Jump to content

Disney+


akillialtay1995
 Share

Recommended Posts

Bir çok kişi gibi bende halen e-posta bekliyorum. 😩 😢 Gelince görüşlerimi paylaşabilirim. 🙄

Edit:

Bugün de e-posta gelmeyince müşteri hizmetleri ile görüştüm. Dün telefon yerine çevrim içi sohbet vardı bugün de tam tersi telefon servisi açıktı ve ilk defa bir müşteri hizmetleri temsilcisine ses kaydından sonra beklemeden ulaşabildim. Bilgilerimi kontrol ettikten sonra indirim kodunu söyleyip indirimli bir şekilde hizmeti satın alabildim.

Benim alma ana sebebim marvel ve star wars. İçerikler daha da zenginleşecektir. Örneğin Örümcek Adam sinema filmleri yok muhtemelen Sony sorunsalı vardır. Netflix'teki marvel içerikleri buraya aktarılır mı bekleyip göreceğiz.  Örümcek Adam serisi eklendi. Venom geldi.

Bu arada alırken dikkat etmediğim bir konu canımı sıktı. Ses ve görüntü içeriklerinde maalesef bazı kısıtlamalar mevcut. Örneğin web tarayıcı üzerinden içeriklere eriştiğinizde Video Kalitesi: 1080p HD, Ses Kalitesi: Stereo olarak geliyor ama 4K ve Dolby Atmos isterseniz o özellikli TV den erişebiliyorsunuz (Video Kalitesi: 4K Ultra HD, Ses Kalitesi: Dolby Atmos). 

PC özellikleri desteklemesine rağmen böyle bir kısıtlama çok saçma olmuş (Youtube dan bile 8K izleyebilirken). Allahtan Microsoft Store uygulamasında 5+1 ses desteği var. Artık oradan içeriklere istediğim kalite izleyebiliyorum.

Not: Dolby, Edge için Dolby Plus Digital desteği veriyormuş. Umarım ileri de Disney de tarayıcıya bu desteği verir.

Edit-2:

22.06.2022 tarihinde Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmini platforma gelmesini beklerken "coğrafya kaderdir" sözünü bir kez daha yüzünüze vuruyor. 

Biz de Kanun gereği filmler vizyondan 5-6 ay sonra dijital platformlarda yayınlanabilirmiş. 😒

Bir filmin sahibi, platform sahibi ise bu kanundan istisna tutulması lazım. Adamlar 1-2 ay sonra kendi platformlarında yayınlıyorlar. Tüm dünya aynı zamanlarda izliyor bizde 5-6 ay sonra. 

Uzun lafın kısası Torrent candır gerisi heyecandır.

 

Edit-3:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness gibi (yeni Thor da nasibini alacak eğer yasa düzenlenmez ise) ülkemizde olmayan içeriklere ulaşmak için maalesef VPN gerekiyor. Google da araştırdığınızda genellikle ücretli vpnler ile kolay ulaşıldığı görebilirsiniz. Telefon uygulamalarında reklamlı ücretsiz vpnler daha çok olması nedeni ile Disney+ mobil uygulamasını vpn ile olmayan içeriklere ulaşabiliyorsunuz!

PC içinde ağırlıklı ücretli vpnler var. Ücretsiz* olanlar ya web de Disney+ login sayfasını açmıyor ya da Disney+ MS uygulama hata veriyor. (*Tarayıcı eklentisi olarak denemek istemedim çünkü tarayıcı da Disney+ stereo ses veriyor. Disney+ MS uygulaması için VPN arıyordum)  Araştırmalarım sonucunda MS Store dan "Hotspot Shield Free VPN " uygulamasını indirip denedim. 

VPN i açıp ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz (sayfalarını ileri geri yaparak ücret isteme sayfasından kurtuluyorsunuz). Otomatik bağlantı kurduğunda Disney+ MS uygulamasını açıyorsunuz. Size "Görünüşe göre seyahat ediyorsunuz!" uyarısı veriyor. Uyarıyı geçtikten sonra Doctor Strange in the Multiverse of Madness gibi olmayan içerikleri görebilirsiniz. Artık VPN i kullanmanıza gerek yok, kapatabilirsiniz. Disney+ uygulamasını kapatıp açarsanız Türkiye sayfasına tekrar ulaşabilirsiniz. Yurtdışı sayfası için bu işlemi devamlı yapmalısınız. Bu yöntem Disney+ mobil uygulaması içinde geçerlidir.

Bir de şöyle bir durum var: Telefondan TV veya PC ye ekrana yansıtma (miracast/screencast) yapınca filmleri hiçbir şekilde izleyemiyorsunuz! TV/PC ekranı siyah oluyor! Ses var görüntü yok! Onun haricinde tüm işlemlerinizi ekranda görüntüleyebiliyorsunuz. Muhtemelen koruma var.

Kısacası para ver üzerine bir de vpn kullan. 

Edit-4: Sonuç: Cayma hakkını kullanarak iptal! 😢 🤧 Belirttiğim düzenleme ve iyileştirmeler yapılırsa tekrar geri dönerim.

Edited by alias007
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...