Jump to content

Yerli tasarımcıya büyük ödül


OulCidoY

Recommended Posts

Yerli tasarımcıya büyük ödül

2617048.jpg

Dünya devi Electrolux’ün dört yıldır tüm dünyadaki üniversitelerde tasarım bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “Uluslararası Design Lab Tasarım Yarışması”nda Türk tasarımcı Metin Kaplan, ”Nevale” adlı tasarımı ile birinci oldu. Jüri üyeleri tarafından birinci seçilen finalist Metin Kaplan, İTÜ Endüstri Tasarımı Bölümü’nde eğitim görüyor.

2006 teması “2016’da Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları” olan yarışmaya 37 ülkeden 343 yarışmacı katıldı. Electrolux Design Lab yarışmasının alanlarında tanınmış tasarımcı ve ürün uzmanı jüri üyeleri tarafından birinci seçilen finalist Metin Kaplan, İTÜ Endüstri Tasarımı Bölümü’nde eğitim görüyor.

Yarışmanın galibi olan ve “Nevale” adıyla yarışmaya katılan tasarımın Türkiye’ye özgü bir tasarım olarak dikkat çektiğini belirten Electrolux Türkiye Pazarlama Müdürü Rüya Kip, “Electrolux, tasarım alanındaki öncülüğünü bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere 4 yıldır devam eden Design Lab Tasarım Yarışması ile destek vererek sürdürüyor. Yarışmanın bu yılki ayağında birinciliği kazananın bir Türk olması ve Türkiye’ye özgü bir tasarımla yola çıkması bizi son derece gururlandırdı. Yarışmacı, Metin Kaplan’ın ileride çok daha büyük başarılara imza atmasını diliyoruz” dedi.

Osmanlı İmparatorluğu’nda ordunun sefere çıkarken kullandığı “Sefertası” fikrinden yola çıkarak hazırlanan “Nevale”, hazırlanan 4 çeşit yemeğin sıcak veya soğuk olarak günün istenen saatinde tüketilebilmesini sağlıyor. Ayrıca ayarlandığında otomatik olarak istenilen saatte yemekleri kendi kendine ısıtabiliyor.

Electrolux Design Lab Tasarım Yarışması’nın uluslararası alanda birçok başarıya imza atmış jüri üyeleri, katılan tüm projeleri tasarım, işlevsellik, yenilikçilik, tüketici içgörüsü ve sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirme kriterlerine göre değerlendirdi.

Design Lab 2006 Yarışması’nın jüri iyeleri arasında dünyaca tanınmış tasarımcılardan Humberto Campana ve Fernando Campana, dünyaca tanınmış şef Tetsuya Wakuda, NASA Space Mimarı Constance Adams ve Electrolux Tasarım Bölümü Başkanı Henrik Otto yer alıyor.

Design Lab finalisti Metin Kaplan:

1985 doğumlu Metin Kaplan, Fen lisesi mezunu ve İTÜ Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi. Tasarıma ilgisi küçük yaşlarda başlayan Kaplan, özellikle otomobil tasarımına ilgi duyuyor ve resim çizmekten hoşlanıyor.

Hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...