Jump to content

Warhol Imzalı Portreye 278 Bin Dolar


youarechild

Recommended Posts

8645145.jpg

ABD'de haziran ayında hayatını kaybeden pop şarkıcısı Michael Jackson'un Andy Warhol tarafından yapılan portresi New York kentinde düzenlenen bir müzayedede satıldı.Adını açıklamayan koleksiyoner portre için 278 bin 500 dolar verdi.

Vered Sanat Galerisi, Amerikalı sanatçı Andy Warhol tarafından 1984 yılında yapılan ve Jackson'un Thriller albümünü yayımladığı günlerini yansıtan ve onu kırmızı ceketinin içinde gülümserken gösteren 76'ya 66 cm boyutlarındaki portresinin satıldığını açıkladı.

Galerideki müzayedenin telefon ve internet üzerinden yapıldığı ve adının açıklanmasını istemeyen alıcının özel bir koleksiyoner olduğu belirtildi. Bir yetkili, portre için 1 milyon dolardan fazla para ödendiği belirtti, ancak portrenin tam olarak kaça satıldığını söylemedi.

New York'ta satışa sunulmadan önce Londra'da üç gün boyunca sergilenen portre için açılış fiyatının 800 bin dolar olduğu kaydedildi.

Portrenin, mayıs ayında ünlü müzayede evi Sotheby's tarafından düzenlenen müzayedede 278 bin 500 dolara satıldığı, adının açıklanmasını istemeyen alıcısının, Jackson'un ölümünün ardından kar etmek amacıyla portreyi satışa çıkardığı bildirildi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...