Jump to content

Dijitalde standartlar yükseliyor


trendmark

Recommended Posts

Dijitalde standartlar yükseliyor

2647822.jpg

Pentax K10D dijital SLR fotoğraf makinesi, fotoğrafla profesyonel düzeyde ilgilenenlerin ihtiyaçlarına eksiksiz cevap veren bir ürün. 10.2 megapiksellik K10D, kısa adı SR olan ve “Shake Reduction – Sarsıntı Giderme” özelliğiyle fotoğraflarda görülen titremeye bağlı bulanıklık sorununu da ortadan kaldırıyor.

Pentax K10D’yi diğer makinelerden ayıran ve dünyada başka hiçbir makinede olmayan temel özellik, 22 bitlik analog/dijital çeviricisi. K10D, bu çevirici sayesinde 16 bitlik orta format makinelerden 64 kat, 14 bitlik orta format makinelerden 128 kat, 12 bitlik DSLR'lerden 1024 kat, CMOS algılayıcılı makinelerden ise 4096 kat daha fazla renk süzebiliyor. Ayrıca, K10D'nin CCD algılayıcısı, “Super Protect” olarak tanımlanan Nano teknoloji ürünü bir katmanla kaplı. Bu katman sayesinde, algılayıcı üzerindeki toz, kir ve lekeler kendi kendine temizlenebiliyor.

Otomatik ve manuel netleme özelliklerini kullanıcısına sunan K10D, on bir ayrı noktayı baz alarak netleme yapabiliyor. Makinenin 210 bin piksellik 2,5 inç büyüklükteki LCD ekranı, her koşul altında net ve parlak bir görüntü veriyor.

ISO 50 - ISO 3200 aralığında çekim yapabilen Pentax K10D, harici flaş kullanımına izin veren tasarımıyla dahili flaşın yetersiz kalabileceği durumlarda başarılı fotoğraflar çekilmesini sağlıyor.

Pentax K10D , Türkiye’de 2007 itibariyle satışa sunulacak.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...