Jump to content

cmlacla

Üye
  • Posts

    453
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by cmlacla

  1. İstenen dizinde, aynı anda powershell'le çoklu klasör oluşturmak için ; Önce yönetici powershell açın. Alttaki komutu vererek, dizine geçiş yapın : cd Klasörleri\Oluşturmak\İstediğiniz\Dizin Örnek : cd C:\Users\A\Desktop Sonra bu komutu verin : "Klasör1", "Klasör2", "Klasör3" | %{New-Item -Name "$_" -ItemType "Directory"} Komutta, oluşturmak istediğiniz klasörlerin adları için "folder-X" ifadesini değiştirin. Komutta : "klasör-1", "klasör-2", "klasör-3": Komutun bu kısmı, her biri oluşturmak istediğiniz bir klasör adını temsil eden bir dizi dizeyi belirtir. "|": Pipeline operatörü, solundaki komutun çıktısını alır ve sağındaki komuta girdi olarak geçirir. %{ }: Bu, bir koleksiyondaki her öğe için bir işlem gerçekleştiren "ForEach-Object" cmdlet'inin kısaltılmış takma adıdır. New-Item: Bu cmdlet belirtilen özelliklere sahip yeni bir öğe oluşturur. -Name "$_": Yeni öğenin adını dinamik olarak belirtir; burada "$_", işlem hattındaki geçerli nesneyi temsil eden bir değişkendir. -ItemType "Directory": Bu kısım, oluşturulacak öğenin bir dizin (genellikle "klasör" olarak bilinir) olduğunu belirtir. Bu komutta oluşturmak istediğiniz, klasör ismini istediğiniz sayıda çoğaltabilirsiniz. Örnek : "Tnctr_1", "Tnctr_2", "Tnctr_3", "Tnctr_4", "Tnctr_5", "Tnctr_6", "Tnctr_7" | %{New-Item -Name "$_" -ItemType "Directory"} 2 .yol : Aynı ad yapısına sahip birden fazla klasör oluşturmak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın : for ($wc=1;$wc -le 3;$wc++){MD ".\Klasör-x$wc"} Komutta, oluşturulacak klasör sayısı için "3" ve klasörün tabanı için "folder-" değerlerini değiştirin. Komutta : for: Tekrarlayan bir koşulu yürütmek üzere akış deyimini kontrol etmek için "for" döngüsünü çalıştırır. $wc=1: "$wc" değişkenini 1 olarak başlatır. $wc -le 3: Döngüye devam etmek için koşul. "-le" " less than or equal to" anlamına gelir, yani "$wc" değişkeni "3" değerinden küçük veya eşit olduğu sürece döngü çalışmaya devam eder. $wc++: Bu, döngünün her yinelenmesinde "$wc" değişkeninin değerini "1" artırır. { MD ".\folder-$wc" }: Her döngü yinelemesinde bir klasör oluşturma komutunu içerir. Örnek : for ($wc=1;$wc -le 7;$wc++){MD ".\Tnctr_$wc"}
  2. Kullandığınız laptop ve pili dolu ise sorun çıkmaz. Eğer masaüstüyse elektriğin kesilme riskinin olmaması gerekir. Güç kaynağı olan kesilse de 5-10 dk dayanabilen bir sistemle onda da sorun olmaz, elektrik kesilir ve masaüstü bilgisayar kapanırsa sorun olur.
  3. Mağaza uygulaması yüklüyse. Yönetici powershell açarak komut yardımıyla uygulama kurabilirsiniz. Eğer sisteminizde hata yoksa, powershell metodu kesin kurulum yapar. Defaatle bu konu çok açıldı ve nasıl yapıldığını anlatıldı.
  4. @yazdo daha ilk gönderide o uyarıyı yaptım linkide verdim. Ama sen ısrarla devam ettin. Kolay gele.😃😃😀
  5. Sorun sizin ayarlarnızda olabilir. Antivirüs vb...
  6. Explorer'ı ayar uygulansın diye yeniden başlatıyor. Ve evet aynı bat dosyası tekrar kontrol ettim.
  7. Evet yazmıştım size. Yeni bir misafir kullanıcı oluşturup orda winget çalıştırmayı deneyin. Host dosyanızla yada 3. parti yazılımlarla engelleme yaptıysanız, onları geri alın. Kapatılan servisleri kontrol edin(tercihim servisleri "devre dışı bırak" değil, "elle" seçeneği her zaman). Sistemi geri yüklemeyi deneyin.
  8. Hiren'in BootCD PE 1.0.8 (x64) : https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso https://rapidgator.net/file/614a3e6d05c9f4baea93a7d85f842712 https://uploadrar.com/t1xreddcdwb2
  9. Uygulama Yükleyicisinin mağazadaki adresi : https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh4nns1?hl=tr-tr&gl=TR Burayı da okuyabilirsiniz. Ayrıca kırmızı kodu resimdeki gibi yapıp. Mağaza gerekmeden ; Buradan indirebilirsiniz uygulamayı.
  10. Sizdeki hata, sanırım ps1 scriptleri engellenmiş sisteminizde, engeli kaldırın.
  11. Ekranınızı animasyonlu bir GIF'e kaydedin, tek ihtiyacınız olan bir tarayıcı! Özellikler: Kurulum yok, bloatware yok, güncelleme yok: Google Chrome, Firefox, Edge ve Safari dahil olmak üzere tüm modern tarayıcılarda çalışır; Sunucu tarafı yok, her şey %100 sadece istemci tarafında. Tüm veriler makinenizde kalır, hiçbir şey herhangi bir sunucuya yüklenmez, tüm uygulama statik dosyalardan oluşur; PWA desteği, gifcap'i OS uygulama listenize eklemenizi kolaylaştırır; WASM, libimagequant ve gifsicle tarafından desteklenen son derece hızlı GIF oluşturma; Kare tekilleştirme, sınır delta algılama ve kayıplı kodlama sayesinde son derece optimize edilmiş GIF dosya boyutları; Tüm ekran kayıtları veya tek bir pencere seçimi; Sezgisel kırpma kullanıcı arayüzü Görsel sürükle-bırak ile kolay kırpma Örnek : İsterseniz Download butonuyla indirin. İsterseniz Edit butonuyla düzenleyip öyle download edin.
  12. La Isla Bonita'yı Alizee'den dinlemekte hoş...
  13. Aynen, arkadaşlara katılıyorum.
  14. Video editor yazılımları çare olabilir sanırım. Aklımda kalan en basitlerinden biri icecream videoeditor. Çizgi çekiliyor mu? Bilmiyorum. O şekilde kullanmamıştım. Ayrıca ekran kaydı yapan yazılımlar da kendi düzenliyor videoları onlarda da bu istediğiniz olabilir.( iTop Screen Recorder vb... )
  15. Sistem geri yükleme deneyebilirsiniz, gerçi işe yaradığını görmedim. Orda başka güncelleme de varsa kaldırın sonra güncellemeyi deneyin. Ama hata verene dikkat edin onu almayın (Dism++ gibi bir uygulamayla "güncellemeler yalnız denetlensin " seçeneğini seçerek).
  16. Sanırım yanlış anlaşılma var. Siz kısayol okunu kaldırmaktan mı bahsediyorsunuz? Bu sürümde çalıştığını biliyorum kullandım çünkü.
  17. Cent Browser Beta 5.1.1130.26 (02-Mar-2024) : centbrowser_5.1.1130.26.exe centbrowser_5.1.1130.26_portable.exe centbrowser_5.1.1130.26_x64.exe centbrowser_5.1.1130.26_x64_portable.exe
  18. Ayarlar/sistem/geliştiriciler için/geliştirici modu açık olsun. Aynı yerde powershell seçeneğide açık olsun. Update açık olsun. 64 yada 86 önce bağımlılığı yükleyin. Sonra uygulamayı yükleyin. Eğer sistemsel hata yoksa powershell kesinlikle kurulumu yapar. Hata veriyorsa,(yazdığınız hata sanırım bağımlılık hatası) tweak, host dosyasıyla engelleme, gerekli servisleri elle yerine devredışı bıraka ayarlama, güncelleme için gerekli dosyaları silme vb. yüzünden hata veriyordur. Sistemde yaptığınız değişiklikleri kontrol edin.
  19. O nokta nokta ekran kararması açılış sırasında yapılan işler, windows onları dönen çember, bayrak benzerleriyle gizlemeyi tercih ediyor. Linuxta oralar gösterilir beklerseniz dediğim masaüstü gelir. Ordan kurarsınız. Ventoy boot ediyor sorun yok.
  20. Bu sayfaya girin, alttaki adresi yapıştırın. Onaylayın ve bekleyin linkler gelecektir. https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh5l9xt?hl=en-US&gl=US
  21. Ventoyun size ilk soru sorduğu ekranda normal boot diyerek devam ettiniz. Ekranınıza mx kurulumu gelmedi mi? Yoksa geldide siz bir seçenek mi seçtiniz? Eğer öyleyse, gelen kurulum ekranında, seçim yapmadan varsayılan seçenekle live olarak kurun. PE gibi çalışan masaüstü geldiğinde mx kurulumunu ordan başlatın.
×
×
  • Create New...