diskin arızalı kartını başka kart ile değiştirerek bilgilere ulaşmaya çalışırsanız, okuyucu kafa özelliklerini yeni karta tanımlatamadığınız için disk üzerinde olan bilgiyi göremeyeceğiniz gibi mevcut bilgiler de bozulabiliyor.

Veri Kurtarma işlemi özel bilgi ve donanım gerektiriyor. Bilgileriniz sizin için önemli ise bu çalışmayı uluslararası sertifikası olmayan kişilerle yaptırmamanız durumu riskli kılıyor. Helyum Bilişim bu alanda öncülük yaparak uluslar arası veri kurtarma sertifikasıyla profesyonel bir hizmet sunuyor. Firma ayrıca bu yıl sonuna kadar analiz ücreti almayarak bir kampanya sürdürüyor. Helyum Bilişim’e www.helyum.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...