Jump to content

OSMANLI ASKERi


alperen_69

Recommended Posts

Yýl 1912...

Ýngilizler Hindistan'ý iþgal eder, Hindistan Kralý Osmanlý'dan yardým ister.

Yýllardýr savaþ içinde olan Osmanlý bu yardýmý karþýlýksýz býrakmamakla birlikte 350 kiþilik bir askeri birliði gemiyle Hindistan'a gönderir.

350 kiþilik birlikten 20 kadarý hastalýktan yolda þehit olur, kalan 330 Osmanlý askeri Hindistan'a çýkarlar ve Ýngilizlerle savaþmaya baþlarlar.

Mühimmat açýsýndan kýsýtlý olan Osmanlý askerleri birkaç günlük mücadeleden sonra teknolojik donanýma sahip Ýngiliz askerleri karþýsýnda yenik düþerler. 40 kadarý esir alýnýr, diðerleri de savaþta þehit olur.

Savaþ bittikten sonra bu 40 Osmanlý esir askeri Ýngilizler gemilerde çalýþtýrmaya baþlarlar. Bu gemi bir seferinde Avustralya'ya uðrar. Ýki Osmanlý esiri bir yolunu bulup kaçarlar.

Bir süre sonra, adý Karadeniz diyarýndan Menteþeoðlu Abdullah olan, baba mesleði dondurmacýlýða baþlar. Karahisar diyarýndan Tarakçýoðlu Mehmet de Kasaplýk yapar.

1918 yýlýnda Avustralya Çanakkale'ye asker çýkarýr ve bizim iki Osmanlý askeri olayý duyarlar. Hemen buluþup durum deðerlendirmesi yaparlar.

Biz Osmanlý askeriyiz ve Avustralya'da yaþýyoruz. Avusturalya devleti Osmanlý'ya savaþ açmýþ ve bizim ülkemizi iþgale gitmiþ. Bundan dolayý biz de Avustralya devletine savaþ açalým derler.

Alýrlar kaðýdý kalemi ve yazarlar:

Sayýn Avustralya Baþkaný Eksalans hazretleri;

Biz iki Osmanlý askeri, ülkenizde bulunuyoruz. Duyduk ki devletimiz Osmanlý'ya Avustralya devleti olarak savaþ açmýþ ve Çanakkale'ye asker göndermiþsiniz. Bundan dolayý iki Osmanlý askeri olarak biz de Avustralya devletine savaþ açmýþ bulunmaktayýz.

Bu bir Osmanlý fermanýdýr. Ekselanslarýn bilgilerine duyurulur.

Karahisar diyarýndan Tarakçýoðlu Mehmet,

Karadeniz diyarýndan Menteþeoðlu Abdullah

Ýki Osmanlý askeri, Sidney'in 250 km. uzaðýnda Karlýdaðlar denilen bölgede önce virajlarda tren raylarýný sökerek 3 treni devirirler. Üçüncü tren kazasýnda askeri muhimmat bularak silahlanýrlar. Ayný bölgede 8 karakol basarlar ve karakollardaki askerlerin tamamýný vururlar.

Ne olduðunu bir türlü çözemeyen Avustralya devletinin sonunda iki Osmanlý askerinin yazmýþ olduðu mektup akýllarýna gelir ve mektubun atýldýðý bölgeye 250 kadar asker gönderirler.

Ýki Osmanlý askeri aranmaya baþlanýr. Bir kaç gün sonunda sýcak çatýþma olur ve Osmanlý askerleri bu Karlýdaðlar da þehit edilir.

Ýki askerin mezarý þu an da Sidney'e 250 km. uzakta Karlý Daðlar'da ve mezarlarýnda fotoðraf çekmek yasak. Avustralyalýlar iki Osmanlý askeriyle

savaþtýk demek zorlarýna gittiði için bu askerlere Hindistan asýllý diyorlar.

Oysa Hindistan'da ne Karahisar diyarý, ne de Karadeniz diyarý diye bir bölge yok. Bu bilgi Hindistan Büyükelçiliði'nin açýklamasýndan çýkarýlmýþtýr.

Ýþte sanalda dolaþan hikaye bu... Belki bir þehir efsanesi belki de gerçek...

:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...