Jump to content

2020'de Internet Dünyayı Saracak


trendmark

Recommended Posts

2020'de internet dünyayı saracak

internet2407hd.jpg

Teknoloji uzmanları, internetin 2020'de tüm dünyayı saran bir ağ oluşturacağını, ancak bununla birlikte tekno-teröristlerin, sanal dünya bağımlılarının ortaya çıkacağını ve daha az kişisel yaşam alanı kalacağını düşünüyor.

Araştırma, ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşlarından Pew Enstitüsü ve Elon Üniversitesi'nin 742 teknoloji uzmanıyla görüşülerek yapıldı.

Araştırmaya göre, uzmanların yüzde 58'i, 2020'ye kadar 'refuznik' adını verdikleri teknoloji karşıtı grupların ortaya çıkacağı ve interneti sabote edecek terör eylemlerine girişecekleri görüşünü paylaşıyor.

Uzmanların yüzde 35'i bu senaryoya katılmazken, yüzde 7'si ise fikrini beyan etmiyor.

Araştırmaya göre teknoloji uzmanlarının:

* Yüzde 56'sı internetin dünyanın her yerine uzanabileceğini düşünüyor

* Yüzde 43'ü ise buna şüpheyle yaklaşıyor

* Yüzde 49'u internetin özellikle özel yaşamla ilgili verilere kolayca girebilmesinden dolayı 2020'de yaşamın saydamlığı konusunda daha

olumsuz bir tablo oluşacağına inanıyor.

* Yüzde 49'luk bir kesim ise bu görüşe karşı çıkıyor.

'Dümdüz' bir dünya...

Teknoloji uzmanlarının yüzde 52'si, bireylerin, bilgi dolaşımının kent-devletler veya değişik çıkar topluluklarının yararına ulusal sınırlarda buharlaşacağı 'dümdüz' bir dünyada yaşama şansına sahip olacaklarına inanırken, yüzde 56'sı sanal gerçekliğin üretime katkıda bulunacağını, ancak sanal dünyaya bağımlılık gibi yeni bağımlılık biçimlerinin ortaya çıkacağını düşünüyor.

İnternetin 2020 projeksiyonuna göre, teknoloji uzmanlarının yüzde 57'si İngilizcenin internetin egemen dili olacağına inanmazken, yüzde 42'si bunun tersini düşünüyor.

Önemli sayıda uzman, insan kontrolünün ortadan kalkacağı ve tamamen otomatize sektörler oluşacağı düşüncesine de katılmıyor.

cnntürk

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...