Jump to content

yazdo

Üye
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

yazdo last won the day on February 26

yazdo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2785 profile views

yazdo's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Month Later Rare
  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

44

Reputation

  1. Yorum yapmadan önce güncel konuyu okuyunuz! İstek ve katkı Windows 11 23H2 sürümü için geçerlidir. Lütfen bu sürüm için istek veya katkı yaptığınızdan emin olunuz. İstek yaparken yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için detaylandırmaktan çekinmeyiniz. Elbette her istek detaylandırma istemez sadece detay gerekenlere detay vermeyi unutmayınız. Aşağıdaki yorum şablonu temiz bir konu ve forum için gereklidir. Örnek Yorum Şablonu İstek: Kısayol ok kaldırma ayarı var mı? Güncelleme1 (örnek yeni yorum vurgu etiketi) Kısayol soneki nasıl kaldırılır? Edit (örnek yeni yorum vurgu etiketi) ;Görev Çubuğunda Görev Görünümü Simgesini Kaldırma [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "ShowTaskViewButton"=dword:00000000 10/03/2024 (örnek yeni yorum vurgu etiketi) #Dosya Gezginin Yeniden Başlatma# taskkill /f /im explorer.exe start explorer.exe Tekrar istek yapacaksanız veya katkı yapacaksanız aynı yorumu düzenleyip yukarıdaki gibi örnek güncelleme1,2 ya da edit1,2 10/03/2024 15/03/2024 vb. yeni yorum olduğu belli olacak şekilde istediğiniz gibi etiket kullanarak düzenleyiniz.
  2. Cevap bile vermedim nasıl zoruna gittiyse her zaman ki "profesör edası üslubu" ile tutuşarak bir şeyler saçmalamış Seni kendi seviyen(0) ile baş başa bırakıyorum. Muhtemelen daha önceki saçma cevabına verdiğim cevaba verecek bir cevabın olmadığı için sessizliği tercih etmiş olsan da burada saçmalamayı sürdüreceğini çok iyi bildiğim için son cevabım olduğunu belirteyim. Not: Alt satırdaki yükleme bilgisi kolay kolay hata vermez aradığınız saçma cevabı mutlaka bulacaksınız. Sana güveniyoruz KHEDIRA.exe Bilgi: KHEDIRA isimli tanımsız cisim tarafından saçma bir cevap aşağıda yükleniyor...
  3. Benden gelmez. Bunu ancak windows 10 kullanıcıları yapabilir. Buna bile kısıtlı zaman ayırabiliyorum. Bu proje iyi bir katkı görürse eminim windows 10 kullanıcıları da bunun gibi ya da benzeri paylaşımları olur ya da daha önceden paylaşılmış konuları bir araya getirebilirler. Kusura bakma dikkatim dağınıkmış mavi yazıyı ve bağlantıyı fark etmemişim direkt attığın görsele baktım cmd komut satırı dikkatimi çekti ona odaklandım o da çok hızlı geçiyor diye kayıt aldım yavaşlatıp görmek için falan. Yoksa bağlantıyı açsam uyuşmazlığı fark ederdim. Regedit hali olarak ekledim yakında bunları düzenleyeceğim ayarı silme kısmını da o ayarın hemen altına kapalı olarak ekleyeceğim düzeltmek isteyen hızlıca düzenleyip ulaşsın.
  4. Bak şimdi komediye gel Ben senin yorumunu okuduğumda kısayol önekini kısayol ok'u diye anlamışım tam da o sıra ona benzer ayarları aklımdan geçiriyordum yazı olarak değil kısayol simgesi olarak. Senin verdiğin komutu denedikten sonra çalışmadı diye belirttim ya kısayol ok'u diye devam ettim ayarı belirttim o sıra beni düzeltmen gerekirdi sen de onu kısayol öneki diye anlamışsın üstelik sana diyorum .ico dosyasıyla yapılıyor Bir uyansana orada ne .ico'su ya diye Gereksiz kaynak harcıyoruz Neyse konu altındaki bütün mesajları sildireceğim örnek bir yorum şablonu göndereceğim istek veya katkı yapmak isteyenler ve tekrar yorum ekleyecekler ilk yorumlarını düzenleyecek konu kirliliği olmasın diye. İlk katkını isminle ekleyeceğim teşekkürler tekrar
  5. Kendisi Profesör Herbokolog olduğu için gelişi güzel saçma sapan yorumlarını esirgemiyor ona bakma... Regedit ayarlarını bulmuşsun ama ayarların uygulanması için yeniden başlatmak gerekiyor demişsin dosya gezginini cmd komutuyla yeniden başlatınca ayarları uygulayıp uygulamadığına baktın mı?
  6. Taskill yeniden başlatmak için ekli'de elevenforumda aynı kodları buldum hatta orada yapılmış bat dosyasını indirdim çalıştırdım kısayollar hala var. Şimdi denediğim sistemde sorun var diye düşüneceksin ama normal bilgisayarda da çalıştırdım yine çalışmadı.
  7. Biraz inceledim ileri sarıp ayar dosyası yapmaktan mı bahsediyor konsol penceresi açmış vs çok büyük bir üstünlük kazandırmıyorsa buna gerek olmayabilir az bilinen gizli ayarlar demiş fakat bizim sürümde çalışır mı çok zaman harcatır mı emin değilim. İlerleyen zamanlarda belki bu iş açığa çıkınca bu yolu kapatabilir ya da daha kullanışlı halini getirirler o zaman yine değerlendiririz. Farklı yollar deniyorum müsait oldukça bu autounattend.xml dosyasıyla belki güzel bir ayarlamalar çekilebilir. Paylaştığın cmd komut ile gönderdiğin hareketli resimdeki komutları karşılaştırır mısın? Aynı olmayabilir gibi geldi. Sürüm farkından dolayı mı diye tekrar baktım o zaman kontrol ettiğimde belki güncellemeleri almadığı için çalışmamıştır dedim şu an ki sanalın sürümünü kontrol ettim seninle aynı sürümde deniyorum yine aynı durum. Çalışıyor dediğin sanki explorer dosyasına müdahale ediyor gibi geldi emin değilim. Hatta ilk denediğimde yeniden başlat bile yaptım belki dosya gezginini yeniden başlatmak yeterli değildir diye yine kısayol oku vardı. Bu sürüm için işe yarayanı araştırdığımda bilgi verdiğim şekilde boş.ico dosyasını atıyorsun windows klasörüne ya da nereye istiyorsan regedit ile yolunu gösteriyorsun kalkıyor.
  8. Paylaştığın dosyanın içerisinde çalışan regedit sayısı çok az. İçinde 30-40 kadar ayar var çoğu bu sürüm için çalışmıyor. İnternette bende regedit kayıt defteri bulurum ki birkaç gün önce çinlilerin kullandığı forumda büyük bir arşive denk gelip kopyaladım. Fakat bunların kontrol edilip hangisinin işe yaradığını kontrol etmek zaman isteyen bir durum. Şimdi senin paylaştığın dosyada 2,3 tane çalışmayan olsa faydalı olurdu ama bu şekilde katkıdan ziyade zaman kaybı. Mesela 2,3 gün önce başlat menüsünü sıfırlamayla ilgili araştırma yaptığımda başlat menüsünde bulunan önerilenleri kapatmak için bir ayar var senin gönderdiğin listede bu ayar var fakat bu sadece w11 edu sürümünde çalışan bir ayar. Başlat menüsüyle ilgili paylaşımı eklerken bu bilgiye de yer verecektim ve istek listesine ekleyecektim olur da ileride gelirse dahil edelim diye... Bu sürüm için kısayol ekini kaldırma çalışmıyor. Bu sürüm için ayarı transparan bir .ico dosyasını bir yere kopyalayıp yolunu regeditle verip yok ediliyor listeye güncellerken ekleyeceğim.
  9. Açıkçası bu fikrin çalışır duruma gelmesi için bu işin erbabı olmasına gerek yok olsa güzel olurdu ama konu birkaç haftadır gündemde hala bir dönüş yapan olmadı fakat normal kullanıcı bile istedikten sonra konu içerisine belirteceğimiz istek listesine bakıp çözümünü bulması yeterli. Mesela sizin reg arşiviniz var özellikle de 23H2 için sadece bunu paylaşmanız bile konuya büyük yardımı dokunur. Fakat bağlantı erişim isteği istiyor kaldırırsanız dosyaları indirip geçerliliğini kontrol edip çalışanları regedit listesine ekleyeceğim.
  10. İlk katkı mesajı olduğu için düğme dışında yazılı olarak da teşekkür ederim. Bağlantısını paylaştığın konu düşündüğüm gibi birçok ayarların paylaşıldığı konu olsaydı kaynaklara ekleyecektim ama genel olarak windows sorunları şeklinde olduğu için birkaç ayar dosyası dışında ayar göremedim. Bu konu ilgili sürümdeki bütün ayarlamaları bir arada toplayacak forumda arama yapmak yerine buradaki listeyi hızlıca tarayıp varsa direkt kullanılacak yoksa istek yapılacak konu aktifse zaten çözüme kavuşacaktır. Paylaştığın parametrelerin 23H2'de çalıştığını kontrol ettikten sonra konunun ilgili yerine ekleyeceğim.👍
  11. O üst düzey zekan ile bu konunun saçmalığını kanıtlar mısın?
  12. Uzman birine benziyorsun böylesine bilgi birikimi yüksek birinden bir de şu kullanıcı türü hakkında yorumunu duymak isterim. Öğrendiklerini kimseyle paylaşmayıp sadece paylaşımlardan otlanan neredeyse kimseye 1 gram faydası olmadan hazıra konan gizlice konuları takip edip ihtiyacı olanı alan ve bildiklerini forumda paylaşımlarla doğrulayıp katkı sağlayacağı kısımlar varken yardım etmeyip bilmediklerini öğrendiğinde bile teşekkür etmesini bilmeyen kullanıcı türü için ne dersin? Forumda paylaşmamın nedeni baştan beri belirttiğim gibi kullanıcıların katkılarıyla daha iyi bir hale daha hızlı getirmek. Burada paylaştığım ayarlamalar sonrasında arka planda diğer ayarları belirttiğim sürüm için denemelere devam ediyorum biriktirdikçe güncellemeler yapacağım bu süreçte hiçbir katkı olmayacaksa düşündüğüm forumda yardımlaşma projelere katkı sağlamak öldüyse projeyi neden sürdüreyim? Hele ki yukarıda merak ettiğim kullanıcı türüne neden böylesine büyük bir iyilik yapayım? Bu forumların açılma nedenlerinden biride yardımlaşmadır bu ruhu kaybettiyse bir şeylerin gözden geçirilmesi gerek...
  13. Sen de görmüşsündür bununla ilgili çeşitli cmd veya powershell ile yapılan düzenlemeler var. Fakat içinde çok fazla kod var onlarda kendi içinde ayrı bir dünya onların bilinmezliklerini ayrıştırıp gidermek hemen olmayacaktır. Bu şablon tamamen hazır hale geldiğinde sıra bunların kurulum sırasında uygulanmasına gelecek ve mümkünse dışarıdan bir araç kullanmadan ya da kabul edilebilir 1,2 araçla yapma fikri var. Geriye sadece kurulum için sürücü seçmek kalacak. Fakat ola ki kuruluma ekleyemedik en kötü bu saf haliyle yapmak istediğimiz ayarları bir yerde toplayıp kurulum sonrası çift tıklayıp saniyeler ya da dakikalar içinde uygulanmasını sağlayıp kullanıma geçmek yeterli olacaktır.
  14. Güvenlik nedeniyle el değmemiş çalışma için hazırladığım bir projedir. Bu projenin ana fikrine ters olur senin söylediğini yapmak. Yani amacım bir nevi kullanıcıya balık tutmak değil balık tutmayı öğretmek ve sadece 1,2 çeşit balık yerine istediği balığı tutmasını sağlamak. Kullanıcıların büyük bir kısmı daima balığın tutulup önüne getirilmesini ister hep aynı balık bile olsa razı gelir çünkü balık tutmakla uğraşmak istemez. O yüzden projem bir kesimin hiçbir zaman ilgisini çekmeyecektir. Bu proje kullanıcıya hem işletim sistemine dair bir şeyler öğretecek hem de mümkün olan bütün ayarları istediği gibi kişiselleştirme lüksüne çok kolayca sahip olmasını sağlayacak. Çok zor bir şey değil şu şablon hazır olduktan sonra kendine göre kişiselleştirmek. Bu projeyi kurulum sırasında seçimlerle de ayarlayabilirsin fakat yine dışarıdan araç kullanmak gerekecek güvenlik açısından risk seviyesini arttırmış oluyorsun. Belki ilerleyen zamanlarda bazı ayarlar yapılabilir risk teşkil etmeyecek yöntemler bulunduktan sonra ama o zamana kadar ilk oluşturulan yöntemle yapmak gerekecek. Senin belirttiğin kullanıcı türü için yapabileceğim bir şey yok. Yönetime de benim projem var bunu başa alır mısın demek istemem. Bu proje bütün kullanıcıları ilgilendiren bir proje (hiçbir şeyle uğraşmak istemeyenler hariç ) onlarda bunun farkındadır herkese ulaştırmak istenirse ulaştırabilirler ama özellikle belirtmem. Teşekkür ederim
×
×
  • Create New...