Jump to content

İkametgah ilmuhaberi Haziran 2007'de tarih oluyor


muhtar

Recommended Posts

İkametgah ilmuhaberi Haziran 2007'de tarih oluyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun kurup İçişleri Bakanlığı'na devredeceği "Adrese Dayalı Nüfus Tespit Sistemi" ile Haziran 2007'de İkametgah İlMuhaberi tarih oluyor. Nüfus sayımı tek bir tuşa basılarak bilgisayar ortamında yapılacak

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkemizde yürütülen e-devlet çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek vatandaşının adresini ve şehirlerinin nüfusunu modern araçlarla tespit edemeyen bir devletin çağdaş ve modern olamayacağını söyledi.

Başbakan yeni kurulan''Adrese Dayalı Nüfus Tespit Sistemi'' ile sadece nüfusun tespitinin yapılmasının değil tüm vatandaşlık bilgilerine ulaşımın da söz konusu olacağını belirterek bu sistem sayesinde vatandaştan istenen ikametgah ilmühaberinin de tarihe

karıştığını kaydetti.

Hayatın her alanında kolaylıklar sağlayacak olan yeni sistem Türkiye İstatistik Kurumu tarafından kurularak İçişleri Bakanlığına devredilecek. İlk aşamada belediyeler ve il özel idareleri tüm adresleri TÜİK'in tespit ettiği ulusal adres veri tabanını aktaracak. İkinci aşamada nüfus tespit işlemleri başlayacak. Halen Aksaray, Çankırı, Karabük, Kırşehir,Nevşehir, Niğde ve Sinop'da numaralama işlemleri tümüyle bitirildi.Ocak ayından itibaren tüm illerde nüfus tespit işlemleri de başlayacak ve çalışmalar en geç Haziran2007'de sona erecek.

İkamet adreslerine yönelik her türlü kamu hizmeti ile adli ve idari işlemlerde bu adresin esas alınacağını kaydeden Erdoğan, yeni sistemde yanlış veya hatalı adres tespitinin çok kolay şekilde yapılacağına; bir kişinin belirtilen adreste ikamet etmediğinin ortaya çıkması halinde beyanda bulunana idari ve adli sorumluluk yüklenecek.

alıntı haberdir

emily-> Forum kurallarına göre haber kaynağını belirtmeniz gerekmektedir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...