Jump to content

Hesap Makinesi Kullanılarak Windows 11'de Birimler Nasıl Dönüştürülür


MamLeter
 Share

Recommended Posts

Alıntıdır. Burdan okuyabilirsiniz.

Bazen, Windows 11'deki birimleri dönüştürmeniz gerekebilir. Hesap Makinesi uygulamasını kullanarak hemen hemen her birimi dönüştürebilirsiniz Bununla birlikte, Windows 11'de birimleri birinden diğerine dönüştürmek için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyacınız yok.

Bir şeyi bir birimden diğerine dönüştürmeniz gerekebilecek zamanlar olabilir. USD'den GBP'ye veya Mil'den Kilometreye dönüştürmek istediğinizi varsayalım. Çevrimiçi bir dönüştürücü web sitesi kullanmak yerine, bilgisayarınızda yerleşik Hesap Makinesi uygulamasını açabilir ve işi bitirebilirsiniz. Ancak, Hesap Makinesi uygulamasının en son sürümüne sahip olmanız gerekir.

En son sürüme sahip değilseniz, Microsoft Mağazasını açın, Windows Hesap Makinesini arayın ve  en son güncellemeyi yüklemek için Güncelle  düğmesine tıklayın.

Not:  Bazı dönüşümler internet bağlantısı gerektirir.

İlk olarak, bilgisayarınızda Hesap Makinesi uygulamasını açmanız gerekir.

Varsayılan olarak Hesap Makinesi,  Standart  sürümü açar. Başka bir deyişle, toplama, çarpma, bölme vb. dahil olmak üzere temel bir hesap makinesinin yaptığını yapar. Ancak, sol üst köşede görünen hamburger menüsüne tıklamanız ve Dönüştürücü  bölümüne gitmeniz gerekir  .

Hesap Makinesi kullanılarak Windows 11'de birimler nasıl dönüştürülür

Burada şu seçenekleri bulabilirsiniz: Para Birimi, Hacim, Uzunluk, Ağırlık ve kütle, Sıcaklık, Enerji, Alan, Hız, Zaman, Güç, Veri, Basınç ve Açı.

Gereksinimlerinize göre bir seçenek seçmeniz gerekir. Örneğin, mili kilometreye çevirmek istiyorsanız  Uzunluk  seçeneğini seçmeniz gerekir. Benzer şekilde, Celsius'u Fahrenheit veya Kelvin'e dönüştürmek istiyorsanız,  Sıcaklık  seçeneğini seçmeniz gerekir.

Basit bir ifadeyle, dönüştürmek istediğiniz şeyi seçmeniz gerekir. Adımları göstermek için burada Para Birimi'ni seçtik  Bilginize, bilgisayarınızda geçerli bir bağlantınız olduğu sürece mevcut dönüşüm oranını internetten getirmeniz mümkündür. Güncel oranları almak için Fiyatları  güncelle  seçeneğine de tıklayabilirsiniz.

Bunu takiben, kaynak para birimini seçin. Başka bir seçenek seçerseniz, önce kaynak değeri seçmeniz gerekir. USD'den INR'ye dönüştürmek istediğinizi varsayalım. Bu durumda sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri – Dolar  ve  Hindistan – Rupisi  seçeneklerini seçmeniz gerekiyor  .

Hesap Makinesi kullanılarak Windows 11'de birimler nasıl dönüştürülür

Ardından, dönüştürmek istediğiniz tutarı girin. 100 USD'yi INR'ye çevirmek istediğinizi varsayalım. Bu nedenle, INR değerini bulmak için başlangıçta 100 girin.

Her şeyi gerçek zamanlı olarak veya kaynak değeri yazarken dönüştürür. Değerleri klavyenizin yanı sıra ekran klavyesini kullanarak da girebilirsiniz.

Dönüştürmek için bir Hesap Makinesini nasıl kullanırsınız?

Windows 11'de birimleri dönüştürmek için Hesap Makinesi'ni kullanmak için yukarıda belirtilen kılavuzu takip edebilirsiniz. Ancak, yukarıdaki tüm seçenekleri içeren Hesap Makinesi uygulamasının en son sürümüne sahip olmanız gerekir. Bilgileriniz için para birimini, hacmi, uzunluğu, sıcaklığı, enerjiyi vb. dönüştürebilirsiniz.

Excel ölçü birimlerini dönüştürebilir mi?

Evet, Excel ölçü birimlerini dönüştürebilir. Excel, birimi dakikalar içinde birinden diğerine dönüştürmenize yardımcı olan CONVERT adlı bir işlevle birlikte gelir. Yalnızca ölçü birimi değil, aynı işlevi kullanarak hemen hemen her şeyi dönüştürebilirsiniz. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...