Jump to content

"Isındığın Kadar Öde" Dönemi


chAsEEr

Recommended Posts

"Isındığın Kadar Öde" Dönemi

2562578.jpg

Kızılcahamam Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile yıllardır termal enerjiyle ısınan vatandaşlar, sahip oldukları binaların metre karesine yılda 6 YTL ödeme yaparken şimdi kullandıkları her 1 kilovat enerji için 40 Ykr ödeyecekler.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Adem Özbekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılında kurulan merkezi jeotermal ısıtma sistemi sayesinde ilçedeki 2 bin 500 konut ve iş yerinin ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılandığını söyledi.

6 ayrı kuyudan çıkan 75 derece sıcaklığa sahip termal su ile merkezi ısıtma sistemindeki suyun ısıtıldığını ve bu sayede konutların ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılandığını kaydeden Özbekler, şu bilgiyi verdi:

“Bu sistem ile şebekenin bağlı bulunduğu tüm konutlardan yılda her bir metre kare için 6 YTL, iş yerlerinden de 9 YTL ücret alırken, hazırladığımız proje ile bu bedellerin daha da aşağı çekilmesini hedefledik.

Proje sayesinde konut ve iş yerlerine takacağımız kartlı dijital sayaçlar, evdeki ısıtma sistemine giren sıcak su ile çıkan sıcak suyun derecelerini hesaplayarak, suyun debisi oranında kullanılan enerjiyi ortaya koyacak. Böylece vatandaşlarımız ısındıkları kadar ücret ödeyecekler.”

“1 KİLOVAT ENERJİ 40 YKR OLARAK ÜCRETLENDİRİLDİ”

Proje sayesinde termal enerjinin kullanımında yüzde 30 ile 40 oranında tasarruf sağlanacaklarını ve pilot uygulamanın iş yerlerinde başlatıldığını belirten Kızılcahamam Belediye Başkanı Özbekler, şöyle devam etti:

“Şu anda ilçedeki bazı iş yerlerine pilot olarak uygulama başladı. Ekiplerimiz, 744 YTL alış fiyatıyla cihazın montajını ücretsiz olarak gerçekleştiriyorlar. Bu bedel abonelerimizden 5 eşit taksitle bize ödenecek. Önümüzdeki sene de aynı sistem, tüm konutlarda hayata geçirilecek. Şu an için 1 kilovat enerji 40 Ykr olarak ücretlendirildi. Daha önce yıllık olarak ısıtma bedeli ödeyen vatandaşlarımız şimdi kullanacağı enerji kadar para ödeyecek. Abonelerimiz, cihazla birlikte verilen çipli kartlara yüklenen enerji miktarınca ısınacaklar.”

“Bu teknolojik sistem sayesinde abonelik sistemini denetim altına alarak vatandaşlarımızın ucuza ısınmasını sağlayacağız” diyen Özbekler, sistemin büyük ilgi gördüğünü ve kısa sürede yaygınlaşacağını sözlerine ekledi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...