Jump to content

Wifi Sinyallerini Enerjiye çeviren Alet


CentilBoy

Recommended Posts

DSC_3385.JPG

WiFi sinyallerini enerjiye çeviren alet

CES 2010′un bana göre en ilgi çekici zımbırtısı Airnergy Charger’dı. Bilgisayarların, tabletlerin ve diğer teknolojik edevatın arasında sıkışıp kaldığı için teknoloji medyasında kendisine pek yer bulamadı ama ben araştırdım buldum. Airnergy Charger, bir yedek güç sistemi olarak nitelenebilir. Ama onun olayı WiFi sinyallerinden yararlanarak içindeki bataryayı şarj edebilmesi. Artık her yerde WiFi sinyalleri olduğu için yakın gelecekte taşınabilir elektronik cihazlarıntümünde kullanılabilecek bir sistemin de babası bence.

Cihaz, WiFi kaynağına ne kadar yakın olursa o kadar çabuk şarj oluyor. Yatmadan önce kablosuz modemin yanına bırakırsanız sabaha tamamen dolabiliyor. Gerçi herhangi bir şekilde ortamda WiFi sinyali varsa cihaz yavaş da olsa şarj olabiliyor. Yani siz kafede oturuken ya da işyerinde çalışırken de kendini şarj etmeyi sürdürüyor.

Topladığı bu enerjiyle mesela bir Blackberry’yi 90 dakikada tamamen şarj edebiliyor. Bu mucizevi alet bu yaz 40 dolara satışa sunulacak. Berkliyoruz.

DSC_3384.JPG

kaynak:

yenibisi.com

İngilizce ayrıntılı kaynak:

http://www.ohgizmo.com/2010/01/09/ces2010-rca-airnergy-charger-harvests-electricity-from-wifi/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...