Jump to content

Avrupa’nın ilk temassız kartı


trendmark

Recommended Posts

Avrupa’nın ilk temassız kartı

2621011.jpg

Yeni Visa Barclaycard ile Londra metrosu ve otobüs hattında ulaşımın yanı sıra kahve ve sandviç satılan noktalarda ufak alışverişler (10 sterlinden az) yapılabilecek. Ödemelerde kartların bir okuyucunun önünde tutulması yeterli olacak ve işlem bir saniyeden kısa sürede gerçekleşecek.

Visa Europe, Barclaycard ve Londra Ulaşım (Transport for London) ile işbirliği içinde İngiltere’nin ilk entegre temassız ulaşım ve ödeme kartını sunuyor. İşlem süresini kısaltmanın yanı sıra cüzdanlardaki kart sayısını azaltacak yeni Visa Barclaycard, 2007 yazından itibaren kullanılabilecek.

Visa Başkan Yardımcısı Marc O’Brien, “Visa, İngiltere’nin ilk temassız ulaşım ve ödeme çözümünü geliştirmek üzere Barclaycard’la işbirliğine girmekten büyük mutluluk duyuyor” dedi. “Bu yeni işbirliği, önceki yıllarda Barclaycard ile birlikte geliştirdiğimiz bir dizi çok başarılı yeni ödeme teknolojisinin devamı niteliğinde.”

Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak ise, Avrupa’nın ilk çok işlevli temassız kartının Visa teknolojisiyle gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi ve bunun, küçük ödemelerde kart kullanımını yaygınlaştırma stratejilerine katkı sağlayacağını belirtti. Öztin Kurak, Türkiye’de ulaşımda ilk ödeme kartı uygulamasının köprü geçişlerindeki Kartlı Geçiş Sistemi’nde (KGS) Visa kartlarıyla gerçekleştirildiğini de hatırlattı.

Olimpiyat Oyunları’nın küresel sponsoru olan Visa, 2012 Londra Olimpiyatları’nın tarihteki en başarılı Olimpiyat Oyunları olması hedefiyle bir dizi çalışma sürdürüyor. Temassız ulaşım ve ödeme kartları gibi uygulamalarla, yüksek hacimli ve düşük değerli perakende satışların daha da artırılması, bu yoldan Olimpiyat Oyunları sırasında Londra ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...