Jump to content

neskali

Üye
  • Posts

    1859
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

neskali last won the day on January 26

neskali had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • Happy Life

Recent Profile Visitors

10998 profile views

neskali's Achievements

  1. Teşekkürler üstad cevabın için. Adnan bende engelli görmedim bu yüzden yazdığını, ona da yerime cevap vermişsin sağ olasın. Bu yazıyı sorun etmişsin deyip gülmüş kendince cevap olsun diye, O yazı büyük sorun gel de bunu Adnan'a anlat anlamayacağını bildiğim için takılsın kendince zaten bende engelli.
  2. Dns girilemiyorsa bununla maalesef aşılamaz, burada amaç lokalde adguard dns oluşturup modeme panele giriş ip sini dns olarak girip kullanmaya uygun.
  3. Amaç.? Amaç ana bilgisayarınızı her açtığınızda ayarladığınız şekliyle servisiniz otomatik başlayacak. Adguard Home Dns'niz bütün ağı koruyup reklam ve zararlı engelleyecek. Düz Adguard Dnsinden farkı ne.? Kendine özel local bir panelin ve istediğin filtreleri ekleme ve etkinleştirme şansın olacak. Dns girilebilen tüm modem ve Routerlar'da hemde. Maksat kendi localiniz de çalışan kendinize özel dns inizi istediğiniz şekilde kullanımınıza ve keyfinize göre editleyebilmek ve bunu tüm ağa kendinize özel tek dns ile yayabilmek. Adguard Home kurduğunuz Windows Pc açık değilse filtrelemez AdGuardHome unuz çalışmaz mantık olarak sonradan çemkirmeyin. En fazla açık olan veya kalan Pc nize kurun. Buradaki Dns yi Modem veya Routerınıza girdiğinizde bütün trafiğiniz bu dns üzerinden yönlendirileceğinden ne kadar engelleyebiliyorsa Adguard Home seçtiğiniz filtrelere de bağlı tabi o kadar reklam ve zararlı bedava engellenmiş olacak. https://github.com/AdguardTeam/AdGuardHome/tags Bu Adrese girip aşağıdaki görseldeki gibi sisteminize uygun olanı indirip klasöre çıkartın. Windows'unuzun kurulu olduğu diske çıkardığınız klasörü içiyle uğraşmadan direk klasör şeklinde atın. Cmd'yi Yönetici olarak çalıştırın cd C:\AdGuardHome ( Buradaki örneğimde Windows'unuzun C de kurulu olduğu varsayılmıştır ki benim ki C diskinde Kurulu ) Yazıp enterlayın. sadece dir yazarak devam edin. Şöyle bir ekran gelecek, AdGuardHome.exe -s install yazarak enterlayın Görseldeki gibi. Her şey yolunda gittiyse aşağıdaki görseldeki gibi olacak ve işaretli adres sizde ne ise onu kopyalayıp tarayıcıya yapıştırmanız yeterli. Gerisi Next Next kendinize göre filitre ve yaraları seçer yaparsınız. Önerim ; Üst DNS sunucusu kısmına normalde arayıp bulmanız gerekiyor https://cloudflare-dns.com/dns-query https://dns10.quad9.net/dns-query https://doh.umbrella.com/dns-query https://dns.google/dns-query https://freedns.controld.com/p0 Biraz aşağı kaydırınca karşımıza 3 tane seçenek çıkacak, bunlardan en hızlı olanı olanı "Paralel İstekler"dir. Sonrasında ise biraz daha aşağı kaydırın ve önbellek ayarlarını bulun. Buradan "İyimser Önbellekleme" ayarını açın ve uygulayın. Sonrasında Filtre Kısmından istediğiniz filtreleri keyfinize göre seçer eklersiniz yada ublock a ekler gibi filtre adresleri de bulup ekleyebilirsiniz. Örnek : https://raw.githubusercontent.com/hant0508/uBlock-filters/master/filters.txt vs. gibi. En kritik noktaları atlamadan anlattığımı düşünüyorum gerisi keyfiniz nasıl isterse kişiye göre değişebilecek şeyler. Selametle.
  4. Bu dediklerinizin hiçbir bende olmadı.? İnce ayarlarım da duruyor. Üstad yazmış diye gidebilir bazılarında diye onayladım. Ayrıca bunu yapmadıkları zaman bazı şeyleri benimde yaşadığım gibi Windows Telefon Bağlantısını aktifleştirip kullanamadıkları vs. senaryoları da bilmeliler.
  5. Üstad Saygılar, Windows telefon bağlantısına ihtiyacım vardı, etkinleştirilmiyordu kuruluş meselesinden. Çözüm ararken buldum paylaşayım dedim benim gibi işine yarayan olur belki. Ekledim uyarıyı teşekkür ederim.
  6. Çözüm: İlk olarak CMD'yi yönetici olarak açınız. CMD'yi yönetici olarak açtıktan sonra aşağıdaki komutları girin. reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f reg delete "HKCU\Software\Policies" /f reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f reg delete "HKLM\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f reg delete "HKLM\Software\Policies" /f reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f İşlem bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bunu yaparsanız sistemde var olan ince ayarların gideceğini de göz önüne almanız gerekiyor. ( KiNGHaZe )
  7. Eline sağlık üstad yine harika bir çalışma. Kurdum henüz bir hataya rastlamadım, tekrardan teşekkürler.
  8. Microsoft, Windows 11’in bir sonraki büyük güncellemesi olan 24H2’yi ön izleme kanalında durdurdu. Kullanıcılardan gelen şikayetler artıyor. İşte detaylar... Microsoft, Windows 11 24H2'yi durdurdu: Hatalarla Dolu
  9. TR_by Selam Üstad ; Aşağıdaki durumun çözümü için reg gibi bişey varımdır. Yoksa defender yok diye mi yapıyor.? Eline emeğine sağlık diğer herşey şuan çok iyi. En son güncellemeler kapalı kısmını açmaktan bahsediyorum üstad. Lite sürüm kurulu.
  10. shaolin Ben denedim kaldırmadan üstüne 7.01 i başarılı şekilde kurdu.
  11. Çok iyi olmuş, Canlı izlemiştim birinci olduğumuzda keşke tekrar bu köhne zihniyetten sıyrılıp katıldığımız Euro Vision ları canlı seyretsek ülkece. Gayette eğlendim ve Gayette vicdanlıyım olgular ve algılarla yaşayanların birçoğundan kıyaslanamayacak seviyede hem de. Yukarıdaki arkadaş üzerine alınmasın ona yazmadım.
×
×
  • Create New...