Jump to content

Firefox'u Bağlantıların Her Zaman Altını çizmeye Zorlayın


cmlacla
 Share

Recommended Posts

Bazı web sitelerinde metin ve bağlantılar arasında ayrım yaparken sorun yaşıyorsanız ve her zaman web sayfalarındaki köprüleri kolayca tanımanın bir yolunu arıyorsanız, artık Mozilla Firefox'ta " Bağlantıların her zaman altını çiz " özelliğini etkinleştirebilirsiniz ; web tarayıcısı bağlantıları her zaman altı çizili olarak görüntüler. Köprüleri kolayca tanımanıza yardımcı olacak tüm web sitelerinde.

Aşağıdaki resimde, bu yeni özelliğin Mozilla Firefox web tarayıcısında ne yaptığını kolayca anlayabilmeniz için alt çizgili ve alt çizgisiz köprüler gösterilmektedir:

Enable_Disable_Underlined_Hyperlinks_Webpages_Mozilla_Firefox.png

Görüntünün sol tarafında, web sayfası tüm bağlantıları alt çizgi olmadan gösteriyor, bu da bazı bağlantıları normal metne benzer hale getiriyor. Resmin sağ tarafında tüm bağlantıların altları çizilmiştir ve web sayfasındaki köprüleri tanımak çok kolaydır.

Eski güzel günlerde, Mavi renk tüm köprüler için varsayılan renkti ve hemen hemen tüm web siteleri bağlantıları göstermek için Mavi rengin çeşitlerini kullanıyordu. O zamanlar web sayfalarındaki bağlantıları bulmak ve açmak çok kolaydı. Ancak günümüzde birçok web sitesi, bağlantılara stil vermek için tamamen farklı renkler kullanıyor ve bazen bağlantıların rengi ve stili, bağlantıların tanınmasını çok zorlaştırıyor . Bazen renk körü kişiler, bağlantılar için kullanılan benzer veya çok açık renk nedeniyle, bir bağlantı ile bu tür web sitelerinde bulunan metin arasında ayrım yapmakta zorlanırlar.

Bu sorunun üstesinden gelmek için Mozilla ekibi, Firefox web tarayıcısının en son 121.0 sürümüne, kullanıcıların tüm web sitelerindeki bağlantıların her zaman alt çizgisini göstermesine olanak tanıyan yeni bir seçenek ekledi. Bu yeni seçeneği etkinleştirdiğinizde, Firefox tüm web sitelerindeki tüm köprülerin altını çizecek ve herhangi bir web sitesindeki bağlantılar ile metinleri kolayca ayırt edebileceksiniz.

Firefox 121 veya sonraki sürümünü kullanıyorsanız ve web tarayıcısını web sitelerindeki bağlantıların her zaman altını çizmeye zorlamak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemler yeni özelliği açmanıza yardımcı olacaktır :

 

YÖNTEM 1: Firefox Ayarlarını Kullanarak Bağlantıların Her Zaman Altı Çizili Seçeneğini Etkinleştirin

Bu, Mozilla Firefox web tarayıcısında her zaman altı çizili bağlantıları göster seçeneğini etkinleştirmenin en kolay yöntemidir:

ADIM 1: Araç çubuğunun sağ ucunda bulunan ana Firefox Menüsüne (3 satırlı Hamburger menü simgesi) tıklayarak ve Ayarlar seçeneğini seçerek Firefox Ayarları sayfasını açın. Alternatif olarak, adres çubuğundaki about:preferences komutunu kullanarak Ayarlar sayfasını yönlendirebilirsiniz .

ADIM 2: Şimdi sol kenar çubuğunda ve sağ bölmede Genel bölümünü veya sekmesini seçili tutun, aşağıya doğru Tarama bölümüne ilerleyin.

ADIM 3: Yeni bir seçenek göreceksiniz Bağlantıların her zaman altını çizin . Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde Firefox hemen tüm bağlantılarda alt çizgi göstermeye başlayacaktır.

Enable_Always_Underline_Links_Option_Mozilla_Firefox_Preferences.png

Gelecekte bağlantıların alt çizgisini kaldırmaya karar verirseniz yukarıda belirtilen seçeneği tekrar devre dışı bırakın.

YÖNTEM 2: Yapılandırma Sayfası

İleri düzey kullanıcılar, Firefox'taki gizli gizli About:Config sayfasını kullanarak bağlantıların her zaman altı çizili özelliğini de etkinleştirebilir. Firefox'ta altı çizili bağlantılar özelliğini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için aşağıda belirtilen gizli tercihi/bayrağı değiştirmeniz yeterlidir :

ADIM 1: Mozilla Firefox'u açın ve adres çubuğuna about:config yazın ve Enter'a basın. Size bir uyarı mesajı gösterecek, “ Riski Kabul Et ve Devam Et ” butonuna tıklayın. Firefox'un gizli, gizli gelişmiş yapılandırma sayfasını, yani about:config sayfasını açacaktır .

ADIM 2: Şimdi Arama filtresi kutusuna altı çizili yazın ve pencerede aşağıdaki tercihi arayın :

layout.css.always_underline_links

 

ADIM 3: Yeni altı çizili bağlantılar özelliğini etkinleştirmek ve etkinleştirmek için yukarıda belirtilen tercihi true olarak ayarlayın . Tercih değerini değiştirmek için tercihe çift tıklayın; tercih değeri değişecektir.

Always_Underline_Hyperlinks_Mozilla_Firefox_About_Config_Preference.png

Bu kadar. Firefox tarayıcınızdaki tüm bağlantıların alt çizgilerini hemen etkinleştirecektir.

Not : Gelecekte, altı çizili bağlantılar özelliğini devre dışı bırakmak veya devre dışı bırakmak istiyorsanız yukarıda belirtilen tercihi false olarak ayarlayın .

Kaynak

 

 

Edited by cmlacla
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • cmlacla changed the title to Firefox'u Bağlantıların Her Zaman Altını çizmeye Zorlayın

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...