Jump to content

Bilgisayar Kafasına Göre Takılıyor


evolut1on

Recommended Posts

Merhabalar.Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Benim sorunum başlıkta belirttiğim gibi.Bilgisayarı açmak istediğimde herşey normal çalışıyor fakat görüntü gelmiyor.Bu sürekli olan bişey değildi,taki son 1 haftaya kadar.Bu durum olduğunda reset tuşu ve power tuşu tepki vermiyor.Bu yüzden kasayı güç kaynağının switch'inden kapatıyorum.

Önceleri bu durum arasıra oluyordu,kasayı switch'ten kapatıp açtıktan sonra 2. çalıştırmamda düzeliyordu.Fakat dün bu yöntem de tam olarak yemedi.7-8 kez güç kaynağından kapatıp açmak zorunda kaldım.

Hdd'ye chkdsk yapmayı denedim.Disk denetimi için oturumu yeniden başlattığımda açılış ekranına yakın bir yerde siyah ekranda takılı kalıyor.Defalarca reset atmama rağmen siyah ekranda takılarak bir türlü denetimi yapmıyor.

HWMonitor donanım sıcaklıklarının normal olduğunu söylüyor.

JetXp SP3 kullanıyorum,sanırım kuzenim bu forumdan indirmiş.İşletim sisteminin yedeğini geriye yükledim.Bugün yine aynı sorunu yaşadım fakat 2. çalıştırmada görüntü geldi.7 saat sonra tekrar açtım,birde bir çalıştı.Anlayacağınız çok dengesiz.

Bu arada bana hdd için bakım ve onarım programı tavsiye edebilir misiniz?Flobo'nun çalışan full versiyonunu bulamadım,free versiyonu ise çok kısıtlı.

Sistem Özellikleri

Asus A8R-MX DDR1 Anakart

AMD Athlon 64 3200+ 2.0 GHZ İşlemci

1 Gb Kingston 333 mhz DDR-1 ram

Ati 512 mb/128 bit ekran karti

Samsung HD120IJ 120 GB HDD

Link to comment
Share on other sites

Açıkçası bende güç kaynağı ve hdd'den şüpheleniyorum.Ekran kartı olduğunu sanmıyorum.Ekran kartını söküp temizledim.Fanından asfalt zifti gibi toz katmanı çıktı.Daha önce elektrik kesintisinden dolayı anakart ve ram rahmetli olmuştu.Hatta haysiyetsiz bir teknik servis tarafından güç kaynağım kasti olarak şasi yaptırılarak,arızalanmış süsü verilmişti.Eğer güç kaynağı değilse HDD'de sorun olabilir mi hocam?chkdsk de yapamıyorum çünkü.

Link to comment
Share on other sites

2 bilgisayarın varsa yada bir komsundan rica edip alabilirsen sorunlu parçayı bulman daha kolay olur ilk once kendi HDD cıkartıp onun Kasasına baglayıp ac eger belirttigin sorunlar o pcdede yaşanırsa sorun HDD kaynaklanıyor demektir aynı sekilde Arızalı oldugunu dusundugun parcaları denemeni tavsiye ederim saten Sorun HDD degilse Tek secenek Powersap kalıyor

Link to comment
Share on other sites

Teşekkür ederim.Peki hdd'yi başka bir pc'de denemeden önce bad sector taraması yapsam?Malum donanım deneyeceğim için komşum bu işe yanaşmayacak,ancak kuzenimin bilgisayarında deneyebilirim o da Bursa'nın öteki ucunda.Zaten olmazsa öyle yapıcam.Bana tavsiye edebileceğin HDD bakım-onarım programı var mı?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar bişey farkettim.Evde kimse olmadığı zaman,dolayısıyla soba yanmayınca,oda soğuk olunca bilgisayar açılmıyor.Fön makinesi ile kasanın içine sıcak hava tutuyorum,birde bir açılıyor.Bu yıl kışa girerken,odun sobası kurduğumuzdan yer açmak için bilgisayarın yerini değiştirip camın yanına almıştım.Nemlenmeden kaynaklanabilir mi böyle birşey?

Link to comment
Share on other sites

benim başıma geldi seninkine benzer hatta daha vahim bi sorun hdd uçmuştu ama hdd yi gösteren hiçbi işaret

yoktu bence senin sorunun büyük ihtimal hdd den yada daha zayıf ihtimal güç kaynağından hadi kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Sonunda sorunu buldum.Ekran kartında soğuk lehim mevcut.Anakart üzerindeki ekran kartını kullandığımda sorun yok.Fakat ortam soğuksa harici ekran kartı problem yaratıyor.Fön makinesi ile 10 sn sıcak hava tuttuğumda sorunsuz açılıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...