Jump to content

Programlama Hakkında ?


MasterTR

Recommended Posts

Programlama hakkında şu konuların açıklamaları var ancak bu konulara yeni geçtiğimiz için,biraz zorlanıyorum yardımcı olabilirmisiniz örneklerle veya anlatım olarak..

STRUCT

Struct tanımlamaları farklı türdeki verileri bir araya getirir. Diziler ise aynı türdeki elemanları bir dizin elemanıyla () işlememizi sağlar.

DİZİLER

Programların çoğunda birden fazla aynı tipte değişkenlere ihtiyaç duyarız. Bu sorunun çözümü olarak birçok dilde kullanılan veri yapıları ,dizilerdir. Bildiğimiz klasik dizilerin programlama tekniklerine getirdikleri kolaylıkların dışında birtakım kısıtlamaları da vardır.

.NET platformunun sınıf kitaplıklarında bulunan ve programcıların işlerini çok kolaylaştıran ArrayList sınıfı ile klasik dizilerde karşılaştığımız sorunları nasıl çözeceğimizi göreceğiz. Klasik dizilerle çalışırken karşılaşabileceğimiz temel sorunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

POINTER’LAR

Göstericiler(Pointer) alt seviye programlama için olmazsa olmaz yapılardır. Göstericiler nesnelerin bellekte tutuldukları adresleri saklayan veri yapılarıdır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...