Jump to content

İnternet Kafeler Ve Suçlar...


alperica

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar

Geçen hafta itibariyle polis bir bildirimde bulundu. İnternet kafeye öğrencilerin girmesi yasak denildi. Yani internet kafelerde okul saatleri içinde öğrencilerin gelmesi yasaklandı. Bu Kararı mülki amir ( Vali - Kaymakam) tarafından verilmiş ve uyulmaması halinde kabahatler kanununda "Emre itaatsizlik" suçu ile 140 YTL ceza kesiliyor. Google dan çok araştırma yaptım ancak bu gerekçeyle ilgili herhangi mevzuat emir kanun göremedim. Bulamamamın sebebi ise hiç bir kanun yada yönetmelikte öğrenciler internet kafelere okul saati içerisinde giremez diye bir ibare olmaması. mülki amir istediğini yapmakla serbest olunca durum böyle oluyor. ancak mülki amirler yasaları çiğniyorlar :) nasıl mı ? İller İdaresi Kanununda " Emir çıkartabilirsin ancak çıkarttığın emir yasalara ve yönetmelikte olan maddelere dayanarak çıkartabilirsin" diyor. yani onlar görevi kötüye kullanmış oluyorlar....

Bir bakkala şu müşteriye içki sat buna satma diyebilir misiniz? 18 yaş üstü herkeze satılabilir. İnternet kafe 12 yaş üstü alabilirken şunu al bunu alma diyorsunuz. İnternet kafeciler iyi vergi verir ( Telefon , Elektrik , muhasebe,emlak vergisi , çöp vergisi , cevre temizlik vs..)

Sorun çocuğun okula gidip gitmemesiyse velilerin okula bırakmalarını mecburi koşun. Okulda tenefüslerde kapıları kapatın hademeleri dikin kapıya açın bir internet kafe okullara zor mu bunuda mı yapamıyorsunuz? Hala mı çocuk kaçıyor o zaman sizin yapacağınız birşey yok ki çünkü kaçmayı kafasına takan bir çocuk zaten kaçar bu internet kafe olmaz başka biryer olur kafeterya olur başka yerler olur. Çözümü bir işyerini iflas etmesini sağlayarak halledemezsiniz. Asıl kızdığım şey neden heryerde farklı emirler var? İstanbulda çocuk kaçıyor İzmirde yada K.Maraşta kaçmıyor mu neden aynı emir oralarda yok ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...