Jump to content

Xp Yi Cd Den Calıştıramıyorum !


XpYusuF

Recommended Posts

aynısı benım basımada gelmıstı sorun cd nın onyuklemesı olmaması yada bozulmasından kaynaklanıyor bunun cozumude

Nero Burning ROM'un 8.3.6.0 yazılımı açın ve karşınıza çıkan ilk pencereden "CD-ROM (Önyk)" seçeneğine ardından da "Yeni"ye tıklayın. Şimdi sağ kısımdaki klasörlerden Windows XP kurulum dosyalarını bulun ve sol kısımdaki CD içeriğine aktarın. Bütün dosyaları seçip sol kısma aktardıktan sonra ister Ctrl + B tuş bileşimi ile isterseniz de "Yazdır" butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Burada yapacağınız ayarlar XP CD'sinin sorunsuz çalışması için büyük önem taşıyor. Adım adım ayarları yapmaya başlıyoruz.

Sistem Diski: Buradaki "Kalıp dosyası" bölümünde ilk olarak az önce internetten indirdiğiniz veya IsoBuster ile çıkarttığınız önyükleme dosyasını "Gözat" diyerek seçiyorsunuz. Arından "Uzman ayarlarını etkinleştir"i seçin ve "Taklit etme tipi"ni "Taklit kapalı" olarak ayarlayın. Son olarak bu kısımda yüklenen sektör sayısını "4" olarak değiştirin.

ISO: Bu sekmede "Dosya sistemi" : "ISO 9660 + Joliet" "Dosya adı uzunluğu (ISO)": "En Fazla 31 Karakter 2. Seviye)" ve son olarak "Karakter seti (ISO)": ISO 9660 (standart ISO CD-ROM)" olacak şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca buradaki "Dizin derinliğinde 8 rehberden fazla karaktere izin ver." ve "Bir dizinde 255 karakterden fazlasına izin ver." seçeneklerini işaretlemeyi de unutmayın.

Son olarak yazdır bölümüne geçebilirsiniz. Burada da yapmanız gereken bazı değişiklikler söz konusu. İlk olarak "Yaz'' ve "Diski kapat" seçeneklerinin işaretli olduğundan emin olun. Yazma hızını 16x'e getirin. Bu sayede düşük hızda yazılan disk ile hem kurulum işlemleri daha hızlı olacak hem de diskin hata verme olasılığı çok daha düşecektir. Tüm bunların yanında diskin ömrünün de uzayacağını belirtelim. "Yazım şekli" olarak da "Disc-at-once" seçtikten sonra "Tampon bellek hata koruması"nı devreye sokun. Son olarak diskten kaç adet oluşturacağınızı belirleyip bu değeri "Kopya sayısı" bölümüne yazdıktan sonra "Yazdır" komutunu vererek 2008 sürüm Windows XP'nizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dip Not:Resimdeki en soldaki Cd yerini değiştirip DVD'yi işaretlerseniz DVD'de oluştura bilirsiniz!!!

Orda yazma işlemini 16x e getirin diyor ama siz 4x yapın çünkü yazma işlemi sırasında cd yana biliyor 4x ile yazarsanız sorunsuz bir biçimde boot edersiniz?

Farklı bir sürüm kullanıyorsanız gene aynı yolu izleyip ön yükleme cd veya dvd oluştura bilirsiniz!!!

Not:Eğer cd yine aynı hatayı verırse baska bı saglam cd nın onyukleme dosyasını al içine at aynı yolla tamam

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...