Jump to content

Teknoparklarda araştırmacıların vergi yükü düşecek


BrightBlade

Recommended Posts

'Teknoparklarda araştırmacıların vergi yükü düşecek'

Bakan Yıldırım, GSM şirketlerine yerli çözümleri kullanmalarını telkin edeceklerini söyledi.

D66D3AD76137AD489F468D02b.jpg

Diyarbakır'da Avea'nın Güneydoğu'da 16 şehre destek verecek santral açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, teknoparklardaki teknoloji şirketlerine vergi müjdesi verdi. Yıldırım araştırmacıların vergi yüklerini azaltarak al-sat yapan şirketlere karşı teşvik edeceklerini söyledi. Yıldırım, "Serbest piyasa koşullarına müdahale etmeden Avea, Turkcell ve Telsim'e yerli çözümleri kullanmalarını telkin edeceğiz" dedi. Avea'nın Güneydoğu Anadolu bölgesindeki servis kalitesini artırmak amacıyla Diyarbakır'da kurduğu santral binasının açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

NÜFUS

KADAR CEP

3 yılda iletişim teknolojileri kullanımında Türkiye'yi Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine çıkardıklarını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şu anda cFep telefonu kullanan saysıı 4 yılda 22 milyondan 50 milyonun üzerine çıktığını, her 10 kişiden 7'sinde cep telefonu olduğunu, 2 sene sonra nüfus sayısı kadar cep telefonu kullanıcısı olacağını kaydeden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "5 yıl sonra nüfusu da aşacak. Üstelik sadece cep telefonu ile konuşmak yerine televizyon bile izleyeceğiz. 3'üncü nesilde daha önce yapılan hatayı tekrarlamayacağız. Burada lisansları aynı anda vererek adaleti sağlayacağız."

KALİTE YÜKSELDİ

7700 adet baz istasyonu ile servis veren Avea özellikle kırsal kesimdeki etkinliğini artırmaya çalışıyor. Avea, 300 milyon dolarlık yatırımla nüfusu 4 binin üstünde olan tüm yerleşim bölgelerinde servis vermeye başlayacak. Cüneyt Türktan 2006 yılı başında söz verdikleri 300 milyon dolarlık yatırımın tamamlandığını, Avea'nın artık Türkiye nüfusunun yüzde 86'sını kapsadığını söyledi. Türktan Güneydoğu'daki servis kalitesini Diyarbakır'da açtıkları santral sayesinde daha yukarı çektiklerini kaydetti.

Avea

* Türkiye nüfusunun yüzde 86'sı kapsama alanı içinde.

* Nüfusu 4 bin ve üzerindeki yerleşim merkezlerinde hizmet veriyor

Telsim

* Türkiye nüfusunun yüzde 90'ı kapsama alanında

Turkcell

* Türkiye nüfusunun yüzde 97'si kapsama alanında.

* Nüfusu 2 binin üstündeki tüm şehirlerde hizmet veriyor.

ABONE SAYILARI

Turkcell 30.800.000

Vodafone 12.100.000

AVEA 7.500.000

Toplam 50.400.000

Sabah.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...