Jump to content

Bir Tıkla Explorer 9�un Yeni özelliklerini Gör


sahin35

Recommended Posts

bir_tikla_explorer_9un_yeni_ozelliklerin

E9'un etkileyici yeni özellikleri kullanıcılarını cezbedecek gibi görünüyor.

Son aylarda büyük çekişmeye giren internet tarayıcıları gelişmiş özellikleriyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Son olarak Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla Firefox'u inceleyip önemli tespitler yaparak IE9'un yeni test sürümünü yayınladı. Yazılım geliştiriciler bugünden itibaren web sitelerinin daha hızlı açılması için HTML5 standardının daha iyi çalışmasını sağlayan "IE9 Platform Preview" uygulaması üzerinde çalışmaya başladılar.

Şimdilik sadece test amacıyla indirip kurabileceğiniz Platform Preview Build 2 beraberinde 10 yeni uygulamayla geliyor. Bu uygulamalardan öne çıkanlara değinmek gerekirse:

Örneğin, Flickr Explorer 88 uygulaması rastgele seçilmiş konularda fotoğrafları ekrana getiriyor. Fotoğraflara çok rahat zum yapma ve netleştirme imkanı tanıyan bu uygulama kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Internet Explorer 9'un yeni deneme sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:

Download: http://ie.microsoft.com/testdrive/

Dikkat çeken bir diğer uygulama ise CSS3 Media Queries

Bu uygulama sayesinde mobil platformlarda popüler olmayı hedefleyen IE, CSS3 Media Queries ile netbook ekranlarına uyan layout yani sayfadaki öğelerin doğru yerde gösterilmesi ve yakınlaştırma, uzaklaştırma özelliklerinin çok daha başarılı kullanılmasını sağlayacak.

Yeni Internet Explorer'ın vektör grafik sergileme özelliklerinin de IE9un başarılı olacağının en büyük göstergesi. Günümüzde mobil uygulamalarda önem taşıyan vektör grafikleri her türlü boyutta, bozulma, piksellenme olmadan kaliteli bir şekilde görüntülemeyi IE9 ile başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.

İnternet Explorerın son zamanlardaki gidişatı ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak gerekirse internet tarayıcısı pazarındaki payını giderek kaybeden Microsoft, şu anda pazarın yüzde 59,95'ini, Firefox ise yüzde 24,59'unu elinde bulunduruyor.

Microsoft'un bu alandaki pazar payı iki yıl önce yüzde 75'in üzerindeydi tekrar eski günlerine dönmeyi hedefleyen İnternet Explorer IE9la bu amaç doğrultusunda emin adımlarla yürüyor. IE9 ile bu hedefe biraz daha yaklaşmayı amaçlayan Microsoft bakalım nasıl bir ilerleme kaydedecek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...