Jump to content

Seo Makaleleri Tnctr....


Recommended Posts

Arkadaşlar seo ile kendi çapımda yazmış olduğum makaleleri artık bu başlık altında yayınlamayı düşünüyorum...

@Bultara yardımlarından dolayı çok teşekkürler...

Yeni WEB Sitelerinde İzlenilmesi Gereken Politikalar

Yapılması Gerekenler:

1-) Siteye sürekli içerik ekleyin. Ziyaretçinin sitenizde uzun süre kalmasını sağlayın. İlk başlarda link yerine içerik sizin yararınıza olacaktır.

2-) Siteyi güncel tutun. İlgilenecek pek zamanınız yoksa kısa bir yöntemden bahsedeceğim. Mesela “Mehmet geldi. Sonra gitti.” yi “Mehmet geldi ve sonra gitti” gibi küçük değişikliklerle sitenizi güncel tutabilirsiniz.

3-) Google’ın gözüne girmek istiyorsanız alıntı içerik doldurmak yerine özgün içerik kullanın. Zamanınız yoksa bile alıntı makalelerin aralarına kendi yorumlarınızı sıkıştırın bazı kelimeleri değiştirin.

4-) Hedeflediğiniz keywordleri hemen kasmaya başlamayın. Bunu zamana yayın. İlk haftalar mümkünse 2-3 backlink alın. 1 ay geçsin biraz backlink almaya başlayın. Aradan 2-3 ay geçsin bunu arttırın fakat sakın abartmayın sandbox kapıyı çalar.

5-) Sitenizi spamla doldurmayın. Meta taglardan bahsedeceğim birazda… Yeterli derecede kelime kullanın. Az ve öz olsun. Title ı kısa ve ilgili keywordleri içeren title olsun. Örneğin sohbet sitesine: “Sohbet.com - Kameralı sohbet sesli sohbet sitesi” gibi

Description ı ziyaretçi çekecek şekilde ve spama girmeyecek şekilde yazın. “Sohbet.com - Kameralı sohbet imkanı, sesli sohbet, görüntülü sohbet ile arkadaşlık, süper sohbet sitesi” gibi. (kendiniz yorumlayıp kullanabilirsiniz değiştirerek). Keywordleride uygun sayıda ve en çok aranan kelimeleri koymalısınız.

6-) Sitenizi kaliteli, özgün, güncel tutun ki google da hakkettiğiniz değeri göstersin.

Yapılmaması Gerekenler:

1)Sitenizi spamla doldurmayın.

2)Yeni açılan bir siteye asla link değişimi yapmayın.

3)Bu sandbox tehlikesini arttırır.

4)Yeni açılan bir siteye birsürü dizinlere eklemeyin, aşırı toplistlere eklemeyin.

5)Google sandığınızdan akıllıdır ve çoğu şeyin farkındadır.

6)Yeni bir siteye bu kadar yüklenilmesini anlar ve sizi sandbox a yollar.

7)Alıntı içerik kullanmayı seçmeyin.

Link to comment
Share on other sites

Seo’ya Yönelik Domain Belirlemek

domain.jpg

Domain internet sitesinin www ile başlayıp daha sonra gelen isim bölümü olarak nitelendirilir. Bilindiği gibi seo üzerinde domainin de büyük bir payı vardır. Google’da bile domainler Top Level domainler ve diğer domainler olarak ayrılmaktadır. Top Level domainler ” .com - .net ve .org ” uzantılı domainlerdir. Bunların içinde en önemlisi tabii ki genel kullanıma açık olan .com uzantılı olan domaindir. Daha sonra sırası ile net ve org domainleri gelmektedir. Mesela , seo yarışması ile ilgili bir domain register edileceği zaman en öncelikli domain, seoyarismasi.com’dur bundan sonra seoyarismasi.net ve .org uzantısı gelir. Eğer bu domainler dolu ise seo-yarismasi.com gibi arası tire ile ayrılmış bir domain alınabilir. Google botları “-” işaretini boşluk olarak görmektedir. Tüm bu domainler dolu olduktan sonra .biz, .info gibi altarnatif domainler alınabilir. Bir de son günlerde Google’ın “org” uzantılı domainleri daha çok önemsediği söyleniyor.Tabii bunun gerçekliği de tartışmaya açıktır.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

altin.jpg

1) Serim sayfalarından kesinlikle kaçının.

Serim sayfaları bir web sitesine girdiğimizde karşımıza çıka “Hoş geldiniz” , “Giriş” için tıklayın” veya büyük bir resme link vererek ana sayfaya ulaşmayı sağlayan bir tasarım örneğidir. Fakat bu tür sayfalar orta ya da düşük düzeyli web kullanıcılarını sevmediği veya kötü amaçlı bir site olarak algıladığı sitelerdir. Bazense ileri düzeyli kullanıcılarda bunları sevmezler. Bunun yerine web sitenizi açan kişi direkt olarak ana sayfanız ile karşılaşırsa bu daha yararlı olacaktır. Kullanıcı ana sayfanız ile karşılaştı zaman sitenizde aradığına daha çabuk ulaşacaktır.

2) Aşırı reklam kullanmayın

Kullanıcılar bazen reklamların farkına varmaz ve tıklar sonucu farklı bir sitede biter ve kullanıcı memnun olmaz birde yönlendi sayfa bir satış sitesi ise siz onun gözünde satış yapmaya çalışan bir web sitesi sahibisiniz. Gerçekten bu durum pekte iç açıcı değil. Sitenizde fazla reklam kullanmanız bazen siteyi de yavaşlatır ve kullanıcı beklemeyi sevmez. Sitenizde kullanacağınız reklamları iyi ölçüp tarttıktan sonra kullanın ve yerlerini de ona göre seçin. Bazı forum sitelerinde gördüğümüz yöntemler var her mesajın içerisinde bir reklam bunlar gerçekten pekte göze hitap etmiyor tamamen kazanç amaçlı oluyor web sitenizde kullanıcın istedi sevdiği şeylere yer cemreniz yararınıza olacaktır

3) Kolay menüler ve yönlendirmeler kullanın

Web sitenizde kolay anlaşılır menüler kulanınki kullanıcı web sitenizi dolaşırken zorluk çekmesin. Sitenizde çok afili flash menüler kullanmayın sade tasarımı olan menileri tercih edin. Menüleriniz çok uzun karmaşık açılır menülerden oluşmasın kullanıcı menü açıldığında aradığını hemen bulmak isteyecektir.

4) Kullanıcı nerede olduğunu bilsin

Kullanıcı hangi sayfadaysa ise onu belirten bir yönlendirme kullanın ki kullanıcı nerede olduğunu bilsin. Önceki sayfaya dönmek için bağlantılar kullanın ki kullanıcı browser inde bulunan geri tuşuna tıklamasın.

5) Web sitenizde ses kullanmaktan kaçının

Eğer kullanıcı web sitenize girdiğinde fon da çalan müzik bazen hoş olmayabilir. Kullanıcı eğer bir yazı okumak için geldiyse bu müzik onu rahatsız edebilir. Ses kullanıyorsanız web sitenizde mutlaka sesini düşürmek için veya kapatmak için bir kolaylık sağlayın.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

backlinks-300x167.png

Bu yazımda sizleri backlink'in Seo açısından öneminden bahsetmeye çalışacağım umarım faydalı olur.

İlk olarak backlink nedir ondan bahdeyim sizlere.

Backlink aşka web sitelerini sizin web sitenizin anasayfasına yada alt sayfalarınızdan birine vermiş olduğu linktir.

Google bunları çok sever aslında.

Abartılı bir backlinkiniz varsa sounbox'a düşebilirsiniz bunu unutmayın.

Backlink alırken dikkat etmeniz gereken bir kaç kural vardır bunları maddelendirecek olursak.

1. İçeriği size uygun sitelerden backlink alın. Öreneğin sitenizin içeriği güncel haberler siz gidip warez bir siteden backlink alırsanız bu sizin için tehlikeli olabilir.

2. Pagerank değeri sizin siztenizden yüksek sitelerden backlink alın.

3. Link aldığınız sitelerin düzenli aralıklarla güncellenmesine dikkat edin.

4. Sosyal ağ sitelerinden backlink kazanabilirsiniz. Twitter,facebook gibi.

5. Rss kullanarak sitenize geri dönüş sağlamak.

6. ODP sitelere kayıt olak.Dmoz.org gibi.

Backlink almanın faydası olmayan durumlarda vardır unlarıda sıralandıralım isterseniz.

1. Nofollow siteleden backlink almanız bir şeye yaramayacaktır.

2. Google tarafından banlanmış sitelerden backlink lmakta bir işinize yaramayacaktır zaten google o siteleri sevmemekte bu yüzden sizi sevmeyebilir. :D

3. Ziyaretçiler tarafından görünmeyen gizli olarak verilen backlinlerde bi işe yaramayacaktır.

4. SEO çalışmasının ilk gününde yüzlerce backlink almakta bi işe yaramayacaktır.

5. Link çıkışı çok fazla olan sitelerdende backlink almakta işe yaramayacaktır.örn:toplistler.

Backlink takibini ise yine arama motorları aracığı ile yapabilirsiniz.

Google için.

Google arama sayfasına "ink:siteismi.com" sağ üstte çıkan sayı.

Yahoo için.

Yahoo arama sayfasına girerek "?linkdomain:siteadi.com?" (Tavsiye ettiğim yahoo'dur.).

Umarım faydalı olmuştur.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

web-design.jpg

Merhaba arkadaşlar bu yazımda web sitesi için kısa vadede neler yapılması gerektiğine değinmek istiyorum umarım faydalı olur.

Bir web sitesi açtınız ve google de istediğiniz kelimede ilk sıralarda yer almasını herkes gibi silerde istersiniz öyle değil mi. Bunu bir anda elde etmemiz olanaksızdır tabi ki de çok çalışıp azimle bir yerlere gelineceği kesindir bu normal hayatta olduğu gibi web hayatında da bu şekilde işlemektedir.

Web siteniz açtığınız anda “Google add url”(

Please register to see this content.
) ‘ye mutlaka ekleyin ki google’ye “ben geldim” diyin sizi fark etmesini sağlayın.

Eğer açtığınız site makale oyun vb türde yani içerik girilebilen bir site ise ortalama 5 – 10 içerik girmeye çalışın ve bu içerikler tamamen özgün ve size ait olmasına dikkat edin. girdiğiniz içeriklerde hit almak istediğiniz kelimelere abartmadan yer verin fazlası zarar getirebilir. Bu sizi daha dikkat çekici hale getirecektir.

Web sitenizde meta tag,title,descirption,link düzenlemeleri mutlaka yapın.

Eğer imkânınız var ise bir iki adet sizinle aynı içeriğe sahip sitelerden link almaya çalışın.

Dizin çalışması yapın fakat çokta abartmayın 30 günlük süreçte günde 5 – 10 toplist girin ve bu toplistlerin kaliteli olmasına dikkat edin. Bir değer husus ise eklediğiniz toplistler sizinle aynı dilde ve karşılıksız yani sitenize yerleştirmek üzere bir kod vermemesine dikkat edin.

30 günlük süreçte her gün sitenizi güncel tutun.

1 veya 2 adet eğer mümkün ise makale link alın ama unutmayın içerikdaş olmasına dikkat edin.

Eğer sitenizin yapısı izin veriyorsa kategoriler yapın fakat hit almak istediğiniz kelimelerden ve mantıklı olmasına dikkat edin.

Link to comment
Share on other sites

Slm Arkadaşlar seo İle ilgili çalışmam 3 ay sürdü içerikle alakası yok. bütün arama motorları belirli yerleri görüyorlar . oralara kelimeleri yazın gizleyin artı küçültün. Ve belirli günlerde siteyi güncelleyin. hergün güncellerseniz arama motorları sizi görmüyor. bu kadar yeter galiba diğer kısımlar mesleğe giriyor. çok basit örnek vereyim : google " sunroof tamir denizli" die arattırın bizim yaptığımız site çıkıyor.

Slm Arkadaşlar seo İle ilgili çalışmam 3 ay sürdü içerikle alakası yok. bütün arama motorları belirli yerleri görüyorlar . oralara kelimeleri yazın gizleyin artı küçültün. Ve belirli günlerde siteyi güncelleyin. hergün güncellerseniz arama motorları sizi görmüyor. bu kadar yeter galiba diğer kısımlar mesleğe giriyor. çok basit örnek vereyim : google " sunroof tamir denizli" die arattırın bizim yaptığımız site çıkıyor.

Link to comment
Share on other sites

Slm Arkadaşlar seo İle ilgili çalışmam 3 ay sürdü içerikle alakası yok. bütün arama motorları belirli yerleri görüyorlar . oralara kelimeleri yazın gizleyin artı küçültün. Ve belirli günlerde siteyi güncelleyin. hergün güncellerseniz arama motorları sizi görmüyor. bu kadar yeter galiba diğer kısımlar mesleğe giriyor. çok basit örnek vereyim : google " sunroof tamir denizli" die arattırın bizim yaptığımız site çıkıyor.

Slm Arkadaşlar seo İle ilgili çalışmam 3 ay sürdü içerikle alakası yok. bütün arama motorları belirli yerleri görüyorlar . oralara kelimeleri yazın gizleyin artı küçültün. Ve belirli günlerde siteyi güncelleyin. hergün güncellerseniz arama motorları sizi görmüyor. bu kadar yeter galiba diğer kısımlar mesleğe giriyor. çok basit örnek vereyim : google " sunroof tamir denizli" die arattırın bizim yaptığımız site çıkıyor.

İyide arkadaşım "sunroof tamir denizli"kelimesinde başka rakibin yokki neden böyle bir çaba içine girdin anlamıyorum.

Sanırsam denizliden entez bilişimde çalışıyorsunuz.

Rekabeti olan kelimelerde üst sıralara çıkmak kolay değil bu kesindir yani örneğin "oyun" kelimesinde yeni açılmış bir siteyi ilk sıraya çıkarmak nekadar kolay sorarım size.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...