Jump to content

Leopard Ipucu: Applescript Ile Ical Yedeği Almak


by_mehmet_emin

Recommended Posts

34gxa1z.jpg


Apple‘ın Mac OS X işletim sistemi içerisinde bulunan ücretsiz iCal yazılımı sayesinde randevularınızı, ajandanızı depolamak oldukça kolay. Peki ya acil durumlarda iCal verilerinizi yedeklemek isterseniz?

Bilindiği üzere iCal üzerinden yedeklerinizi almak zaten mümkün. Ancak bu işi AppleScript ile yapmak çok daha kolay. Yazımızın devamında size nasıl bir AppleScript oluşturulacağı ve bu sayede iCal verilerinizin yedeğini alabileceğinizi öğrenelim.

iCal verilerini dışa aktarmak

Bunun için, sisteminizin Applicaions > AppleScript klasörü içerisinde bulunan Script Editor yazılımını çalıştırın ve aşağıdaki kodu yazılıma ekleyin.

tell application “iCal” to activate
delay 2
tell application “System Events”
tell menu item “Export…” of menu “File” of menu bar 1 of application process “iCal” to click
delay 3
keystroke “iCal”
keystroke “d” using command down
delay 2
keystroke return
end tell


24318cn.jpg

Yukarıdaki kodun sadece Mac OS X 10.5 üzerine kurulu iCal 3.0 ile uyumlu olduğunu unutmayın.


Scripti Çalıştırmak

Yukarıdaki AppleScript’i Script Editor içerisine kopyaladıktan sonra “Run” düğmesine tıklayın. Hemen ardından iCal otomatik olarak başlayacak, ardından iCal verilerinizin .ics uzantısında masaüstüne kopyalanmımş olduğunu göreceksiniz.


Scripti Kaydetmek
Bunun ardından hazırladığınız Scripti istediğiniz konuma kaydederek, daha sonra yeniden çalıştırmak üzere konumlandırabilirsiniz.

Hazırlanan .ics dosyasını ardından Microsoft Entourage ya da Google Calendar yazılımlarına aktarabilir, ya da daha sonra yeniden iCal’a aktarmak üzere kopyalayabilirsiniz Bu tip scriptlerin kullanılabilmesi için “System Preferences” üzerindeki “Universal Access” bölümünde “Enable access for assistive devices” seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Bununla birlikte script çalışırken, klavyenizde başka herhangi bir tuşa basmamaya da özen gösterin.


Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...