Jump to content

Snow Pegasus 10.6.2 (intel) (gpt/mbr) (eng)


eren71

Recommended Posts

Download torrent link;

http://torrents.thepiratebay.org/5352732/Snow_Pegasus_10.6.2_32_64_Bit_ENG_(GPT_MBR).5352732.TPB.torrent[/CODE]

SNOW PEGASUS 10.6.2 (Intel) (GPT/MBR) (ENG)

Main System 10.6.2

Bootloader

Chameleon RC2 10.5

Chameleon RC1 9.4

ChipSet

Legacy AHCI/ATA (64 bit)

Apple ATI ATA (64 bit)

Apple VIA ATA (64 bit)

JMicron ATA (64 bit)

JMB36x SATA (64 bit)

Super NForce ATA (64 bit)

Super VIA ATA (64 bit)

Fix

IOATAFamilyFix (64)

LegacySATA Fix (64)

AHCI/ATA PortInjector (64 bit)

DSDT

PS2 (64)

OpenHaltRestart (64)

SMBIOSResolver (64)

RTC Fix (32)

AppleRTC fix (64)

NullCPUpm (64)

High Temp Fix (x32)

Orange İcons (64)

Sleep Enabler (64)

USB Fix (64)

Video

ATI

ATY_Init

ATIRadeon9600

ATIHD2600

X1700

ATI1600

EVOenabler

EVOenabler-4830

EVOenabler-4870

INTEL

x3100

gma950

X3500

x4500

NVIDIA

Natit

NVEnabler

NVInject

Lan-wifi

AppleBCM440XEthernet

AppleBCM5787MEthernet

AppleBCM5751Ethernet

AppleRTL8139Ethernet

AppleRTL8169Ethernet

Intel82566MM

Intel 100ProVE

RTL8111/8168B

RTL8187BL

RTL8187SEl

RT2xxx

D-LinkDWL-G520

nForceLAN

RealtekR1000

M.Yukon

AtherosFix

Atheros AR5005

Atheros AR5007

ViaRhine

SiS900 x32

Zydas1211-1215

Sound

VoodooHDA

AppleAzaliaAudio

HDAEnabler

LegacyHDA

AD1988b.Fix

ALC888

ALC888 v2

ALC889 v1

ALC889HDA

ALC1200

EVGA X58 ALC889

ALC882 asus P5LD2

ALC883 Asus P5KR

ALC883 x32-x64

Notebook Fix

AppleACPIBatteryManager

VoodooBattery

VoodooPowerMini

VoodooMonitor

VoodooPstate

ApplePS2

Tools Apps

AppCleaner

Carbon Copy Cloner

DPCIManager

IORegistryExplorer

KCNScrew

Kext Helper b7

Kext Utility

Monolingual

OSX86Tools

Pacifist

VLC

MSN

Google Chrome

KURULUM ÖNCESİ OKUNMASI GEREKLİDİR

-Dvd'yi elinize alıp hemen kuruluma geçmeden önce aşağıda yazılan hususları dikkatle okumanız menfaatinize olacaktır. Mümkünse yazıcıdan çıktı alın değilse notlar alın. Olurda bir yerde takılır kalırsanız ve nete girmeniz mümkün olmaz ise en azından nerede hata yaptığınızı ve ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

-Sistemi kurmaya karar verdiğiniz takdirde HDD partlarında sizin için önemli olan tüm dosyaların mutlaka yedeğini almayı ihmal etmeyin! Aksi halde sorumluluk size aittir!

-Kurulum DVD'si içinde pek çok sistemi destekleyen driverlar bulunmaktadır. Ancak buna rağmen sizin sahip olduğunuz sistem başarılı kurulum için yeterli olmayabilir. Ancak sisteminizde zaten bir leopard kurulu ise bu sistemde kurulacaktır merak etmeyin.

-Öncelikle sistem bileşenlerinizi tam olarak listeleyin. Seçeneklerden hangilerinin size uygun olduğunu yüklemeye geçmeden önce belirlemiş olun.

-Mainboard bios ayarlarını doğru olarak yaptğınıza emin olun. Sizinle aynı marka/model mainboarlarda daha önce yükleme yapmış olanları google vasıtasıyla araştırın ve doğru ayarları öğrenin.

-Bios ayarlarınızda --SATA Native Mod-- var ise mutlaka --disable-- edin! Aksi halde chameleon kendini doğru şekilde yükleyemez ve kurulum sonrasında restart loop olur! Kurulum tamamlandıktan ve masaüstünü gördükten sonra native modu tekrar enable yapın (aksi halde portakal rengi HDD iconlarınız olabilir)

-Hedef HDD bölümünü kurulum öncesi disc Utils. ile mutlaka formatlamayı unutmayın!

-Kurulum süresi sistem performansınıza göre ortalama 15 dakikadır.

-Direkt kurulum yapılacak HDD bölümü seçip hemen kuruluma bodoslama atlamayın! Aksi halde yalnızca ana sistem ve bootloader kurulacak doğal olarak sistem açılmayacaktır! Customize kısmından size uygun olduğuna emin olduğunuz bileşenleri seçin sonra kuruluma geçin!

-Yanlış yada birden fazla chip set seçerseniz sonuç Kernel Panic olacaktır, mainboard chipset'ini mutlaka araştırıp doğru olarak tespit edin. (İntel olanlar ilk seçeneği seçsinler ve ek olarak KP olması durumunda fix bölümünden IOATAFamily fix seçilmelidir).

-Sisteminizin ihtiyacı olmayan driver ve fix dosyaları kernel Panic sebebi olabilir yada çalışacak bir donanımın çalışmamasına sebep olabilir. İhtiyaç duymayacağınız bir fix'i yada driverı gereksiz yere seçmeyin. Sizin sahip olduğunuz bir donanım, distro listesinde yok diye paniklemeyin, çoğu LAN/WIFI zaten reail sistem içindeki driverlar ile çalışmaktadır. Burada mac tarafından desteklenmeyen bileşenlere ait en çok kullanılan driverlar listelenmiştir. Ancak elinizde orjinal sistem yada verdiğim driverlarca desteklenmeyen bir bileşen varsa öncelikle konuyla ilgili forum vs. yerlerden araştırıp gereken driverı kendiniz bulup yükleyeceksiniz.

-Öncelikle açılan temiz bir sistem kurmayı hedefleyin. Bunun için seçili olanlar haricinde ilk etapta şunları seçin;

Uygun Chip set

PS2 (gerekiyorsa)

Uygun ekran kartı driverı

Uygun ses kartı Driverı

Uygun Lan driverı

- Dahada iyisi Lan/wifi/Audio bileşenlerini sonraya bırakın.

-Kurulum bittikten sonra ilk restartta Kernel Panic alırsanız panik olmayın! Bootloader ekranında F8 tuşuna basın ve -v -f komutu ile açılış yapın.

-Kernel Panic almaya devam ederseniz; ya yanlış yada eksik bileşen seçmişsiniz demektir. -v komuyla açılışta Kernel Panic ekranında neyin yanlış olduğu genelde yazar. Örneğin; IOATAFamily yüzünden kernel Panic almışsanız, IOATAFamily Fix seçeneği yeterli olacaktır vs vs.

-Mavi ekranda takılır kalırsanız grafik kartı için yanlış seçim yapmışsınız yada kartınıza uygun driver yok demektir. -x komutu ile açılış yaparak kurulumu tamamlama şansınız olabilir. Kurulumu gerçekleştirmeyi bu şekilde başarırsanız size uygun driverı malum yerlerden arayıp bulun ve yükleyin.

-Sonradan dvd'den bir yada bir kaç kext yüklemek zorunda kalırsanız sil baştan kurulum yapmanıza gerek yoktur. Tüm seçimleri iptal edip yalnızca yüklemek istediklerini seçip kuruluma devam etmeniz yeterlidir. Ancak bu şekilde sonradan bir ek bileşen yüklemişseniz açılışı -v -f komutu ile yapın. Aksi halde KP almanız olasıdır.

-Sistem olası yükleme sorunlarının önüne geçmek için standart 32 bit boot.plist dosyası ile gelmektedir. Kusursuz kurulum ardından sisteminizin 64 bit uyumlu olduğuna eminseniz boot.plist dosyasında ki arch=i386 komutunu silin. Performans açısından 32/64 arasında bir fark yaşamayacağınızı unutmayın. 64 bitlik bir sisteme sahip olmadığınız halde boot.plist dosyasını değiştiriseniz Kernel Panic alacaksınız bunu aklınızdan çıkartmayın. Böyle bir durumda bootloader ekranındayken F8 tuşuna basıp arch=i386 komutu ile açılış yapıp, boot.plist dosyasını eski hale getirin.

-HDD iconlarının düzgün görüntülenmediğini fark ederseniz orangeIcon Fix seçeneğini yükleyin.

-Her ne kadar 10.6.2 türkçe paketi bu sefer Apple tarafından yapılıp bilkom tarafından dağıtılıyor olsada önceki rezil türkçe faciası devam ettiği için türkçe paketi eklemedim. Arzu edenler malum yerden indirip kurabilirler. Farklı dil paketleri için Retail DVD içinden uygun paketi alıp kurabilirsiniz.

-DVD'den hiç bir şekilde boot edemiyorsanız DVD kablosunu başka bir porta takmayı deneyin. Bazı eski IDE DVD sürücüler maalesef sorun çıkartmaktadır. Sorun devam ediyorsa birinden ödünç USB DVD sürücü almayı deneyin.

-Notebook yüklemesi yapacak olanlar intel X3100 2a02 karta sahipseniz sistemle gelen orjinal kext 64 bit desteğe sahiptir, ayrıca video kart seçimi yapmanıza gerek yoktur.

--Bootloader olarak yalnızca iki seçenek verilmiştir ve mecbur kalmadığınız sürece seçili olanı değiştirmeyin. Yaptığım araştırmalarda ve denemelerde ilk yüklemede en az sorun çıkartan olduğuna emin olduklarımı ekledim, diğer yeni versiyonlara yer vermedim. Başarılı bir kurulum ardından masaüstünü gördükten sonra sizler arzu ettiğiniz versiyonu indirip kurabilirsiniz ve böyle yeni versiyonların sağladığı bir kaç yeniliğe de kavuşabilirsiniz (SMBIOS ve UUID kextlere ihtiyacınız kalmaz, Restart sorunuzu varsa kendiliğinden fixlenir, bazı ATI, Nvidia ekran kartları sorunsuzca tanınır vs)

-Sistemi kusursuzca kurduktan sonra mutlaka kext utulity ile mkext dosyasını yeniden oluşturmayı ihmal etmeyin.

-Gerekli tüm programlarınızı da kurduktan sonra monolingual programı ile gereksiz dil ve PPC dosyalarını silebilir ortalama 1 GB kadar tasarruf edebilirsiniz.

-İlerleyen dönemlerde sistemde gözle görülür bir yavaşlama sezerseniz OnyX programını indirip kurun ve günlük/haftalık/aylık bakım scriptlerini çalıştırın, boot cache vs. temizliği yapın.

Eren

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...