Jump to content

Öðretmenliði öðrenmek istiyorum!


KelebeK

Recommended Posts

DAVID’ÝN HÝKÂYESÝ

Bu yýllar önce bir ilkokul öðretmeninin baþýndan geçen bir hikayedir:

Bayan Richel dersler baþladýðýnda 5. sýnýf öðrencisi David’i gözlemlemiþ, onun diðer çocuklarla oynamadýðýný giysilerinin kirli, saçlarýnýn da oldukça daðýnýk olduðunu görmüþ ve yadýrgamýþtý.

Bayan Richel, David‘in dosyasýný incelemeye karar verdi. Ýncelediðinde oldukça þaþýrdý; çünkü

1.Sýnýf öðretmeni” David zeki ve neþeli bir çocuk ödevlerini düzenli olarak yapýyor ve arkadaþlarý ondan çok memnun” diyordu.

2.Sýnýf öðretmeni;”Mükemmel bir öðrenci, fakat annesinin amansýz hastalýðý onu üzüyor ve sanýrým evdeki yaþamý çok zor” diyordu.

3.Sýnýf öðretmeni;”Annesinin ölümü onun için çok zor oldu. Babasý ona yeterince ilgi göstermiyor ve eðer bir þeyler yapýlmasa evdeki olumsuz atmosfer onu etkileyecek” diye yazmýþtý.

4.Sýnýf öðretmenine gelince o;”David içine kapanýk ve okula ilgi göstermiyor. Hiç arkadaþý yok ve bazen sýnýfta uyuyor.”demiþti. Þimdi Bayan Richel sorunun ilk aþamasýný çözmüþtü.

Öðrenciler ona güzel kâðýtlara sarýlmýþ süslü kurdelelerle paketlenmiþ öðretmenler günü hediyeleri getirdiðinde kendisini daha kötü hissetti. Çünkü David’in armaðaný kaba, kahverengi bir kesekâðýdýna geliþigüzel sarýlmýþtý. Bu basit paketi diðer öðrencilerin önünde açmak ona acý verdi. Birkaç taþý düþmüþ, sahte taþlardan yapýlmýþ bileziði ve üçte biri dolu parfüm þiþesini görünce öðrenciler gülmeye baþladýlar. Fakat öðretmen bileziðin ne kadar zarif olduðunu söyleyerek parfümden de birkaç damlayý bileðine damlatarak onlarýn bu gülmelerini bastýrdý.

O gün okuldan sonra David, öðretmeninin yanýna gelerek “Bayan Richel, bugün hep annem gibi koktunuz “ dedi.

Çocuklar gittikten sonra öðretmen uzun uzun aðladý. Sonraki günlerde David’e özel bir ilgi gösterdi. Onunla çalýþýrken David’in zekâsýnýn tekrar canlandýðýný hissetti; ona cesaret verdikçe çocuk geliþiyordu. Yýl sonunda David sýnýfýn en çalýþkaný ve kendisinin en sevdiði öðrencisi olmuþtu. Bir yýl sonra kapýsýnýn altýnda bir mektup buldu. Bu mektup David’dendi, gördüðü en iyi öðretmenin kendisi olduðunu yazýyordu.

Ondan ikinci bir mektup alýncaya kadar altý ay geçti. O 2. mektubunda; liseyi bitirdiðini ve okurken sýnýfýndaki üçüncü en iyi öðrenci olduðunu ve Bayan Richel in hayatýn da gördüðü en iyi öðretmen olduðunu yazýyordu.

Bayan Richel dört yýl sonra David den bir mektup daha aldý. Üniversitede okuduðunu ve en iyi derece ile mezun olmak için çaba göstermesi gerektiðini yazýyordu. Bayan Richel hala onun tanýdýðý en iyi öðretmendi.

Bir dört yýl daha geçti. Ve Bayan Richel bir mektup daha aldý; David iyi bir derece ile üniversiteden mezun olduðunu, ama daha ileriye gitmek istediðini yazýyordu. Ve Bayan Richel yine onun tanýdýðý en iyi öðretmendi. Bu kez mektubun altýndaki imza biraz daha uzundu, adýnýn altýnda “Týp Doktoru” unvaný eklenmiþti.

Bayan Richel ,o yýlýn ilk baharýnda ,David den bir mektup daha aldý.David bu mektupta ,çok iyi bir kýzla tanýþtýðýný ve onunla evleneceðini yazmýþtý.Birkaç yýl önce babasý da öldüðü için Bayan Richel den düðünde damadýn anne ve babasý için ayrýlan yere oturmasýný teklif ediyordu.Bayan Richel ,bu nazik teklifi memnuniyetle kabul etti.Ve tahmin edin ne oldu...Bayan Richel o törene giderken birkaç taþý düþmüþ o bileziði taktý ve tabi ki yýllar önce öðretmenler gününde bileðine sürdüðünde annesi gibi koktuðunu söylediði parfümü de sürmeyi ihmal etmedi

Birbirlerini sevgiyle kucaklarken David öðretmeninin kulaðýna “Bana inandýðýnýz ,kendimi özel hissetmemi saðladýðýnýz ve beni hayata döndürdüðünüz için çok teþekkürler Bayan Richel”diye fýsýldadý.Bayan Richel gözünde yaþlarla ona karþýlýk verdi:

“Ben sana teþekkür ederim,yanýlýyorsun ,seninle karþýlaþýncaya kadar ,ben öðretmenliði bilmiyormuþum...”dedi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...