Jump to content

Windows 11 Oobe Sırları: Otopilot Bilgileri Ve Geliştirici Konsolu


 Share

Recommended Posts

Windows 11'in Kutu Dışı Deneyiminin az bilinen özelliklerinden biri de kısayol tuşlarıdır. Belki de herkes Shift + F10 tuşlarına basıldığını biliyordur. Ancak sadece birkaç kişi bunlardan daha fazlası olduğunu biliyor. Windows 11'de gizli Autopilot bilgilerini ve Geliştirici Konsolu ekranlarını açmak için klavye kısayolları var.

Güvenlik araştırmacısı ve yazılım meraklısı Enderman, X/Twitter'da Windows 11 OOBE'nin desteklediği daha fazla tuş vuruşunu ve gizli özelliği ortaya çıkaran bir dizi bulgu yayınladı.

Windows 11 OOBE gizli klavye kısayolları (kısayol tuşları) Otopilot diyagnostiği

Windows 11 OOBE'de Ctrl + Shift + D tuşlarına basıldığında Otopilot tanılama açılır. Mevcut kurulum için yapılandırma ve dağıtım bilgilerini gösterecektir. Cihaz adını, saat dilimini ve tam derleme etiketini göreceksiniz.

Windows 11 OOBE Hotkey Autopilot Diagnostics

Geliştirici konsolu

Windows 11 OOBE'deki bir diğer gizli klavye kısayolu ise geliştirici konsolunu açan Ctrl + Shift + J'dir. JavaScript kodunu ve bir dizi yerleşik komutu çalıştırmayı desteklediği için bu gerçekten çılgınca bir şey. Böylece işletim sistemini kurarken kodlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

OOBE Developer Console Keyboard Shortcut

İşte yine bu keşfin yazarı tarafından bu konuyu açıklayan ve sergileyen harika bir video.

Yani Windows 11'deki OOBE bir web uygulamasıdır ve aktif olarak JavaScript kullanır. Bu gerçeği akılda tutarak, biri onu yeniden tasarlayabilir ve metinlerini ve kontrollerini istedikleri herhangi bir şeye değiştirebilir. Bu, modlama yeteneklerini daha önce hiç görülmemiş bir seviyeye çıkarıyor.

Ancak burada bazı güvenlik endişelerim var. Erişilmesi çok kolay olduğu için OOBE dosyalarına bazı kötü amaçlı kodlar yerleştirilebilir. Bu, Windows 11'i yüklemek için yalnızca orijinal ISO görüntülerini kullanmamız için bir başka nedendir.

Her şey için Enderman'a çok teşekkürler. Bunun gibi şeylerle dolu oldukları için sosyal akışlarına abone olmanızı tavsiye ederim.

Kaynak

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...