Jump to content

Mac Adresini Değiştirmek


Falcon

Recommended Posts

Bigisayarın Mac Adresini Değiştirmek

Sırasıyla aşağıdakileri uygulayın

Başlat --> Çalıştır cmd yazın --> Açılan DOS penceresine ipconfig -all komutunu vererek mac adresiniz hakkındaki bilgileri gorebilirsiniz. Fiziksel adres karşılığına gelen bölüm sizin mac adresinizi gösterir.Diğer bir komut ise getmac komutudur bu komutu kullanarakta mac adresinizi öğrenebilirsiniz.

MacMakeUp programını çalıştırın. "New address" bölümüne yeni mac adresinizi yazdıktan veya "Manufacturer" bölümünden uygun bir mac adres numarası seçtikten sonra eğer isterseniz "Ip extra features" bölümündende gerekli yerleri işaretleyerek "Apply" ve "OK" diyerek işlemi tamamlayın. "Change" seçeneğini tıklayarak mac adres değiştirme işlemini bitirin. Tekrardan DOS penceresine geri dönerek ipconfig -all veya getmac komutunu verdiğinizde mac adresinizi değiştiğini görüceksiniz.

MacMakeUp programının yeni sürümündeki en güzel özellik mac adresini değiştirdiğinizde modeme veya kullandığınız bilgisayara reset atmanız gerekmiyor.

Mac Makeup 1.95d

http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/Mac-Makeup.shtml[/CODE]

Program hakkında ayrıntılı bilgi

[CODE]http://www.gorlani.com/publicprj/macmakeup/macmakeup.asp[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Yukarıdaki bilgilere istinaden Asus anakart için Mac adresi değiştiren programı ekliyorum... Ayrıca sıkıştırılmış dosya içerisinde Mac Make UP v1.95d.rar dosyası da mevcuttur.

P4V8X-X’in Mac adresini aşağıdaki prosedürü takip ederek baştan yazabilirsiniz.

  1. Ekteki yer alan DMI.exe tool’unu Dos ortamında açılabilecek herhangi bir diskete kopyalayınız ve bu disket ile sistemi açınız
  2. Herhangi bir DOS sistem açılış disketi ile Dos komut satırına düşünüz ve bir sonraki aşamada gösterilen komut satırını yazarak güncellemeyi gerçekleştiriniz.
  3. İlgili komut satırında tırnak içinde bulunan yere anakart’ın IDE portu üzerinde bulunan MAC adresini aynen yazınız. (/ ‘ tan sonraki karakter O harfidir. 0 rakamı değildir.)
  4. A:\DMI /O 1 "1A2B3C4D5E6F"

Unutmadan, Asus anakartlarda orjinal mac adresi, kart üzerindeki ide kablo çıkışında bir etiketle yapıştırılımış haldedir.

http://rapidshare.com/files/8996908/MacAdress.rar[/CODE]

Şifre : www.TNCTR.com

Link to comment
Share on other sites

Bunu Bilgisayarım/sağtık/özelikler/donanım/aygıt yöneticisi/network adapter/den kullanıyor olduğunuz ethernet kartınızın MACadresini değiştirebilirsinizbu mac Adresi 12 haneli olur 2şerli gruplarda aralarında - kullanarak yazmanız gerek ayrıca ;) Bütün Ethernet card larında olmuyo sanırsam..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...