Jump to content

Vps Nedir ? Neler Yapılabilir ? (yardım)


 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar yaklaşık 1.5 yıldır web tasarım işleriyle uğraşıyorum. 2 kez reseller aldım. İlkinde çok fazla sorun yaşadım ikinciyiyi özellikle araştırarak ve bol bol bilgi alarak aldım ama şu anda ikinci ile de birkaç sorun yaşamaktayım. İlk resellerimin süresi önümüzdeki ay bitecek. İkincisinin ise daha 4 ayı var. Bu iki firma ile de sorun yaşadım ama adlarını burda vermeyeceğim. Şimdi benim başka bir fikrim var ama pek bilgim olmadığı için bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum.

Biraz araştırma sonucunda VPS lerin iş görür sistemler olduğunu öğrendim. http://vpsnedir.com/ sitesindeki bilgileri okuyarak vps almaya karar verdim ama şöyle birkaç sorum var.

1. Alacağım VPS üzerinde web hosting işlemleri yapabilirmiyim ? Yani REseller im gibi hesaplar açabilir ve gelişmiş bir yönetim sağlayabilirmiyim ?

2. Benim amacım bir firma gibi çalışmak. Şu anda 2 ortağım (arkadaş) var ve onlarla sürdürüyorum bu işi. Yapmak istediğim aynı medyabim veya isimtescil gibi isteyenlere reseller hesabı açma, isteyenlere sadece host açma, gerekirse sadece ftp alan açma veya bunun gibi akla gelen diğer tüm işlemler. Yani sanki VPS kendi evimdeki gerçek sunucuymuş gibi bir firma işlerini yürütmek istiyorum. VPS lerde bu mümkün mü ve buynun için ne gibi işlemler yapmam gerekli. Alacağım firma ile mi görüşmeliyim bu konuyu ?

3. Birkaç ay içerisinde resmi olarak yer sağlayıcı olmak için belge almak istiyorum. Bunu nerden ve ne gibi belgelerle yapmam gerekli ? Tüm işlerimin resmi olmasını istiyorum.

4. Bu hizmetlerin yanında tabi bir de domain satışı da yapmak istiyorum. Arkadaşlarım bunu https://www.nic.tr/ den yapabileceğimi söyledi ama benim pek bilgim yok. Bunu nasıl yapacağım ?

Bu konularda bilgisi olanlar veya işin içerisinde olanlar geniş bir şekile bilgilendirirse sevinirim.

Şu anda kendi imkanlarımla uygun bir VPS aramaktayım. Ortalama fiyat araştırıyorum. Eğer uygun bir fiyat belirlersem kendime vergi levhası olan ve sistemlerinde kapanma veya başka bir sorun olmayan bir firmadan alıp başlamak istiyorum işlerime.Resellerimin süresi bitmeden bir tane almalıyım.

Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Amacım dediğim gibi firma gibi çalışmak. Şu anda özellikleri iyi olan yurtdışı lokasyonlu bir vps arıyorum. Türkiyede olunca barındırılan dosyalardan dolayı çok sdorun çıkıyor. Alacağım VPS ye nasıl Reseller gibi yönetim sağlarım ? Yanı başkasına nasıl hesap açabilir veya bayilik verebilirim ? Bunun için özel olarak CPanel veya Plesk lisansı mı almam lazım ?

Link to comment
Share on other sites

Doğruca soruma cevap vermeseniz de anladığım kadarıyla ben bu vps e lisanslı bir panel kursam istediğim gibi kullanırım. :) Teşekkürler arkadaşlar. Bir şey daha aklıma takıldı. Şimdi benim alacağım vps linux tabanlı olsun istiyorum. Buna asp çalıştırma desteği verebileceğim bir uygulama biliyormusunuz ? Windows da php çalıştırmak için vardı sanırım ama linux da asp çalıştırmak için var mı bilmiyorum. Bilginiz var mı bu konuda ?

Link to comment
Share on other sites

vps kiralık bir makine düşünebilirsin 100 mbit vsvs hızlarda nete bağlı bir pc tabi pcnin özelliklerine göre vps fiyatıda artar elbette ama rahat çalışırsın arşivlerle özellikle çalışırken kasma oluyor normal makinelerde.İyi birşey istiyorsan biraz kesenin ağzını açman gerek.Uzak masaüstü ile bağlanıp her türlü işlemini gerçekleştirebilirsin.

Edited by baba3232
Link to comment
Share on other sites

Bakalım ortaklarla berber bişey yapmak istiyorum. Ortalama fiyatları 25 TL ile 40 TL arasında buldum hep. Şimdilik 1 yıllık işimi görür. Bildiğiniz yurtdışı lokasyonlu bir firma var mı ? Fiyatları uygun arıyorum. Aşırıya kaçyacak şekilde yüksek de olsa bişeyler yapacam artık. Reseller hesaplarım kapanmadan bulmalıyım bir tane. Reseller den daha çok faydası dokunacağına eminim.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar ciddi olarak bu işle uğraşmaya başladım. Uygun VPS buldum. Türkiye lokasyonlu ve tam ihtiyacını karşılayacak şekilde. Tamamen yasal olmasını istediğim için anayasa bu işle ilgili ne varsa araştırdım. Şu 2 linkten gerekli bilgileri edindim ama bir tek sorum(sorun) var.

http://faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/sss1.html
http://faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/yonetmelik1.html[/CODE]

Verdi dairesi numarası isteniyor bilgiler arasında. Benim daha önce vergi konusunda hiçbir işim olmadı. Pek bilgim yok bu konuda. Şimdi benim bu işi yapabilmek için nasıl bir vergi vermem lazım ve ne gibi belgeler ile başvuru yapmam lazım vergi dairesine ? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ? Şu anda tek engel vergi. Diğer tüm hukuk kurallarını okudum ve bana ters gelen veya engel olan hiçbir sorun yok. Şu vergi işini de halledip içim rahat bir şekilde bişeyler yapmak istiyorum.

Yer sağlayıcı belgesi almak için gerekli başvuruyu burdan yapabiliyoruz.

[CODE]http://faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/[/CODE]

Vergi dairesi için adres de burası. Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

[CODE]http://www.gib.gov.tr/index.php?id=253[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

bizim arkadaşlar vps ücretli alıyorlar onuda film,müzik,video felan gibi şeyleri uplad yapıyorlar yoksa bu millet 70-150 part rapid yada hotfile nasıl uplad yapsınlar bunuda vps yoluyla hallediyorlar anlayacagınız sanal ip adresi

başlat -programlar - donatılar - uzak masaüstü baglantısı ile giriliyor

Edited by bozart
Link to comment
Share on other sites

Değerli yorumun için teşekkür ederim ama soruma cevap bulamadım sanırım :) Benim şu anlık öyle bir niyetim yok. İndireceğim şeyler olunca ya sabırla ya da torrentle indiriyorum :) Şu anki benim vps ile işim tamamen iş hayatımı başlatacak. Tek amacım şuanda bu.

Link to comment
Share on other sites

Değerli yorumun için teşekkür ederim ama soruma cevap bulamadım sanırım :) Benim şu anlık öyle bir niyetim yok. İndireceğim şeyler olunca ya sabırla ya da torrentle indiriyorum :) Şu anki benim vps ile işim tamamen iş hayatımı başlatacak. Tek amacım şuanda bu.

birader sen anlamadın dowland işleminde kulllanılmıyor

uplad işleminde kullanılıyor

uplad ile dowland ı karıştırmayasan :D

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

http://www.servers500.com/
arkadaslar ben sunucuları hep pakistan şirketi olan bir firmadan alıyorum ingizcedir ingilizceniz kuvettli olması lazım ki desteklerinizde iyi bir cözüm suna bilsinler türkiye, deki firmalara bakın dolasın gezin reselleri dahii türkiye,de ki firmalrımız cok falza bir miktarda istiyorlar burda dolar hesabı inceleyin benim nedemek istediğimi anlarsınız

Link to comment
Share on other sites

Ben VPS ye ancak projede windows application calıstırmak gerekirse ihtiyac duyuyorum. VPS de sanal bir işletim sistemin oluyor hali ile windows application calıstırma sansın doğuyor ama resellerde bu imkan yok. ne işime yarr ki ben web uygulaması ile ugrasıyorum dersen en basiti gittigidiyor.com da biten acık arttırmaların haberini veren sistemi bir windows timer ile yapmalısın. kısaca zamanlanmıs görevler için windows uygulaması web uygulamalarında kullanılır cünki web site istek gelmedikce calısmadığı için zamanlanmıs görevler aksar. yedek almak gibi müşteri doğum günü mesajları atmak gibi. liste uzar gider.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='fearlesshackteam' date='07 Mayıs 2010 - 20:16 ' timestamp='1273264003' post='793889']
Doğruca soruma cevap vermeseniz de anladığım kadarıyla ben bu vps e lisanslı bir panel kursam istediğim gibi kullanırım. <img src="http://www.tnctr.com/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" /> Teşekkürler arkadaşlar. Bir şey daha aklıma takıldı. Şimdi benim alacağım vps linux tabanlı olsun istiyorum. Buna asp çalıştırma desteği verebileceğim bir uygulama biliyormusunuz ? Windows da php çalıştırmak için vardı sanırım ama linux da asp çalıştırmak için var mı bilmiyorum. Bilginiz var mı bu konuda ?
[/quote]

tabi ki böyle bir offical çözüm yok neden yok microsoft asp yi güzel bir programlama dilim olsun diye geliştirmiyor ki IIS e yani windowsa yeni bi bağımlılık olustursun amaç bu Windows neden pazar payından öyle kolay kaybetmiyor sanıyorsunuz. ama apache böyle bir destek sağlıyor ne kadar verimli bilmiyorum. php windowsta calısıyor cünki üreticinın zihniyeti MS den farklı.

benim tavsiyem asp programıcı isen artık unut asp yi ben asp de biliyorum ama artık ya linux gececem ucuz vps diyorsan php öğren yok asp biliyorum o bana yabancı gelir diyorsan Vb.net ile asp.net kullan. İnan cektiğim cileye yazık dersin.

Windows VPS pahalıdır cünki lisans falan maliyetleri fazla.

VPs den host satayım dersen bence bulaşma müşteri sikayeti bitmez yok pleks acamadım yok kotamı artıramıyorum işine güvüne bakamazsın. + eğer resmi değilsen müşterinde pek olmuyor nerden biliyorum r10.net de host kategorisine sor kampanyam var diyene sorulan soru fatura var mı resmi belgen var mı vs

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...