Jump to content

Sahte Antivirüsler Bilgisayarları Tehdit Ediyor!


muselmansuffe

Recommended Posts

16iy73s.png

Bilgisayarlar için şimdi de sahte antivirüs tehlikesi uyarısı geldi. Google'ın açıklamasıyla, sahte antivirüs programlarının internette yaygınlaştığı ortaya çıktı.

13 ay süren araştırmalar sonucunda 240 milyon internet sayfasına bakan Google, 11.000 alan adının bu gibi sahte antivirüs programı dağıttığını saptadı. Bu gibi programlar internetteki kötü yazılımların %15'ini dağıtıyor.

Binlerce çeşit sahte antivirüs programı olmasına rağmen hepsi aynı şekilde çalışıyor; bilgisayarda kötü yazılım olduğunu söyleyip, programı satın almanız için kullanıcıyı rahatsız ediyor.

" Yeni sahte antivirüs programları JavaScript'i kullanarak kendisini Windows arayüzü olarak gösterebiliyor. Hatta bazıları bilgisayarın hangi işletim sistemi tarafından kullanıldığını anlayıp, arayüzünü ona göre de değiştirebiliyor ."

Google insanları uyarmak için bu alan adlarını kara listeye alacak ancak sahte antivirüs geliştiricileri, programlarının bulunduğu alan adlarını çok çabuk değiştirip böyle engellemelerden kaçabiliyorlar.

Google'ın haberine göre dürüst antivirüs yazılımcıları da bu gibi programları saptamada güçlük çekiyor. "Şekil değiştirme" adı verilen bir teknikle uygulamalar eşsiz gözüküyor ve kötü yazılım taramalarından kaçabiliyorlar.

Amerika'da 6 kişi ve 2 şirket sahte antivirüs yazılımı konusunda suçlu bulunup cezaya çarptırıldı, bunların içinde WinFixer, WinAntivirus, DriveCleaner, ErrorSafe ve XP Antivirus gibi sahte yazılımlar da bulunuyor. Bu davalar sonucunda da Ohio'daki ByteHosting'e Haziran 2009'da 116.697 dolar para cezası verilmişti.


Kaynak: on5yirmi5
Link to comment
Share on other sites

Bunlara kananlar çok var.

Bana da bulaştı ama ben kanmadım.Neden biliyor musunuz?Çünkü bilgisayarıma isteğim olmadan yüklenmişti ve o programı satmak için fırsat kolluyordu.Artık hiç öyle bir derdim yok çünkü Linux kullanıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...