Jump to content

En Tehlikeli Zeka Testi


G3n3tiG

Recommended Posts

Doğu Avrupa’daki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacıyla yazıldığı tespit edilen “Zimuse” adlı solucan, hedefinin dışına taşarak hızla dünyadaki tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı.

“Win32/Zimuse.A” ve “Win32/Zimuse.B” olmak üzere iki versiyonu bulunan bu solucan, tüm disklerin MBR’si (Master Boot Record) üzerine kendi verisini yazıyor ve diskin üzerindeki veriye erişimi engelliyor. Bilgisayara bulaştıktan 7 veya 10 gün sonra aktive olan solucan, zeka (IQ) testi görünümünde ya da USB bellekler yoluyla yayılıyor

iq_anasayfa.jpg

Dünyanın önde gelen antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET’in yaptığı tespitlere göre “Zimuse” solucanı, Doğu Avrupa ülkelerindeki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacı ile yazıldı. Kulüp üyelerini aşarak hızla yayılan solucan, Doğu Avrupa’daki bilgisayar tehditlerinin %90’ını oluşturur hale geldi. Burada da durmayan solucan ile ilgili son olarak tespit edilen en yüksek etkilenme oranı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde. Bunu Slovakya, Tayland, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Kaynak ve devamı:

http://cnetturkiye.com/haberler/107-yazilim/3827-en-tehlikeli-zeka-testi[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

sonuna kadar almamışsın son kısımda eset temizleme aracı oluşturmuş indirme adresi vermiş. bende konu formda yoksa ekleyeyim diyecektim konuyu gördüm yazıp yazmadığına baktım yazmamışsın. ne olur ne olmaz diye indirmek isteyenler için son sayfyada yer alan linkle beraber ekleme yapayım dedim

cnetturkiyedeki son sayfası:

Bombanın doğru kablosunu kesmek

Doğru temizleme yöntemi kullanılmaz ise solucan anında zarar vermeye başlıyor. ESET’e göre bu tamı tamına bir bombayı etkisiz hale getirebilmek için hangi kabloyu kesmeniz gerektiği gibi kritik bir karar.

ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security kullanıcıları bu tehdide karşı korunuyor. ESET yine de kullanıcılarını herhangi bir aksilik olasılığına karşın, önemli verilerini yedeklemeleri konusunda uyarıyor. ESET ayrıca “Zimuse Temizlere Aracını” yayınladı. Program şu adresten indirilebiliyor:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

bir zamanlar bir virüs vardı adını hatırlamıyorum bilgisayarları ne kadar formatlarsak formatlıyalım bir türlü silemiyorduk disketlerle kurulumda çok uzun sürdüğü için artık gına gelmişti masaüstünde solucanlar dolaşıyordu ne yapsak yine geri geliyordu taki bir gün microsoft bir yama çıkartana kadar kurtulamadık virüsü tespit etmişler sanırım bir sorun olucağını sanmıyorum güncel bir virüs programı kullanarak ..

Link to comment
Share on other sites

İlk evela paylaşım için teşekkürlerimi arz ederim.

Pc etrafında dolaşan onlarca ve daha fazla virüs ve trojan vs.pc yi etkileyecek nesneler ve yazılımlar mevcuttur.Burda pc kullanıcılarına çok büyük sorumluluk düşüyor,bu sorumluluklarında zevkinize esir düşmeden bilmediğiniz adreslerde sörf yapmayınız ve bilmediğiniz e-mailleri meraklanıp içine girmeyiniz.Bu kural pcnizin ömrünü uzatan bir kuraldır,virüsüz,trojansız,spy ve keylogersiz.

Hadi bizler insanız meraklıyız herşeyi görmek ve öğrenme merakımız insanlığın karakterinde yatıyor.

İnternette dolaşıyor ve sörf yapıyoruz ve hiç fark etmediğimiz bir anda pcnize MBR türevinde bir virüs bulaştırdınız bunu sonradan farkettiniz.Farkların arasında pcniz ağırlaştı ve eski ilk kurulduğu gibi size hizmet veremiyor bu durumda ne yapacağız bunu planlayalım evvela.

MBR veya bunun türünde bir virüs bulaştırdınız pc nize,pcnize format attıktan ve kurduktan sonra yüklediğiniz virüs ve internet emniyet programlarına ne kadar güvenebilceksiniz,pcnize NOD32 yüklenmiş olması bile size kendinizi güvence almanıza yetmez,ben eskiden internet kafe işletirken birkaç pc ye norton antivirüs programı yüklemiştim ve o da win32/hapytime win32/parite ve buna benzer MBR yi etkileyen uygulamalar virüs programını bile işlemez hale getirmesi buna güvenilmezliği akla geldi.

Hadi insan istemiyor MBR türevinde bu başlık altında acılan konuda işlenen virüs bulaştı ne yapacaksınız.....

1-İlk çare bozulan mbr yi onarmak ve virüsü temizlemek bu konudaki uygulamalar aşağıdadır.Bu uygulama alıntıdır.

MBR Virüsleri Nelerdir? Nasıl Temizlenirler?	  
MBR (Master Boot Record ) virüsleride boot sektör virüsleri gibiözel yöntemlerle kendilerini bilgisayarın başlangıç sektörü olan MBRsektörüne kopyalarlar ve bilgisayar açılırken ilk olarak bu sektörflash tarafından okuncağı için MBR virüsü pc de aktif hale geçecektir.
MBR virüsünü temizlemek aslında çok basit bir şekilde gerçekleşir.
1.) Windows kurulum cd sini bilgisayarınıza takın.
2.) Bilgisayarınızı cdromdan başlata ayarlayın ve cd desteği ile başlatın.
3.) Okuma işlemleri bittikten sonra R (Onar) Tuşuna basarak onarma bölümüne geçin.
4.) Bu aşamdan sonra varsayılan klavye düzenininseçilmesi için biraz bekleyin ve Hangi windows oturumu ile çalışmakistiyorsunuz sorusuna 1 yazarak Enter tuşuna basın.Sizden yönetici şifresi isterse boş bırakarak Enter tuşuna basın, eğerkabul etmezse, windows kurulurken girdiğiniz şifreyi yazarak işlemedevam edin.
5.) Tüm bu aşamalardan sonra karşınıza gelen komut satırına fixmbrkomutunu yazarak Enter'a basın ve karşınıza gelen kısımlardada devamederek MBR sektörünüzü yeniden oluşturun. FIXMBR komutu msdos'da cddesteği ile başlatıldığı zaman çalışabilen bir komuttur. Normalde xpaçıkken bu komutu çalıştıramazsınız.
Bu yaptığımız işlem sonucunda virüslü veya hatalı MBR bölümünü orjinalhaliyle değiştirerek düzeltmiş olduk. Fakat Bu işlemlerden sonrabilgisayarınıza format atmanız gerekmektedir. Çünkü MBR virüsüsonucunda bilgisayarınıza bulaşan dosyalar çeşitli bölümerdekendilerini aktif ettikleri için ancak format yoluyla geçmektedirler.Dolayısıyla ilk önce dosya yedeklerini almalı daha sonra yukarıdakikomut yapısı uygulanmalı ve en son olarak format çekilerek virüstenkurtulmuş olacaksınız.[/CODE]

2-Bilgisayarımda MBR Virüsü Olduğunu Nasıl Anlarım?

- Bu virüs bilgisayarınızda bulunuyorsa, tüm işlemleriniz çok yavaşbir şekilde gerçekleşecektir. Mesela bir word dosyası açtığınızda bileeski performans ile karşılaştırılamıyacak kadar kötü bir durumdaolduğunu göreceksiniz.

- Bilgisayarınızda görev yöneticisine baktığınız zaman 1.exe, 2.exe,3.exe, 4.exe,..10.exe,...., 14.exe, 15.exe, 16.exe gibi isimlerdedosyaların çalıştığını göreceksiniz. Ne kadar sonlandırırsanızsonlandırın kenidini sürekli olarak açacaktır.

- Virüs bilgisayarınızda MBR den aldığı komutlarla çeşitli yazılımlaryükleyerek bilgisayarınıza zarar verebilir hatta geri getirilemeyenbilgi kayıpları oluşturabilir.

3-Yukardaki uygulamalar olmadımı o zaman hdd nizdeki tüm yedek ve programlarınızdan feragat edip HDD nizi low level formatla hdd nizi fabrika ayarlarına getirip sonra işteim sistemini kurarken tekrar hdd nizi istediğiniz kadar bölüp sisteminizi kurunuz.

Sağlıklı bir pc için faazla merak edip bilmediğiniz sitelere girmeyiniz ve acılır pencere ayarları var internet seceneklerinde onun özelliklerine girin seviyeyi en üst düzeye getirin,popuplardan virüs ve mbr yi etkileyecek şeylerden koruyunuz.Sistem geri yükleme seceneğini kapyınız,regedit dosyasını ilk kurulumdan sonra bir sağlam yedeğini cd ye kayıt ediniz pcnizin başka partında saklamayınız,sağlıklı uzun ömürlü pc li hayatlar sizin olsun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...