Jump to content

Leopard Ipucu : Youtube Erişimi: Opendns


by_mehmet_emin

Recommended Posts

Youtube 'a girmenin

Öncelikle, gerekli ayarları değiştirmek için System Preferences (Sistem Tercihleri)’ni açın ve ardından Network (Ağ) bölümüne tıklayın.

546dd4.jpg

Arından, hangi ağ vasıtasıyla internete bağlanıyorsanız ona tıklayın. Ben öncelikle Ethernet kapısından bağlantı ayarlarını göstereceğim. Daha sonra diğer bağlantı yollarını da anlatacağım. Ethernet ile bağlı olduğunuzu düşünürsek yapmanız gereken tek şey 208.67.222.222, 208.67.220.220 DNS adreslerini DNS Server bölümüne yazmak ve sonrasında Apply (Uygula) ya tıklamak olacaktır. Bazılarınız benim gibi şirket ağı içinde olabilir, o zaman yapmanız gereken sadece DNS Server kutucuğundaki adresin ÖNÜNE bunları yazmak olacaktır. Sonrasına yazarsınız dağıtıcı sizin YouTube gibi yasaklı sitelere ulaşmanızı engelleyebilir. Aşağıdaki resim Ethernet ayarlarının nasıl yapılacağını gösteriyor:

es3epk.jpg

Eğer internete Airport, Firewire veya Bluetooth üzerinden bağlanıyorsanız, bunların ayarları biraz daha farklıdır. Genelde sizlerin internete kablosuz bağlantı yapmak için Airport arabirimini kullandığınızı varsayarak, Airport ayarlarını anlatmak istiyorum. Network bölümüne girdikten sonra pencere içindeki ağ arabirimleri listesinden Airport’u tıklıyorsunuz. Değişen pencere içeriğinin Ethernet içeriğine benzemediğini göreceksiniz. Airport’un DNS Server ayarları için Pencere’nin alt tarafında ortaya çıkan Advanced (Gelişmiş) butonuna tıklayacaksınız. Sonrasında DNS sekmesine gelerek gerekli ayarlar olan 208.67.222.222, 208.67.220.220 sayılarını gireceksiniz. Yine dediğim gibi eğer kablosuz bağlantı ağınız şirketinizin ağı içerisindeyse yine bu DNS numaralarını şirketinizin DNS numaralarından önce girmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki resim ise Aiport ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini gösterir:

dlgx10.jpg

Bundan sonra yapmanız gereken tek şey, eğer kapatmanız ve yeniden açmanız. Bazen Safari’yi yeniden başlatmadan ayarlar geçerli olamayabiliyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...